Oferte Litoral 2020 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2020 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2020

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Fatima


1 - unitate de cazare

1 - unitate de 4 stele


Hotelul Luna Fatima*** este situat in orasul Fatima, la 10 minute de mers pe jos de Sanctuarul Fecioarei din Fatima, unul dintre cele mai importante locuri de devotiune in religia catolica. Distante pana la: aeroport – 125 km, gara – 22 km, terminalul de autobuze – 500 m, supermarket – 400 m.

Fatima

Fátima este un oraÅŸ situat în partea centrala a Portugaliei, fiind faimos pentru viziunile religioase care au avut loc acolo în 1917. OraÅŸul în sine are o populatie de 7.756 ÅŸi este situat în municipalitatea Ourém, în regiunea Centro ÅŸi sub-regiunea Medio Tejo. Face parte din districtul Santarém ÅŸi este inclus în aglomerarea urbană Leiria, în centrul Portugaliei, 187 km la sud de Porto ÅŸi 123 km la nord de Lisabona.

Fatima, altarul lumii

Sanctuarul de la Fatima este un simbol al Fecioarei Maria ÅŸi unul dintre cele mai importante situri religioase din lume. O atracÅ£ie turistică majoră de secole intregi, primeste pelerini din toată lumea în fiecare an, mai ales între lunile mai ÅŸi octombrie.
In perioada mai - octombrie 1917, trei copii ciobani, Jacinta, Francisco şi Lucia - au fost martorii apariţiilor Fecioarei Rozariului (Fecioara Maria), in locul actualului sanctuar.

IniÅ£ial, privit cu suspiciune de către Biserică, si preÅ£uit foarte mult de oameni, fenomenul a fost recunoscut în mod oficial abia în 1930 de către Episcopul de Leiria.

La 13 mai 2000, Vaticanul i-a beatificat pe Jacinta ÅŸi Francisco, pentru că se spune că ar fi putut vindeca boli in mod miraculos după viziunile lor. Faima Sanctuarului de la Fatima s-a răspândit în întreaga lume, în special în timpul papalităţii lui Ioan Paul al II-lea, care era un admirator fervent al Fecioarei din Fatima.

Pe langa faimosul Sanctuar, puteÅ£i vizita, de asemenea, Biserica Parohială Fátima, mica Capela din Calea Sfânta ÅŸi Patimile. La Loca do Anjo în Valinhos, puteti vizita casele copii de cioban. Excursii la Muzeul de Artă Sacră ÅŸi Etnologie, Muzeul figurilor de ceară, ÅŸi Casa-Muzeu din Aljustrel, precum ÅŸi Muzeul Fátima 1917 Aparições, ÅŸi Patut Animat ÅŸi Satul din Betleem - vor pune in lumina istoria orasului Fátima ÅŸi vor lasa o impresie de durată din acest loc mistic.

Ce ar trebui sa vada pelerinii în Fatima:

Capela a ApariÅ£iilor: Este centrul sanctuarului; acesta a fost primul edificiu construit în Cova da Iria, in locul de apariÅ£ie a Fecioarei. Locul exact este marcat de un stâlp de marmură pe care este plasata statuia Sfintei Fecioare. Aici se intalnesc cele patru milioane de pelerini care vizitează Sanctuarul în fiecare an.

Bazilica: Inceputa in 1928 si sfintita la 07 octombrie 1953, cele 15 altare ale sale sunt dedicate celor 15 mistere ale Rozariului.
Capela AdoraÅ£ia perpetuă: Situata la sfârÅŸitul colonadelor, pe latura de est, această capelă pentru adoraÅ£ia perpetuă a Preasfântului Sacrament expus, este un loc de rugăciune în tăcere ÅŸi adoraÅ£ie.

Monumentul Inimii Sfante a lui Isus (1932): Care se află în centrul pietei, deasupra unui izvor gasit acolo, apele sale fiind instrumentul mai multor haruri.

Casa Fecioarei de Dolours: Situata în spatele Capelei ApariÅ£iilor, este destinata pentru a primi bolnavi în timpul pelerinajelor ÅŸi, de asemenea, pentru cazarea pelerinilor, în general, putand adaposti pana la 300 de persoane.

Casa parohială: Situata pe partea dreaptă a esplanadei, în Casa Fecioarei de Carmel.

Zidul Berlinului: La intrarea în Sanctuar, pe partea de sud a casei parohiale, se poate vizita monumentul Zidului Berlinului, constând dintr-un segment de beton care a fost parte din el.

Casa Fecioarei de la Carmel: Care este deasupra si in spatele casei parohiale, putand adaosti pana la 250 de persoane.

Centrul pastoral Paul al VI-lea: (acces pe sub esplanada) a fost inaugurat la 13 mai 1982, de Papa Ioan Paul al II-lea, ca centru de studiu ÅŸi de reflecÅ£ie asupra Mesajul de la Fatima, ÅŸi a problemelor lumii moderne, în lumina Evangheliei.