Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Varna


6 - unitati de cazare

1 - unitate de 5 stele , 1 - unitate de 4 stele , 4 - unitati de 3 stele

Mai multe despre plajele din Varna

FACILITATI: Piscina interioara

Hotelul Graffit Gallery***** este situat in centrul orasului Varna, la doar cativa metri distanta de cladirile importante, de afaceri si administrative ale orasului, la mai putin de 10 km de aeroportul Varna si aproximativ 350 m de plaja.


Cherno More Hotel & Casino**** este situat central, in inima orasului Varna. Hotelul de 14 etaje a devenit un punct de reper pentru vizitatori si pentru locuitorii orasului Varna. Se afla aproape de teatre, opera, de Galeria de Arta a orasului, de Muzeul de Arheologie, de multe alte atractii turistice, de intrarea in Gradina Marii si 350 m de zona de plaja.


Hotelul Amiral*** este unul dintre cele mai cautate hoteluri de business din Varna. Se afla intr-o zona linistita a orasului Varna-Chaika, in apropiere de Gradina Marii (Sea Garden) si Delfinariu. Hotelul Amiral s-a deschis prima oara in  anul 2003. Initial a facut parte din brand-ul City Planet hotels, iar in anul 2007 s-a alaturat celui mai mare lant hotelier "Best Western", timp in care a fost cunoscut sub numele de Best Western Park Hotel. In anul 2019, dupa 10 luni de renovari s-a deschis cu un nou nume si o noua imagine - Hotel Amiral. Se afla la aproximativ 500 m de plaja.


FACILITATI: Piscina exterioara

Hotelul Marina Residence Boutique*** se afla in Varna intr-o zona linistita, verde, la 350 m de plaja. Clasificarea oficiala a hotelului este de 2 stele, insa conditiile de cazare si serviciile oferite sunt considerate de 3 stele.


Hotelul Modus*** este situat in inima orasului Varna, langa intrarea in Gradina Marii. Hotelul ofera gratuit biciclete pentru plimbari de-a lungul coastei Marii Negre si la plaja, situata la 200 m. Clasificarea oficiala a hotelului este de 1 stea, insa conditiile de cazare si serviciile oferite sunt de 3 stele.


Hotelul Odessos*** este situat in centrul comercial si de afaceri al orasului Varna, in fata portii principale a Gradinii Marii (Sea Garden), la 250 m de plaja.

Varna

Altitudine: 10m

         Varna este un oras situat in nord-estul Bulgariei, pe malul Marii Negre si a lacului Varna. Distanta fara de Bucuresti este de 280 km. Varna este al 3-a cel mai mare oras din Bulgaria (dupa Sofia si Plovdiv) si cel mai mare oras de pe litoralul bulgaresc, fiind supranumita capitala maritima a tarii. Situat strategic in Golful Varna, orasul a fost si ramane un centru economic, social si cultural de apropape trei mileinii. Denumirea istorica a orasului este Odessos si si-a inceput dezvoltarea ca unul din principalele porturi maritime de pe litoralul Marii Negre. Populatia orasului Varna depaseste 330.000 locuitori. Orasul dispune de port maritim si aeroport.

    Varna este supranumita capitala maritima a Bulgariei iar in 2008 a fost desemnata ca punct de importanta majora pentru Euro-regiunea Marii Negre la Consiliul Europei. In 2017 Varna a fost desemnata Capitala Europeana a Tineretului (European Youth Capital). Orasul gazduieste Amiralitatea Armatei Bulgare. Orasul reprezinta un important centru cultural al tarii, fiind gazda multiplelor concursuri, spectacole, evenimente culturale, precum: Concursul International de Balet Varna, festivalurile de vars de la Varna, „Dragostea este nebunie”, „Delfinul de Aur”, „August in Arte”, „Videoholica” si multe altele.

     Varna ocupa o suprafata de 238 kmp. pe terase verzi (Platforma Monoclina a Moesiei de la Varna) coborand de pe platoul calcaros Franga (inaltmea de 356 m) la nord si Podisul Avren la sud, de-a lungul golful Varna de la Marea Neagra in forma de potcoava, doua canale navigabile artificiale care leaga golful si lacul si sunt imprastiate de Cartierul Asparuhov cel mai mult. Din antichitate, orasul a fost inconjurat de podgorii, livezi si paduri. Unitatile de transport maritim sunt relocate in interiorul lacurilor si canalelor, in timp ce golful ramane o zona de agrement; aproape tot malul marii este parc.

     Cel mai mare parc din Varna - Seaside Garden, este situat de-a lungul plajei care ofera un nisip fin si auriu, bazine de apa, cofetarii, un acvariu si un delfinariu. Planetariul - primul realizat in Bulgaria, se afla tot aici. Turnul planetariului este echipat cu un pendul ce arata miscarea Pamantului. De asemenea, puteti vizita Muzeul Maritim, Muzeul Istoriei, Acvariumul, observatorul astronomi. Baile termale romane din secolul 2 i.Chr, sunt printre cele mai mari vestigii de acest tip in Bulgaria. Muzeul etnografic, Turnul cu Ceas construit in 1880 sunt alte locuri demne de vizitat. Varna a fost de asemenea pentru mult timp baza Marinei Bulgare. In prezent, aici se afla un Muzeu Naval, cu o nava-muzeu (vasul torpilor Draski).

     Clima din orasul Varna este minunata, cu veri blande si racoroase. Clima este una continentala cu importante influente mediteraneene. Vara temepratura este de aproximativ 28C, iar temeperatura apei variaza intre 23 si 24C.  Marea este uimitor de calma, fluxurile si refluxurile nu sunt deloc periculoase.

       Zona orasului Varna, care cuprinde si statiunile Nisipurile de Aur si Sv. Konstantin si Elena sunt bine cunoscute pentru plajele sale minunate largi, marea albastra calda, izvoarele minerale curative. La statiunea Sf. Konstantin si Elena exista 7 izvoare minerale cu temperatura apei intre 40 si 60 de grade C, fara analog in Europa. Statiunea Nisipurile de Aur este considerată "Perla litoralului bulgaresc".

Plaje - Varna

In apropierea orasului Varna exista circa 20 km de plaje de nisip si zona abunda in sursele de apa minerala termala.