Oferte Litoral 2023 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Last Minute Vara 2023

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2023

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Insula Kos


4 - unitati de cazare

8 - statiuni , 3 - unitati de 5 stele , 1 - unitate de 4 stele

Insula Kos

Insula Kos este o insula greceasca in Arhipelagul Insulelor Sporade din Marea Egee.  Are o lungime de aproximativ 40 km si este foarte aproape de granita cu Turcia.

Se spune ca Insula Kos este insula parintelui medicinei- Hipocrate si ca tot aici s-a nascut si Ptolomeu II al Egiptului. Insula este intesata de monumente si vestigii ale vremurilor stravechi.

Cele mai importante localitati de pe insula sunt: Kardamena, Kefalos- o statiune situata la o altitudine mai mare fata de nivelul marii si care ascunde numeroase ruine preistorice, Tigaki, Antimachia-un sat traditional unde principala atractie este Castelul Cavalerilor Antimachia, Mastichari, Marmari, Pyli, Zia si Zipari.

Plajele din Insula Kos sunt unele dintre cele mai frumoase si mai apreciate din Grecia.

  • Plaja Kardamena are o lungime de 3 km si se bucura de nisip fin si de ape limpezi. Kardamena este principala statiune de pe insula Kos, oferind cele mai luxoase hoteluri, restaurante, taverne si cluburi de noapte.
  • Plaja Thermes este o plaja cu nisip fin, ape cristaline ale marii si cu izvoare termale. Aceasta plaja se afla in topul preferintelor localnicilor dar si a turistilor.
  • Plaja Agios Fokas este situata la aproximativ 6 km de capitala Kos si este deosebit de atractiva prin faptul ca jumatate este acoperita cu nisip alb si fin, iar cealalta jumatate are nisip negru. Plaja este renumita in special pentru surfing.
  • Plaja Agios Stefanos se intinte pe o lungime de 5 km si se afla in golful Kamari. Este o plaja deosebit de frumoasa, cu nisip amestecat cu pietris.
  • Plaja Lagades este una dintre cele mai populare plaje din Insula Kos deoarece apa are o culoare turcoaz.
  • Plaja Banana te va cuceri cu dunele sale de nisip si minunatii ienuperi.
  • Plaja Camel se gaseste in statiunea Kefalos si este renumita pentru nisipul auriu si formatiunile stancoase. Este stituata intr-un golf mai izolat, de aceea de multe ori, cei mai multi turisti vin aici pentru a practica nudismul.
  • Plaja Lambi este o plaja cautata de familiile cu copii, intrucat intrarea in apa este lina, iar pe plaja se gasesc sezlonguri, umbrele, spatii de joaca pentru copii.
  • Plajele Mastichari si Polemi aceste doua plaje au un aspect foarte exotic, cu nisip fin si ape limpezi. Pe plaja Polemi este o zona dedicata nudistilor denumita Plaja Magica.