Oferte Litoral 2020 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2020 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2020

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Coimbra


1 - unitate de cazare

1 - unitate de 4 stele


FACILITATI: Piscina exterioara, Fitness, Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotelul Vila Gale Coimbra**** este situat in centrul istoric al orasului Coimbra, oferind o vedere impresionanta catre Râul Mondego. Distante pana la: aeroport – 120 km, terminalul de autobuze – 200 m, gara – 1000 m.

Coimbra

Orasul istoric Coimbra este situat în centrul Portugaliei, la 120 km sud de Porto si la 195 km nord de Lisabona. Una dintre cele mai importante intersecÅ£ii ale Portugaliei, Coimbra este servita de către A1, autostrada principală a tarii. Urmeaza cursul râului Mondego, la aproximativ 40 km est de Figueira da Foz, un oraÅŸ de coastă vecin, cu mai multe plaje si facilităţi estivale si maritime de pe coasta Oceanului Atlantic. În afara zonei metropolitane există, de asemenea, mai multe oraÅŸe pitoreÅŸti de munte, cum ar fi Lousã ÅŸi Penacova, dar ÅŸi oraÅŸe ÅŸi sate statiuni, cum ar fi Luso, Buçaco ÅŸi Curia.
Cu o grilă urbana densa, oraşul Coimbra este renumit pentru monumentele sale, biserici, biblioteci, muzee, parcuri, viata de noapte, facilitatile sale de asistenţă medicală şi centrele comerciale, dar, mai presus de toate, pentru viaţa ei culturală intensă, centrată pe Universitatea din Coimbra, una dintre cele mai vechi universităţi din Europa.

Aceasta relevanţă în contextul vieÅ£ii culturale a ţării poate fi văzuta în numărul mare de scriitori, artiÅŸti ÅŸi cadre didactice care au legătură cu oraÅŸul, asigurand astfel, de-a lungul istoriei sale, o reputaÅ£ie ca Atenas Lusa (Atena lusitana).

OraÅŸul Coimbra (suprafata urbane construita) este alcătuit din ÅŸase parió civile:

- Almedina;

- Santa Clara;

- Santa Cruz;

- Santo António dos Olivais;

- São Bartolomeu;

- Sé Nova.

DeÅŸi a servit drept capitala natiunii în timpul Evului Mediu, orasul Coimbra este mai bine cunoscut pentru universitatea sa, Universitatea din Coimbra, care este una dintre cele mai vechi din Europa ÅŸi cea mai veche instituÅ£ie academică din lume, vorbitoare de limbă portugheză.

Potrivit recensămîntul din 2001, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica portughez, oraÅŸul avea o populaÅ£ie de 101.069 de locuitori. Coimbra este unul dintre cele mai importante centre urbane din Portugalia (după orasele mult mai mari Lisabona ÅŸi Porto), jucând un rol important în partea central - nordica (incluzand litoralul ÅŸi interiorul) a ţării. Este principalul centru din regiune Centro, Districtul Coimbra ÅŸi subregiunea Baixo Mondego.
Există mai multe structuri arheologice care datează din epoca romană, când Coimbra era sediu pentru Aeminium, ca si apeductul sau bine conservat. În mod similar, gasim si acum clădiri din perioada când Coimbra era capitala Portugaliei (1131 - 1255). In timpul Evului Mediu Tarziu, cu declinul sau ca centru politic al Regatului Portugaliei, Coimbra a început să evolueze într-un centru cultural foarte important, ajutat de către Universitatea care s-a stabilit acolo, în cele din urmă, în 1537. Universitatea, una dintre cele mai vechi din Europa, în afară de faptul ca atrage mulÅ£i studenÅ£i europeni ÅŸi internaÅ£ionali, este vizitat de turiÅŸti pentru monumentele sale ÅŸi istorie.

Coimbra are mai multe spaţii verzi atractive si placute, cum ar fi parcuri, terenuri de joacă, grădini şi păduri. Cel mai renumit parc din oraş este, probabil, Grădina Botanică de la Universitatea din Coimbra, a cincea cea mai veche din lume.

Zone verzi ale oraÅŸului includ, de asemenea, Mata Nacional do Choupal, Mata Nacional de Vale de Canas, Jardim da Sereia (cunoscuta, de asemenea, sub numele de Gradina Sfintei Cruci), Penedo da Saudade, Parcul Manuel Braga, Parque Verde do Mondego ÅŸi Choupalinho. Quinta Das Lágrimas, un palat din secolul al XIX-lea, care a fost transformat într-un complex hotelier ÅŸi de golf, conÅ£ine, de asemenea, un parc mare. De asemenea, demn de menÅ£ionat este Paul de Arzila, o rezervaÅ£ie naturală ocupând o suprafaţă mare în municipiul Coimbra (în Arzila), ÅŸi în municipalitatile învecinate - Condeixa-a-Nova ÅŸi Montemor-o-Velho.

Nu departe de centrul urban, aproape de oraÅŸ, ÅŸi pe deplin stabilit în municipiul Coimbra, există o mulÅ£ime de peisaje montane si de rau. Acestea includ plaja râului Palheiros do Zorro, în parohia Torres do Mondego.