Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Durres


24 - unitati de cazare

4 - unitati de 5 stele , 15 - unitati de 4 stele , 5 - unitati de 3 stele


FACILITATI: Piscina exterioara

Hotelul Royal G Max***** este situat pe plaja in Golem, la 2.3 km de plaja Qerret, 15 km de Durres si 36 km de aeroportul din Tirana.


Hotelul Adriatik***** din Durres este situat in extremitatea sudica a orasului Durres, pe plaja, la circa 4 km. de centrul orasului. 

 Hotelul Adriatik***** a fost complet renovat si transformat intr-un modern complex de 5 stele, fiind situat la malul marii Adriatice, avand o frumoasa curte cu palmieri, asigurand o atmosfera placuta si relaxanta vizitatorilor sai.

 


FACILITATI: Piscina exterioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele

Grand Blue Fafa Resort***** este situat pe plaja in Golem - Durres, Albania, la 10 km de portul Durres, 10 km de amfiteatrul Durres si 26 km de aeroportul din Tirana. Complexul s-a deschis in iunie 2018.


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotelul Royal G Hotel & Spa***** este situat vis a vis de plaja in Durres - Albania, la 2 km de centrul statiunii, 1.8 km de port, 33 km de aeroportul din Tirana si 2.3 km de plaja Currila.


Hotelul 2 Kittarat Boutique&SPA**** se afla in zona de nord a orasului Durres, la circa 50 m. de plaja, in zona portuara a orasului. Retineti ca plaja cea mare si celebra incepe din zona de sud a orasului Durres. Hotelul 2 Kittarat Boutique&SPA**** reprezinta o varianta buna de cazare pentru persoanele care doresc sa se bucure de serviciile SPA si de apropierea acestuia de mare.

 

In traducere din limba albaneza \"2 Kitarrat\" inseamna \"2 ghitari\". Unul din cele mai bune hoteluri de pe litoralul albanez din zona Durres - Hotelul 2 Kitarrat Boutique&SPA**** ofera cazare in camere confortabile, amenajate cu bun-gust si stil. Hotelul dispune de un modern centru SPA iar apropierea acestuia de una din plajele orasului Durres reprezinta un avantaj. Retineti totusi ca distanta de la hotel pana la celebra plaja din sudul orasului este de circa 4 km. Centrul orasului Durres e doar la 5 min. de hotel, fiind destinatia perfecta pentru shopping dar si distractii. 

 


Hotelul Albanian Star**** face parte din complexul de hoteluri Harmonia Hotels Group, format din 4 hoteluri, situat pe faimoasa plaja din Durres. Retineti ca acest complex se afla pe malul marii, dar la circa 9 km. departare de orasul Durres, la sud de acesta. Hotelul este situat imediat langa plaja si apusul de soare privit din camerele cu vedere la mare este mirific.

Hotelul Albanian Star**** reprezinta o varianta de cazare buna din statiunea Durres, fiind administrat de persoane ambitioase care isi doresc sa atraga din ce in ce mai multi turisti in Albania. Hotelul este situat langa plaja si dispune de toate atuurile petrecerii unui concediu de vis pe malul Marii Adriatice. 


Hotelul Aragosta**** din Durres se afla in zona central-nordica a orasului-statiunie Durres, la distanta mica de centrul statiunii si punctele de interes turistic, zone de shopping sau de distractie. Hotelul se afla pe plaja. Retineti ca plaja pentru care Durres este renumita (de circa 10 km. lungime) se afla in zona de sud a orasului Durres, adica la circa 4 km. sud de acest hotel. Hotelul Aragosta**** din Durres reprezinta o varianta buna de cazare pentru turistii care doresc sa viziteze Albania si sa completeze sejurul sau cu un concediu la Malul Marii Adriatice. Hotelul reprezinta o buna varianta de cazare pentru cei care apreciaza claritatea apei care scalda mica peninsula Durres, dar si apusurile magnifice, plimbarile cu barcile motorizate si sporturile acvatice. 


