Oferte Litoral 2019 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2019 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2019

Alege
Perioada

1

Povoa de Varzim


)

Povoa de Varzim

Póvoa de Varzim este un oraÅŸ portughez situat în regiunea de Nord, cu o populaÅ£ie estimată in 2011 la 63,364 locuitori. Zona urbana s-a extins, spre sud, pana la Vila do Conde. Acesta este situat într-o câmpie nisipoasa de coastă, la sud de Capul Santo André, la jumătatea distanÅ£ei între râurile Minho ÅŸiDouro.

Locuirea permanentă în Póvoa de Varzim datează de acum aproximativ patru - ÅŸase mii de ani în urmă; în jurul anului 900 î.Hr., tulburările din regiune au dus la stabilirea unui oraÅŸ fortificat. Oceanul a jucat un rol important în cultura ÅŸi economia sa, prin comerÅ£ul maritim, iar, mai târziu, prin pescuit, a devenit, în secolul al 18-lea, principalul port de pescuit din nordul Portugaliei.

Din secolul al 19-lea, plajele sale au facut ca Povoa de Varzim sa devină una din principalele zone turistice din regiune.

Póvoa de Varzim este una dintre putinele zone legale de jocuri de noroc în Portugalia, dar are ÅŸi o industrie textila ÅŸi alimentară semnificative.

OraÅŸul se mandreste cu o bucătărie bogată in fructe de mare, păstrandu-si obiceiurile vechi, cum ar fi sistemul de scriere de „siglas poveiras" ÅŸi tehnica agricola „masseira".

Clima din Póvoa este considerata ca fiind mediteraneana, cu veri calde ÅŸi ierni blânde, influenÅ£ată de Oceanul Atlantic. Temperaturile medii oscilează între 12,5 ÅŸi 15°C. OraÅŸul dispune de un microclimat si este considerat ca fiind cel mai puÅ£in supus îngheÅ£ului din partea de nord a Portugaliei; căderile de zăpadă sunt foarte puÅ£in frecvente, din cauza vanturilor de iarna care sufla, în mod normal, de la sud ÅŸi sud-vest.

Vânturile predominante de nord, cunoscute sub numele de Nortadas, apar în timpul verii, după amiază. În timpul verilor uscate din aceasta statiune, o masă de aer cald ÅŸi umed, adusa de vanturile maritime de sud ÅŸi de vest, creează ceaÅ£a caracteristică care acoperă doar zona de coasta a oraÅŸului, care de multe ori se disipa gratie soarelui care straluceste după-amiaza. Precipitatiile anuale variază între 1.200 ÅŸi 1.400 mm.

Plaja din Póvoa de Varzim se intinde pe 12 km, este ingusta, formand golfuri protejate de vant ÅŸi separate de roci, bogate în iod. Cele mai multe plaje din oraÅŸ sunt ideale pentru familii, cum ar fi plajele Redonda, Salgueira sau Lagoa, iar în perioada de vară se pot aglomera foarte mult, în timp ce cele care sunt departe de centrul oraÅŸului, cum ar fi Santo André, sunt mai putin aglomerate. Salgueira ÅŸi Aguçadoura sunt plaje pentru surf, în timp ce altele, cum ar fi plajele Verde ÅŸi Quião sunt cunoscute mai mult ca zone de flirt. Situata în apropierea unui camping, plaja Rio Alto este aleasa de către nudiÅŸti, având în vedere accesul dificil ÅŸi intimitatea oferita de dune de nisip.

Parcul orasenesc din Póvoa de Varzim, proiectat de Sidónio Pardal, este un parc urban care se intinde pe aproape 90 de hectare; în prezent numai partea de est, cu 30 de hectare, este poate fu vizitata. În timp ce o mare parte a parcului are aspect natural, este aproape în întregime amenajat ÅŸi include dealuri, lacuri ÅŸi insule în formă de om. Se intinde de la autostrada A28 pana la lacul Pedreira.

Dealul São Félix (Monte São Félix), care ofera vederi panoramice asupra oraÅŸului ÅŸi a zonei rurale, este un deal religios împădurit, avad Biserica Senhora da Saúde de lapoalele sale ÅŸi Biserica São Félix in varf.

Parcul Rates este o tabără de aventură cu activităţi sportive, trotuare cu canapele, ecoturism pe jos, cai, vehicule de teren sau mountain bike. Distrusa de construcÅ£ia de drumuri de mare viteză, zona împădurită Anjo va obÅ£ine 5.2 hectare "verde urban".

Muzee:

- Muzeul Municipal de Etnografie si Istorie din Povoa de Varzim;

- Muzeul Nucleului Bisericii Romanice Sfantul Petru;

- Casa Pescarului;

- Refugiul Farului.