Oferte Litoral 2019 Romania,Bulgaria,Grecia si Turcia. Early Booking si Inscrieri Timpurii Vara 2019 !

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2019

Alege
Perioada

1

Barcelona

Capitala Cataloniei - Barcelona, este un oras mediteranean si cosmopolit care inglobeaza ramasite romane, cartiere medievale, dar si cele mai frumoase exemple ale Modernismului si ale Avangardei secolului XX. Nu fara motiv UNESCO a declarat drept Patrimoniu al Umanitatii constructii emblematice ale arhitectilor catalani: Antoni Gaudí si Lluís Doménech i Montaner, ca de exemplu Parcul Güell, Palatul Güell, Casa Milà, Palatul Muzicii Catalane, Spitalul Sant Pau.  La Barcelona se poate ajunge cel mai comod cu avionul. Aeroportul El Prat, situat la aproximativ 10 km de centrul orasului. Cea mai rapida cale de a ajunge de la aeroport in oras este metroul care costa in jur de 3 Euro si ajunge pana la Sants (gara de unde se pot lua trenuri pentru alte localitati din Catalonia sau din restul Spanie) sau in gara Plaça de Catalunya (mai aproape de centru). Ambele servicii se termina la orele 23.00. Pentru transportul in Barcelona este indicat metroul (este cel mai ieftin); pentru turisti este mai comod insa autobuzul special (Barcelona Bus Turistic), cu ghid, care efectueaza trasee fixe in oras, cu vizitarea principalelor obiectiva turistice. Exista si posibilitatea de inchiriere de masini (dar se cere experienta obligatorie) sau serviciul de taxi, destul de scump. Plimbarile pe trotuarele Barcelonei sunt surprinzatoare in fiecare moment. Strazi pietonale in cartierele vechi, spatii verzi si o nemaipomenita faleza maritima sunt marturie a dublului caracter, vechi si moder, al metropolei. Exceptionalele sale retele de comunicare, clima mediteraneana si multitudinea atractiilor turistice transforma Barcelona intr-una dintre cele mai importante orase de afaceri ale Europei.  Vizitatorul, pentru afaceri sau pentru propria-i placere, se poate bucura de caracterul mediteranean al Barcelonei, pregnant in Coastele Garraf si Maresme. Mai mult, orasul are plaje, porturi sportive si terenuri de golf la malul marii. Cei care iubesc natura nu vor trebui sa se indeparteze prea mult pentru a cutreiera muntii care fac parte din Cordiliera Litorala sau Pirineii catalani.  

 

Harta:


View Barcelona in a larger map

Plaje - Barcelona

 

1.   La Nova Icaria, cu o lungime de 400m si o latime de 40m, este formata din nisip auriu fin, gradul de ocupare este ridicat si are ca dotari: inchirieri articole plaja, parcare, statie de autobuz, dusuri, brigada de supraveghere, cosuri de gunoi, asigura curatenia plajei, faleza, restaurante, telefon, semnalizarea pericolului, politie locala, Crucea Rosie (care dispune de şalupă).

2.   La Barceloneta, formata din nisip fin auriu (570m – lungime, 38m – latime), cu grad de ocupare ridicat, are urmatoarele dotari: parcare, statie de autobuz, inchiriere articole plaja, dusuri, WC, sezlonguri, brigada de supraveghere, faleza, restaurante, asigura curatenia pe plaja, cosuri de gunoi, semnalizarea pericolului, politie locala, Crucea Rosie (dispunde de şalupă).

3.   Sant Sebastià, din nisip auriu fin (570m – lungime si 38m – laqtime), cu gradde ocupare inalt, are ca dotari: parcare, statie de autobuz, dusuri, brigada de supraveghere, sezlonguri, pavilioane balneare, cosuri de gunoi, politie locala, restaurante, umbrele, faleza, telefon, semnalizarea pericolului, Crucea Rosie (cu şalupă) si asigura curatenia pe plaja.

4.   La Mar Bella, situata intr-o zona semiurbana, formata din nisip fin auriu (370m – lungime si 40m – latime), cu grad de ocupare inalt, are ca dotari: dusuri, sezlonguri, pavilioane de sezon, cosuri de gunoi, politie locala, semnalizarea pericolului, brigada de supraveghere, pavilioane balneare, faleza, telefon, Crucea Rosie (cu şalupă) si asigura curatenia pe plaja.

5.   El Bogatell, din nisip auriu fin (650m – lungime si 35m – latime), este situata in zona urbana si are urmatoarele dotari: inchiriere articole plaja, autobuz, brigada de supraveghere, parcare, dusuri, sezlonguri, pavilioane balneare, pavilioane de sezon, faleza, cosuri de gunoi, politie locala, telefon, Crucea Rosie (cu şalupă), restaurante, semnalizarea pericolului si asigura curatenia pe plaja.   

Obiective culturale:

 

Cartiere care merita vazute sunt Barrio de la Ribera si El Eixample. Zona careia turistii ar trebui sa ii ofere atentie speciala este La Rambla – strada pietonala care duce la marea Mediterana. Diferitele sale tronsoane conduc vizitatorul de la Biserica Romanica Santa Anna pana la piata cu pasari si tarabele cu flori, facandu-l sa treaca printre nemaipomenite piese de arhitectura renascentiste si baroce: el Palau Moja, Biserica Betlem, Spitalul Santa Creu. Odata ajunsi in Barcelona, turistii nu trebuie sa piarda Barrio Gótico (coincide cu centrul primitiv al orasul inconjurat de ziduri in epoca romana) cu nemaipomenitele sale constructii gotice: Catedral de la Ciudad Condal, Casa dels Canonges, La Pia Almoina sau Casa d’Ardiaca. Monumente: Catedral de Barcelona, Iglesia de Santa María del Mar, Casa Milà (La Pedrera), Casa Batllò, Palatul Güell, Parcul Güell, Sagrada Familia, Palau de la Música Catalana.

Muzee: Muzeul de Arta Moderna, Centrul de Cultura Contemporana, Muzeul Picasso, Muzeul Figurilor de Ceara.

Spatii Naturale: Parcul Natural Massís de Montseny, Parcul Natural Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac si Parcul Natural Montaña de Montserrat.

Golf: Club de Golf Llavaneras (inaugurat in 1945, deschis tot timpul anului, situate la o distanta de 34 km de aeroportul El Prat si la 1 km de gara Sant Andreu de Llavaneras) si Club de Golf de San Cugat (inaugurat in 1914, deschis tot timpul anului, situat la 35 km fata de aeroportul El Prat).