Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Descriere

 

Informatii generale.

Capitala: Ankara (52°31' lat. N 13° 24' long. E)

Suprafata: 779,4 mii km2

Limba: turca

Religie: musulmana

Moneda: 1 Lira turceasca noua

Ziua independentei: 29 octombrie 1923

Populatie: 69,6 mil locuitori

Fus orar: EET (ca si in RO)

Prefix telefonic: +90

Domeniu internet: .tr

Orasele principale: Istanbul, Izmir, Andana, Bursa

Forma de guvernamant: republica

Structura etnica: Turci – 86%, Kurzi – 11%, Arabi – 1%, altele 2%

Clima: temperat-maritima pe litoralul Marii Negre si subtropicala pe litoralul Marii Mediterane. In ianuarie, temperaturile medii sunt de 5°C in nord, la Samsun, -4 °C in podisul Anatoliei la Kayseri si 11°C in sud, la Antalya. Precipitatiile sunt reduse in sud si centru (in jur de 400 mm/an) si bogate in nord-vest, pe litoralul Marii Negre (1.600 mm/an). In timpul sezonului turistic care incepe in luna mai se inregistreaza o temperatura medie de 25°C, temperatura care in varf de sezon (iulie-august) ajunge pana la 30-40°C.

Obiceiuri/ traditii: Sarbatorile religioase se tin dupa calendarul islamic.

1 ianuarie: anul nou (Yılbaşi)

23 aprilie: Ziua Naţională a Suveranităţii (Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami)

19 mai: Ziua tinerilor, a sportului şi a gandului Atatürk (Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami)

30 august: Ziua Victoriei (Zafer Bayrami)

29 octombrie: Ziua Republicii (1923) (Cumhuriyet Bayrami)

10 noiembrie: la ora 09:05 toata tara tine un moment de reculegere in amintirea lui Ataturk, decedat in 1938

 

Geografie. Pozitionarea Turciei este una stategica, fiind localizata la intrepatrunderea a doua continente: 97% din suprafata tarii se gaseste pe teritoriul Asiei (Anatolia, nume care in limba greaca inseamna „rasaritul soarelui” sau „est”, o mare peninsula muntoasa), si 3% pe teritoriul Europei (peninsula Balcanica). Datorita acestei pozitionari intre Europa si Asia si trei mari (Marea Egee la vest, Marea Neagra la nord, Marea Mediterana la sud), Turcia a fost o rascruce istorica si este considerata ca fiind o punte de legatura atat intre cele doua continente, cat si intre diferitele civilizatii, europeana si islamica, primind influente din ambele parti. Se invecineaza cu opt tari: Grecia si Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia si Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; si Irak si Siria la sud.

 

Istorie. Republica Turcia a fost intemeiata la 29 octombrie 1923 din ramasitele Imperiului Otoman. Originile Turciei moderne incep odata cu sosirea triburilor turce in Anatolia in secolul al 11-lea. In urma infrangerii turcilor selgiucizi de catre mongoli, un vid de putere a permis noii dinastii otomane sa devina o forta importanta in regiune. In secolul al 16-lea, ajuns la intinderea maxima, Imperiul Otoman acoperea Anatolia, Africa de Nord, Orientul Apropiat, Europa de sud-est si Caucazul. Dupa infrangerea suferita in primul razboi mondial, puterile invingatoare au cautat impartirea imperiului prin Tratatul de la Sèvres. Cu sprijinul aliatilor, Grecia a invadat si ocupat orasul Izmir, in conformitate cu Tratatul. La 19 mai 1919 a fost initiata o miscare nationalista sub conducerea lui Mustafa Kemal Ataturk Pasa, un comandant militar care s-a distins in cursul bataliei de la Gallipoli. Kemal Pasa a incercat revocarea termenilor tratatului semnat de sultan la Istanbul, mobilizand fiecare parte a societatii turcesti, in ceea ce a devenit razboiul turc de independenta (in turca: Kurtulus Savasi).

La 18 septembrie 1922, armatele de ocupatie ale Antantei au fost invinse si tara eliberata. A urmat abdicarea sultanului la 1 noiembrie 1922, astfel incheindu-se 631 de ani de stapanire otomana. In 1923 Tratatul de la Lausanne a recunoscut suveranitatea noii Republici Turce, iar Kemal a primit supranumele de Ataturk (insemnand Parintele Turciei) si a devenit primul presedinte al tarii. El a instituit mai multe reforme care au modernizat Turcia, desprinzand-o de trecutul ei otoman. Turcia este o republica democratica, laica, constitutionala al carei sistem politic a fost stabilit în 1923, iar in prezent este un stat membru al ONU, NATO, OSCE, OECD, OIC si Consiliul Europei.

 

Plaja

      

Obiective Turistice

   

Agrement si Restaurante

   
 
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale.

  • Rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu hotelurile.

  • Tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.plaja.ro

    Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv pentru rezervarile deja confirmate.

  • Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor hoteliere

Super Oferte Litoral 2015