Complexul de vile Diamma Resort**** se afla in zona central-sudica a plajei Durres, la o distanta de circa 10 km. sud de orasul Durres. Complexul se afla in imediata apropiere a plajei.

Complexul Diamma Resort**** reprezinta o varianta selecta de cazare din Durres, oferind spre inchiriere atat camere duble in hotel (cladirea principala) cat si o varietate de vile. Complexul este destul de mare si impunator, beneficiind de o frumoasa gradina interioara si terasa cu vedere spectaculoasa la plaja si la Marea Adriatica.


FACILITATI: Piscina exterioara

 Hotelul Dolce Vita**** din Durres se afla in zona centrala a plajei Durres, la o distanta de circa 5 km. de centrul orasului, in imediata apropiere a marii, beneficiind de o superba curte interioara cu pini. Hotelul Dolce Vita**** din Durres este o varianta buna de cazare in Albania, dat fiind faptul ca este foarte aproape de mare, plaja cu nisip fin, dispune de camere confortabile, restaurante cu preparate de calitate si o frumoasa piscina exterioara.


FACILITATI: Piscina exterioara

Hotelul Dyrrah**** din Durres, Albania, se afla in al treilea rand de hoteluri de la plaja, la circa 100 m. de plaja, la circa 4 km. sud de Durres, in zona centrala a marei plaje din Durres. Potrivit pentru persoanele care doresc sa combine un concediu la mare cu posibilitatea de a efectua diverse excursii, hotelul Dyrrah**** din Durres reprezinta o varianta de cazare avantajoasa de pe litoralul Marii Adriatice din Albania. Hotelul dispune de piscina exterioara si un frumos bar cu tematica sportiva. 


FACILITATI: Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotelul Esal**** se afla in Durres - Albania, la 200 m de plaja si 36 km de Tirana.


FACILITATI: Piscina exterioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele

Fafa Premium Hotel**** este situat in Golem, imediat langa plaja cu nisip, pe malul Marii Adriatice, la 15 km de centrul orasului Durres.


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotelul Henry Resort & Spa**** este situat la aproximativ 150 m de plaja in Golem - Albania, la 5.5 km de centrul localitatii, 1 km de plaja principala din Golem, 1.2 km de plaja Qerret si 44 km de aeroportul din Tirana.


 Hotelul Iliria Internacional**** se afla in zona central-nordica a statiunii Durres din Albania, pe plaja, avand in fata plaja proprie.

Hotelul Iliria Internacional**** din Durres, Albania, este o locatie moderna si confortabila, recent modernizata, situata la circa 7 km. de centrul orasului Durres. Restaurantul hotelului ofera preparate delicioase din bucataria italiana.


Palace Hotel&SPA**** din Durres este situat oficial in orasul Durres, dar distanta acestuia fata de centrul orasului este de circa 4 km. Hotelul e situat pe malul Marii Adriatice. Palace Hotel&SPA reprezinta printre cele mai bune variante de cazare de pe intreaga plaja Durres, care se intinde pe o distanta de peste 15 km.

Palace Hotel&SPA**** din Durres, Albania, reprezinta o varianta de cazare de lux, premium, printre cele mai bune variante de cazare de pe litoralul albanez. Piscina exterioara si interioara, plaja de nisip exact in fata hotelului, plaja amenajata, servicii SPA de calitate, restaurant select cu bucatarie delicioasa. Palace Hotel&SPA**** din Durres, Albania este un coltisor de rasfat, relaxare, servicii de calitate si clipe de romantism, o locatie potrivita pentru toti, de la mic la mare.


FACILITATI: Piscina exterioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotelul Perandor Beach**** este situat pe plaja in Durres, la 3 km de port si 34 km de aeroportul din Tirana.


