Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Valencia


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

Valencia (spaniolă: Valencia [ba'lenθja]; valenciană: València [va'ɫɛnsia]) este capitala comunităţii autonome Valencia, din Spania. Este al treilea oraş spaniol ca mărime, şi o arie industrială pe Coasta Azahar din Spania. Populaţia estimată a oraşului propriu-zis este de 807.396 locuitori, conform estimărilor din 2006. Populaţia ariei urbane este de 1.012.000, conform estimărilor din 2000. Populaţia ariei metropolitane (aria urbană plus oraşele-satelit) este de 1.807.396, conform estimărilor din 2006. Din 2007, primarul Valenciei este Rita Barberá Nolla.

Oraşul Valencia a fost în mod tradicional un important centru urban al unei regiuni naturale numita Huerta de Valencia; totusi, dupa divizia din 1987 municipiul formeaza un singur district, numit Ciudad de Valencia.

Regiunea coincide cu aria metropolitana a oraşului, care include oraşul şi periferiile sale, extinzandu-se spre sud până la Parcul Natural Albufera.

Orasul Valencia se invecineaza cu zonele limitrofe Huerta Norte, Campo de Turia, Huerta Oeste, Huerta Sur, Ribera Baja şi la est de Marea Mediterană. În ceea ce priveşte municipiile, oraşele şi periferiile sale se învecinează cu Alboraya, Tabernes Blanques, Burjassot, Paterna, Mislata, Chirivella, în partea de nord cu Almàssera, Vinalesa, Alfara del Patriarca, Moncada, Bétera, Rocafort, Godella , Masamagrell, Masalfasar, Albalat dels Sorells, Albuixech, Meliana şi Foios, în partea de vest cu Quart de Poblet, în sud cu Picaña, Paiporta şi Sedavíl; Albufera se invecineaza cu Alfafar, Masanasa, Catarroja, Albal, Silla, Sollana şi Sueca.

Valencia prezintă un climat mediteranean, blând şi umed. Temperatura medie anuala este de 17.8ºC. Valorile medii oscileaza intre 11.5ºC in ianuarie si 25.5ºC in august.

Precipitatiile au valori de 454mm pe an. Au o intensitate mai mare toamna.

Numele

Numele original în latină al oraşului era „Valentia”, însemnând „vigoare”, „curaj”. În timpul imperiilor musulmane din Spania, era cunoscut drept بلنسية (Balansiya) în arabă.

Urmând unele schimbări fonetice uzuale, numele oraşului a devenit „Valencia” (/ba'lenθja/) în spaniola castiliană şi „València” (/va'ɫɛnsia/) în cea valenciană. O pronunţie posibilă în valenciană este /va'lensia/.

 

Obiective Turistice

Parcuri şi grădini

Valencia, de asemenea, cunoscut ca orasul de flori, are multe parcuri şi grădini, cum ar fi Gradina Botanica, Parcul del Oeste, Jardines del Real (mai bine cunoscut ca Jardines de Viveros) si Jardin del Turia (numita de obicei el Rio), cu peste 6,5 km de vegetaţie. Are 5.3 m² de spatiu verde pentru fiecare rezident, una dintre cele mai scăzute rate din marile oraşe spaniole.

Jardin de Turia (Gradin aTuria) este situata în vechea albie a raului cu acelaşi nume. Când cursul râului a fost deviat, aceasta zona de peste 6,5 km lungime a fost reutilizata drept o zonă de agrement.

Aceasta este împărţită în mai multe părţi:

- Parcul Cabecera este situat în capatul fostei albii a raului Turia, în vecinatatea municipiului Mislata. Aici gasim un lac artificial navigabil, grădini mari, locuri de joacă şi Bioparcul, noua gradina zoologica din Valencia bazata pe conceptul de Zoo-imersie.

- Vetges-tu, această secţiune isi ia numele de la studiul de arhitectura Vetges tu i Mediterrània care a fost responsabil pentru designul său la inceputul anilor '80. Este construit in stil avangardinst, şi, alaturi de grădini şi pasarele, se afla o Santana in forma simbolica de ceainic.

- Parcul Gulliver - loc de joaca pentru copii, care il infatiseaza pe miticul Gulliver culcat, in marimi gigante, ale cărui haine, păr formeaza tobogane mari. Ideea este ca cei mici imita locuitorii din Lilliput care l-au prins pe omul din romanul lui Jonathan Swift.

- Orasul Artelos şi Ştiinţor, in locul fostei guri de varsare a raului, în apropiere de cartierul Natzaret, este un complex futurist care include cele mai diverse arte şi plăceri. Pe langa promenade si stranduri, putem gasi aici muzee, expozitii, o mare sala de cinema IMAX, spectacole, etc.

Biserici :

Monumente:

- Catedrala din Valencia

- Almudín de Valencia

- Vechea Manastire Carmen

- Baños del Almirante

- Bazilica Virgen de los Desamparados

- Central Cultural Beneficencia

- Manastirea San Francisco

- El Miguelete

- El Realet

- Fundatia Chirivella Soriano

- Lonja de la Seda (Bursa Matasii)

- Manastirea Zaidia

- Muzeul Soldaditos de Plomo L’lber

- Palatul Regal din Valencia

- Palacio de la Generalidad Valenciana

- Palatul los Borja

- Plaza del Ayuntamiento

- Turnurile Quart

- Turnurile Serranos

Muzee:

Muzeul e Arte Plastice San Pío V

Academia Regala de Arte Plastice San Carlos

Almudín de Valencia

Casa de las Rocas

Centrul Cultural la Beneficencia

Orasul Artelor si Stiintelor

El Oceanográfico

Fundatia Chirivella Soriano

Institutul Alfonso el Magnánimo

Institutul Valencian de Arte Moderno

Muzeul Catedralicio Diocesano de Valencia

Muzeul Istoric Municipal din Valencia

Muzeul Lladró

Muzeul National de Ceramica si al Artelor Sanctuare González Martí

Muzeul Valencian de Etnologie

Muzeul de Arte Plastice din Valencia

Muzeul deStiinte Naturale din Valencia

Muzeul de Preistorie din Valencia

Muzeul Soldaditos de Plomo L’Iber

Muzeul Almoina

Muzeul Semana Santa Marinera

Muzeul de Stiinte Printul Filip

Muzeul Patriarhului

Muzeul palatului Cervelló

Muzeul valencian de ilustratie si modernitate

Muzeul orasului Valencia

Informatii preluate de pe: http://es.wikipedia.org

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !