Oferte Litoral 2021 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2021 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2021

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Plajele din Bulgaria

  Primul aspect legat de plajele din Bulgaria este ca sunt foarte multe plaje in Bulgaria. Marea lor majoritate fiind de nisip, unele o imbinatie de nisip si pietre mari sau faleza, care creaza conditii propice pentru dezvoltarea unei bogate si frumoase fauna marine – perfecta pentru a fi admirata de catre scufundatori. In continuare vor fi prezentate cele mai cunoscute plaje de pe litoralul bulgaresc, cu cateva mentiuni despre staiunile principale :


Litoralul bulg
aresc este lung si spectaculos, formatiunile de pe litoralul Marii Negre incanta privirea si creaza impresii de vacanta minunate. Farurile medievale care strajuiesc tarmul, frumoasa resedinta de vara a reginei Maria a Romaniei  si chiar un orasel medieval (Nessebar) ascuns in inima litoralului bulgaresc imbie la calatorii si dorinta de a descoperi noi frumuseti, de a admira noi plaje si de a face baie in apele Marii Negre.


a) Sunny Beach este cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc, ca numar de hoteluri pentru acea lungime de plaja (circa 8-9 km.);

b) cea mai lunga plaja este neamenajata, are circa 13 km. lungime si se afla la circa 40 km. sud de Varna – plaja Shkorpilovtsi;

c) cea mai “veche” si una din cele mai frumoase plaje din Bulgaria se considera a fi cea de 8 km. din Obzor (ca urmare a descoperirilor arheologice din zona);

d) Foarte multe din plaje sunt apreciate de familiile cu copii, avand nisip fin si intrare lina in mare, dar preferata absoluta este plaja din Albena;

e) Statiunea care ofera foarte multe posibilitati de distractie pe litoralul bulgaresc este considerata a fi Nisipurile de Aur. 


Prezentarea plajelor de pe litoralul bulgaresc de la Nord la Sud:


Plaja Krapetz – Krapetz este un mic sat pescaresc situat la circa 10 km. nord de Shabla, situat in imediata apropiere a plajei, o frumoasa plaja cu dune de nisip auriu, foarte apreciata de rulotisti si persoane care cauta campare. Zona de plaja de circa 6 km. de plaja, care se intinde intre Durankulak si Krapetz este una din cele mai curate si putin afectate din punct de vedere turistic, asigurand liniste si intimitate, intr-o atmosfera deosebita.


Plaja Bolata - Satul Tyulenevo se afla in zona de nord a Bulgariei, intre Kamen Bryag si farul Tyulenevo, si este un satuc de o frumusete aparte avand extrem de multe pesteri, apa cristalina, forme extraordinare sculptate de vant si de apa marina. La sud de Tyulenevo chiar inainte de a ajunge la spectaculosul Cap Kaliakra, veti regasi un golf frumos si foarte apreciat – golful Bolata, care dispune de plaja de nisip fin si intrare lina in mare. 

 

Russalka – Statiune situata la 90 km. nord de Varna, dispune de cateva plaje mici, ascunse in golfuri stancoase si spectaculoase. Exista o plaja foarte mica si romantica cu acces permis tuturor persoanelor; si cateva alte plaje mici, frumoase si ingrijite, la care este permis accesul doar oaspetilor complexului hotelier Russalka Elit. Plajele sunt de nisip si pietre mari care dau nota romantica zonei, apa cristalina. Russalka este situata in rezervatia naturala Tauk Liman (Golful Pasarilor), pazita de o frumoasa padure de stejar, in apropierea rezervatiei naturale Yailata si Capului Kaliakra. Plaja din cadrul complexului este frumos amenajata, exista salvamari.


Kavarna – Kavarna este o localitate situata la circa 4 km. de mare, avand cateva plaje mici de nisip, cu lugimea de circa 200 - 400 m., strajuite in spate de stanci impresionante (faleza inalta). Plaja este foarte apreciata de persoanele care doresc un concediu linistit, relaxant si spectaculos. In zona Kranevo s-au construit mai multe complexe hoteliere de lux, datorita frumusetii naturii, faleze spectaculoase, dar si unor plaje de lux ascunse privirii, care asigura intimitate, liniste si confort. In apropiere de Cap Kaliakra exista plaja Bolata – una din cele mai frumoase plaje din zona de nord a litoralului bulgaresc. La nord de Kavarna veti regasi regiunea Sabla, care dispune de cateva zone spectaculoase, preferate fie pentru sarituri in apa, fie pentru plaja salbatica de o frumusete aparte.


Balchik – Un exceptional orasel, romantic si ademenitor, cu cateva plaje, una situata chiar la poalele Palatului Reginei Maria. Toate plajele sunt de nisip. “Plaja centrala”  este in imediata apropiere a portului orasului Balchik, fiind si cea mai mare si mai aglomerata plaja din oras, preferata de familisti. Intrarea in mare este lina, plaja de nisip fin. Plaja dispune de salvamari si echipa medicala, este amenajata. “Plaja olandeza” este separata de plaja principala printr-un dig de beton, este o plaja mica, separata de galagia plajelor aglomerate. “Plaja Noua” este situata pe langa promenada “Dambata”, pe langa restaurantul “Doi Cocosi” si dispune de sezlonguri si umbrele, debarcader betonat pe care sunt permise salturi in mare, iar in apropierea plajei exista doua piscine cu apa minerala. De asemenea exista in Balchik Plaja Printului, Plaja Palace (in fata resedintei Reginei Maria). La circa 5 km. nord de Balchik exista plaja Tuzla, apreciata in special de persoane cu rulote – plaja amenajata, acces contra cost, nisip cu scoici si pietricele. Tot la nord de Balchik se va regasi si “Laguna Alba” o plaja amenajata, frumoasa si linistita. 


Albena – Statiunea Albena este situata intr-un frumos golf, la circa 30 km. nord de orasul Varna, inconjurat de rezervatia naturala Baltata. Plaja din Albena este indragita de familiile cu copii, fiind o plaja de nisip, apa cristalina, cu o latime de pana la 150 m. si lungime de circa 3,5 km. Totusi lungimea reala a plajei din golf este mai mare, deoarece golful in sine a fost impartit intre 2 statiuni: Albena si Kranevo (situata inspre sud). Lungimea totala a plajei din cele doua statiuni este de circa 6 km. Intrarea in mare este lina si de obicei fara pietre. In anul 2012 plaja din Albena a primit prestigiosul calificativ de Steag Albastru (Blue Flag) – recunoasterea internationala a frumusetii acesteea, sigurantei si a calitati serviciilor. 


Kranevo – Satul Kranevo este alipit de Albena, la sud de aceasta, oferind variante mai ieftine de cazare decat in Albena. Plaja din Kranevo este o prelungire a plajei din Albena, separarea oficiala dintre cele doua fiind un rau care se varsa in mare. Plaja este de nisip, intrarea in mare lina, pe alocuri abrupta, apa curata. 


Nisipurile de Aur – Una din cele mai cunoscute plaje din Bulgaria – Nisipurile de Aur, are o lungime a plajelor de circa 3,5 km, iar latimea ajunge pe alocuri la 100 m. Statiunea este situata in parcul natural Nisipurile de Aur (Zlatni Piasaci). Majoritatea plajelor sunt subinchiriate hotelierilor, care ofera pachete cu cazare, masa si acces la plaja gratuit. Plajele sunt frumos amenajate, sezlonguri, umbrele, beach-bar, salvamari, posibilitati variate de practicare a sporturilor acvatice.


Riviera – Statiunea Riviera este practic continuarea la sud a statiunii Nisipurile de Aur. Statiunea este mica, formata din 5 hoteluri, avand doua plaje de nisip fin, cu intrare lina in mare si apa cristalina. Statiunea se considera a fi de lux, exclusivista, avand toate conditiile petrecerii unui frumos concediu pe plaja Marii Negre. Plaja amenajata.


Chaika (zona Nisipurile de Aur) – dispune de plaja de Nisip lunga, avand latime variabila de la cativa metri si pana la 100 m. Specificul acestei zone este dat de combinatia muntelui cu marea, deoarece unitatile hotleiere sunt situate in panta (in scari). Exista funicular care coboara catre plaja. Plaja de nisip, pe alocuri cu intrare lina in mare. Zona Nisipurile de Aur (zona Chaika) se intinde la sud de Riviera si pana la statiunea Sunny Day, avand o lungime totala a plajelor de circa 2 km.


Sunny Day – o mica statiune, romantica si foarte ingrijita, avand cateva portiuni de plaja de Nisip, maxim 1 km. lungime, amenajata si ingrijita. In anul 2012 plaja din Sunny Day a primit prestigiosul calificativ de Steag Albastru (Blue Flag) – recunoasterea internationala a frumusetii acesteea, sigurantei si a calitati serviciilor. 


Sf. Konstantin & Elena – Plaja din statiunea Sf. Konstantin&Elena este fragmentata in cateva parti, fiind diferita destul de mult de la nord la sud. Plaja din zona de nord a statiunii este intr-un golf, imaprti in plaja publica (amenajata, contra cost) si plaja privata a complexului Grand Hotel Varna. Plaja este de nisip, exista o parte betonata, intrarea lina in mare, dar cu zone de pietre. Alte catea plaje sunt de nisip, cu intrare pe alocuri lina, pe alocuri abrupta in mare. In dreptul hotelurilor Azalia si Sirius Beach este cea mai lata si frumoasa plaja din statiune, cu intrare lina in mare. 


Skoropilovtzi - ntre Varna si Byala veti regasi micul sat Shkorpilovtsi, la circa 1 km. de sat veti gasi cea mai lunga plaja din Bulgaria, avand in jur de 13 km. lungime, plaja este partial amenajata, dar in principal inca neatinsa de constructii noi sau complexe impozante. Latimea plajei este variabila, pana la maxim 100 m. Cazarea se ofera in special in pensiuni si vile. 


Byala – Byala aeste un satuc situat la circa 50 km. sud de Varna, spectaculos, situat pe faleza inalta, cu vedere excelenta asupra Marii Negre. Plaja din Byala este de nisip, scoici, intrare relativ rapida in mare. Faleza din spatele plajei, impreuna cu Stancile Albe, creaza o atmosfera romantica de relaxare totala. Lungimea plajei este de circa 1,4 km. Latimea variaza, avand maxim 80 m. Byala este o mica statiune, tinereasca dar spectaculoasa si romantica.


Obzor – UNA DIN CELE MAI FRUMOASE PLAJE DIN BULGARIA este in statiunea Obzor, avand circa 8-9 km. lungime si ajungand la latime de pana la 100 m. Plaja are nisip foarte fin, intrarea in mare este lina, iar posibilitatile de distractie sunt nelimitate! Plaja din Obzor este una din cele mai vechi si cunoscute plaje din Bulgaria, desi a inceput sa fie renumita pe plan international de curand, oferind conditii foarte bune si variate de cazare. Obzor se afla la circa 35 km. nord de Nessebar si circa 65 km. sud de Varna. Plaja are o sumedenie de sectiuni de plaje publice, dar si cateva plaje private amenajate frumos, apartinand hotelurilor. 


Irakli-  La sud de Obzor (spre Cap Emona), ascunsa de frumoasa faleza inalta, veti regasi plaja Irakli – se intinde pe cira 3 km. si reprezinta zona perfecta pentru scapada, dar si scufundari.  


Sveti Vlas & Elenite – Zona Sveti Vlas-Elenite este formata din plaje ascunse de faleze inalte, dar si mici golfulete cu plaje de nisip. Zona de nord (spre Cap Emona), este formata dintr-o plaja privata la care au acces doar oaspetii complexului Elenite. Plaja de la Elenite este lata, de nisip fin, cu intrare lina in mare (cu exceptia zonei de nord, unde intrarea este mai abrupta). Inspre sud veti regasi cateva plaje mai mici, de nisip, care se perinda cu zone de faleza si stanci. Insasi statiunea Sveti Vlas dispune de cateva plaje mici, de nisip, cu apa cristalina, un frumos port maritim cu frumoase yacht-uri si zona de promenada. In anul 2012 plaja din Elenite (Sveti Vlas) a primit prestigiosul calificativ de Steag Albastru (Blue Flag) – recunoasterea internationala a frumusetii acesteea, sigurantei si a calitati serviciilor. In anul 2012 plaja Centrala si plaja de Est din Sveti Vlas a primit prestigiosul calificativ de Steag Albastru (Blue Flag) – recunoasterea internationala a frumusetii acesteea, sigurantei si a calitati serviciilor. Portul de yacht-uri Marina Dinevi din Sveti Vlas a primit si acesta un faimos “Blue flag”. 


Sunny Beach – Una din cele mai cunoscute si dezvoltate plaje din Bulgaria, una din cele mai lungi plaje – circa 8-9 km. lungime, latime de pana la 80 m. Plaja poate fi impartita in doua zone mari: plaja central – nord, cu nisip fin si intrare lina in mare, si zona sudica in care plaja se desparte de zona hoteliera prin dunele de nisip – arie protejata prin lege. In acest caz dunele sunt traversate de multiple carari din lemn, care leaga zona hoteliera cu plaja in sine. Plaja din Sunny Beach este amenajata complet, avand multiple portiuni de plaje publice, dar si private, posibilitati de distractie si practicare a sporturilor de vara.


Nessebar – Orasul Nessebar dispune de cateva zone de plaja, unele fiind chiar pe peninsula Nessebar, dar cea mai mare fiind in zona de sud a orasului, avand lungime de circa 1 km., latime de pana la 60 m. Plaja este de nisip, intrarea in mare este relativ rapida, marea este curata. De la aceasta plaja si de la hotelurile situate in imediata apropiere, se poate admira un exceptional rasarit de soare asupra orasului Nessebar, ambarcatiunile din portul Nessebar si frumusetea Marii Negre. Plaja este amenajata in zona de nord (zona hoteliera), in zona de sud existand si portiuni cu dune de nisip.


Ravda & Aheloy – La sud de Nessebar veti regasi mai multe golfuri mari si mici, majoritatea cu plaje de nisip fin dar mai inguste (pana la 50 m. latime), plaje publice amenajate, intrarea in apa, pe alocuri, este cu pietre. Cea mai mare si amenajata plaja este in dreptul localitatii Ravda – plaja centrala. La sud de Ravda veti regasi mica localitate Aheloi care dispune de o plaja intinsa, dar relativ ingusta, avand zone de nisip fin, dar si pietris.


Pomorie – Plaja de la Aheloi se intinde foarte mult in sud, pana ajunge la localitatea Pomorie. Pomorie dispune de o lunga plaja neamenajata intre lacul Pomorie si Marea Neagra, cele mai bune plaje fiind cele din oras, despartite intre ele de cateva diguri. Plaja dispune de nisip fin. Lungimea plajei din oras – circa 2 km. In anul 2012 plaja de Est din Pomorie a primit prestigiosul calificativ de Steag Albastru (Blue Flag) – recunoasterea internationala a frumusetii acesteea, sigurantei si a calitati serviciilor. 


Sarafovo – O mica localitate situata la sud de Pomorie, la circa  10 km. nord de Burgas, care disoune de cateva plaje mici de nisip, despartite cu diguri, majoritatea fiind plaje publice.


Chernomorets – O localitate situata la circa 25 km. sud de Burgas, care dispune de 3 plaje principale. Cele doua golfuri mici din dreptul statiunii adapostesc cele doua plaje micute si relativ inghesuite, insa plaja cea mai mare la care au acces oaspetii localitatii Chernomoretz este situata intre aceasta si Burgas, avand lungimea de circa 3 – 4 km. Aceasta plaja se numeste Plaja Regala si este o plaja publica, avand cateva zone amenajate, plaja de nisip, cu intrare lina in mare.


Sozopol – Asa cum s-a mentionat si mai sus, la nord de Sozopol se afla Plaja Regala, avand circa 4 km. lungime. Plaja orasului Sozopol. Plaja orasului are circa 800 m. lungime, iar la sud de Sozopol (intre acesta si Capul Agalina) se afla una din cele mai spectaculoase plaje din zona de sud a Bulgariei. Plaja Zlatna Ribka (Pestisorul de Aur) este o plaja lunga de aproximativ 1 km., cu intrare lina in mare, fiind potrivita pentru familii cu copii mici. Plaja centrala a orasului are o lungime de circa 500 m. iar plaja Harmani este mai exclusivista, avand circa 800 m.  lungime. Plaja Kavatsi se afla la circa 2-3 kilometri sud de Sozopol, este partial amenajata, dar cu nisip fin si intrare lina in mare. In anul 2012 plaja Harmony din Sozopol a primit prestigiosul calificativ de Steag Albastru (Blue Flag) – recunoasterea internationala a frumusetii acesteea, sigurantei si a calitati serviciilor. 


Duni & Sveti Thomas – La circa 7 km. sud de Sozopol veti regasi una din cele mai celebre statiuni Bulgaresti, o statiune de lux, cu o plaja spectaculoasa, cu nisip fin si intrare lina in mare – Duni. Statiunea este una exclusivista si foarte eleganta, avand acces la plaja amenajata permis doar pentru persoanele care beneficiaza de cazare in complex. Duni practic ocupa zona de nord a unui frumos golf presarat cu dune de nisip. Plaja de la baza golfului este de nisip fin, este neamenajata, iar intrarea in mare este pe alocuri lina, pe alocuri destul de rapida. In zona sudica a golfului, pe o faleza stancoasa, se regaseste spectaculosul complex Sveti Thomas. Oaspetii complexului vor cobora cateva scari pana la plaja complexului, amenajata in partea sudica a acestui golf. In anul 2012 plaja din Duni a primit prestigiosul calificativ de Steag Albastru (Blue Flag) – recunoasterea internationala a frumusetii acesteea, sigurantei si a calitati serviciilor.  


Arkutino – O plaja foarte putin cunoscuta, dar cu o lungime de circa 1,2 km., amenajata partial (doar in zona de nord), cu nisip fin, oferind liniste si confort.


Primorsko – Localitatea este situata la circa 20 km. sud de Sozopol si 50 km. de Burgas, care dispune de 2 plaje mari, una la nord cu dune de nisip si alta la sud de Primorsko. Plaja nordica este frumos amenajata, avand peste 2 km., oferind posibilitati de distractie, sezlonguri si umbrele, baruri si restaurante pe plaja. Plaja sudica are lungimea de circa 2 km. si in zona de nord a acesteea se varsa raul Dyavolska. Apa este cristalina si plaja este cu nisip fin, intrarea in mare fiind lina. Mare parte din plaja este amenajata si exista posibilitati de practicare a sporturilor acvtice. Plaja Perla din Primorsko este considerata a fi una din cele mai frumoase plaje din sudul Bulgariei. 


Kiten este un mic orasel situat la circa 55 km. sud de Burgas, si reprezinta o frumoasa combinatie intre munte si mare, o zona favorabila dezvoltarii turistice. Cea mai frumoasa plaja a statiunii - Plaja Atliman (plaja nordica) are lungimea de circa 2 km. si este strajuita de stanci frumoase, fiind o locatie spectaculoasa si foarte atractiva pentru tineri, dar si pentru familii cu copii. Plaja este de nisip si are intrare lina in mare. Plaja sudica Karaagach, este o plaja partial amenajata, mai putin aglomerata. La sud de Kiten exista mai multe lagune mici si plaje discrete, avand o frumusete aparte, majoritatea adapostind 1-2 hoteluri frumoase si confortabile.


Lozenets este un satuc situat la circa 60 km sud de Burgas, intre localitatile Kiten si Tsarevo, fiind o locatie potrivita pentru persoanele care doresc un concediu linistit si accesibil, fiind o locatie celebra pentru persoane care calatoresc cu rulota sau cortul, sau doresc cazare la particulari. In 2011 in statiune s-a ridicat primul complex de 4 stele – Oasis del Mar.  Statiunea Lozenets beneficiaza cateva plaje frumoase, una in nord – plaja din golful care desparte Kiten de Lozenets, o plaja mica frumos amenajata in dreptul localitatii, avand o lungime de circa 600 m. si o alta plaja la sud, avand lungime de circa 500 m., amenajata partial cu umbrele si sezlonguri. Statiunea este potrivita pentru relaxare si liniste, pescuit, plaja si drumetii.


Tsarevo – Situat la 70 km. sud de Burgas, orasul dispune de cel mai important port din zona de sud a litoralului bulgar. Orasul dispune de o plaja centrala, situata intr-un grumos golf cu forma de potcoava. O plaja foarte frumoasa se afla in zona de sud a orasului, la circa 2 km. distanta de centrul acestuia. In apropiere de Tsarevo exista cateva zone de campare, si cateva plaje mici dar spectaculoase. Doar o parte din zona de plaje este amenajata.


Ahtpol se afla la circa 15 km. sud de Tsarevo si dispune de o mica plaja centrala, bine-amenajata. 

 

Sinemorets – Sinemoretz este o locatie foarte mica si frumoasa, situata in expremitatea de sud a Bulgariei, un satuc pescaresc presarat de stanci spectaculoase si golfuri romantice cu nisip fin si apa cristalina. Sinemoretz este un satuc pescaresc, o escapada de liniste si relaxare. In zona de nord a statiunii raul “Veleka” (rezervatia naturala Strandja) se varsa in mare si formeaza o frumoasa plaja de nisip fin. Sinemoretz dispune si de plaja “Lipite”, o frumoasa plaja la care se poate ajunge dupa cateva minute de mers pe carare, o plaja retrasa si romantica, neamenajata, frumoasa si inca neatinsa de multimea de turisti. Plaja e foarte buna pentru familii cu copii, intrarea in mare fiind foarte lina, apa cristalina, si nisipul fin. 


Plaja Silistar – o plaja situata la circa 5 km. nord de granita cu Turcia, o plaja relativ izolata si foarte apreciata de persoane care doresc campare sau persoane cu rulota. Plaja este ascunsa de parcul natural Strandja, dispune de nisip fin, mare cristalina si reprezinta o varianta ideala pentru persoanele care doresc cadru natural deosebit si multa liniste.