FACILITATI: Piscina exterioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele

Complexul turistic Tropical Resort**** este un complex destul de mare si intins, situat in zona centrala a imensei plaje din Durres, la o distanta de circa 6 km. de centrul orasului Durres. Complexul turistic Tropical Resort**** din Durres, Albania, este un complex relativ nou, se considera ca este situat pe teritoriul orasului Durres, dar distanta acestuia fata de centrul orasului este de circa 5 km. Complexul Tropical Resort**** din statiunea Durres dispune de o cladire principala (hotel) si bungalow-uri.


 Hotelul Vivas**** se afla in zona de nord a plajei mari din Durres, la circa 1 km. de centrul orasului Durres, in primul rand de hoteluri de la plaja.

 

Hotelul Vivas**** din Durres reprezinta o buna varianta de cazare pentru familii cu copii, care doresc sa se bucure de camere spatioase, o frumoasa vedere la mare, restaurant pescaresc cu preparate delicioase si servicii de calitate. Acest hotel este considerat family-friendly si cuprinde majoritatea facilitatilor cautate de familii cu copii - loc de joaca, piscina in aer liber, imediata apropiere de plaja, camere confortabile si mancare calitativa - toate premisele pentru un concediu perfect pe malul Marii Adriatice din Albania!


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara

Hotelul VM Resort & SPA**** este situat langa plaja in Golem - Durres, Albania, la 25 mile de aeroprtul din Tirana.


Hotelul Elba*** se afla pe plaja, intr-o zona destul de ingusta creata intre autostrada si plaja de nisip. Locatia este destul de buna pentru persoanele care doresc sa faca si cateva excursii in Albania. Faimoasa plaja Durres are o lungime de circa 15 km, iar hotelul Elba*** se afla in zona centrala a acesteea, la o distanta de circa 10 km. sud de centrul orasului turistic Durres.Hotelul Elba*** ofera servicii de calitate intr-o atmosfera de vis in Albania, in cea mai mare statiune de pe litoralul lor - Durres. Hotelul dispune de plaja proprie. 


FACILITATI: Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotelul Fiore*** se afla in Durres - Albania, la 300 m de plaja, 9 km de portul Durres si 36 km de Tirana.


FACILITATI: Piscina exterioara, Plaja cu sezlonguri si umbrele

Complexul Kolaveri*** se afla la circa 250 m. de plaja, in zona de sud a magnificei plaje Durres, la circa 12 km. sud de centrul orasului Durres.  Zona in care se afla complexul este denumita si Golem, dupa numele satucului din apropiere.


FACILITATI: Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotelul Marika*** se afla in Golem, la 14 km de centrul orasului Durres, 35 km de Tirana si 90 m de plaja privata.


FACILITATI: Plaja cu sezlonguri si umbrele

Hotelul Monaco*** este situat pe plaja in Golem - Albania. Se afla la 44 km de aeroportul din Tirana si 16 km de Durres.

Durres

Plaja din Durres are o lungime de circa 15 km., fiind una din cele mai mari plaje din Albania.

Durres este un oras din Albania, al doilea ca marime din tara (dupa Tirana), situat in zona central-nordica a litoralului Albanez, scaldat de apele Marii Adriatice. Un frumos oras cu o veche si bogata istorie, intemeiat inca din anul 627 i.H.

Durres este un oras in plina dezvoltare, cu un frumos port comercial – cel mai mare din Albania si din Marea Adriatica, iar populatia orasului este de circa 200.000 locuitori. Durres se afla la circa 33 km. de capitala Albaniei – Tirana si este situat pe o mica peninsula. Orasul se bucura de o multime de parcuri, o frumoasa promenada si cea mai mare plaja din Albania – plaja Durres, la care atat locuitorii orasului cat si vizitatorii se bucura de plajele de nisip si frumoasele ape ale Marii Adriatice. Oraselul are o mare varietate de restaurante, cafenele si pizzerii, dintre care se recomanda 2Kitarrat cu muzica live si posibilitatea de a urmari pregatirea mancarii, dar si restaurantul pescaresc Aragosta sau chiar si Troy Piceri Grill House sau Barracuda Bar.

Bogat in evenimente istorice Durres a fost intemeiat in anul 627 i.H. de catre colonisti greci (prima denumire a localitatii – Epidamnos) si a fost pe rand sub ocupatia romana, apoi bulgara si bizantina, venetiana, si apoi turca pana la inceputul secolului XX. Desi orasul a fost distrus de cateva ori, inclusiv de cutremure, se pot gasi si cateva cladiri din epoca romana, ruinele cetatilor bizantine si venetiene, unul din cele mai mare amfiteatre din Balcani ce dateaza din secoul I-II e.n., o mozaica. Un specific al orasului e dat si de cele peste 700 buncare construite in perioada comunista (o medie de 24 buncare pe km patrat). Printre puncte de atractie turistica mentionam:

 • Amfiteatrul Roman Durrachium – ridicat in sec. II i.H. fiind al doilea cel mai mare amfiteatru din peninsula balcanica (20.000 oameni), folosit in scopul constructiei sale pana in secolul al V-a. Amfiteatrul este situat in zona centrala si din pacate s-a pastrat doar o treime din acesta, dar chiar si asa este un “must see” al orasului. In cadrul amfiteatrului merita vazuta mozaica antica crestina.
 • Moscheia Fatiha – cu o vechime de peste 500 ani, situata in pata centrala a rasului.
 • Zidurile orasului ridicate de catre Anastasie I, cu inaltime de peste 12 m. si latime cat sa treaca 4 calareti in acelasi timp unul langa celalalt pe zidurile orasului.
 • Turnul Venetian care adaposteste la moment un bar foarte apreciat de vizitatori
 • Promenada si Portul Turistic
 • Muzeul Arheologic
 • Baile Romane – pastrate foarte bine pana astazi cu “caldarium” si “frigidarium” s.a. Acestea se afla in apropierea teatrului Alexandri.
 • Forul Bizantin
 • Templul Demetrei, Rotondo
 • Mozaica lui Orfeu
 • Mozaica din satul Arapaj
 • Vila regala a lui Ahmed Zogu – reprezentand resedinta de vara a acestuia. Exista proiecte de renovare a acesteea.
 • Ruinele apeductului antic
 • Decoratiunile antice cu mozaic – o imagine de 5m x 3m a unui cap de femeie a carei vechime se presupune a fi de 9 secole a fost descoperita din intamplare la construirea unui nou cartier din oras. Chiar daca a fost descoperita in Durres aceasta opera de arta a fost mutata si expusa la Muzeul din Tirana.
 • La sud de orasul Durres se pozitioneaza Parcul National Divjake-Karavasta care cuprinde una din cele mai mari lagune din Marea Mediterana si zona de trai a pelicanului Dalmatian (circa 5% din toata populatia acestei specii locuieste acolo). Parcul cuprinde si alte 250 specii de pasari, mamifere si amfibii.

Lungimea plajei din Durres este de 15 km, latimea variind foarte mult de la o zona la alta. Pentru o mai usoara intelegere este impartita in cateva zone si anume:

 • Plazhi i madhe
 • Shkembi i Kavajes-Golem
 • Mali i Robit
 • Qerret – aceasta zona deja apartine de orasul Kavaya, multi o atribuie zonei Durres, fiind la numai 15 km. de Durres

In diverse zone ale plajei se poate ajunge atat pietonal, cat si auto, dar in acest din urma caz trebuie sa urmati autostrada (si iesirile indicate de pe aceasta).

Zona Qerret este considerata a fi cea mai spectaculoasa fiind inconjurata de padure de pini, plajele de nisip fiind cele mai animate si pline de turisti, iar apa marii curata si un apus de soare magnific. Se pot inchiria atat camere la hoteluri cat si apartamente si vile, complexe hoteliere moderne. 

Incepand cu 2018 un numar din ce in ce mai mare de hoteluri au inceput sa practice sistemul All Inclusive la tarife rezonabile ceea ce costituie premise foarte favorabile pentru turismul in Albania.