Oferte Litoral 2024 Romania,Bulgaria,Grecia,Turcia,Egipt.Super Early Booking Vara 2024

Cauta unitati de cazare si ofertele Litoral 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Techirghiol


5 - unitati de cazare

1 - unitate de 4 stele , 3 - unitati de 3 stele , 1 - unitate de 2 stele

Mai multe despre plajele din Techirghiol

FACILITATI: Balneo - centru tratamente

Complexul Balnear Corpore Sano este situat in Techirghiol in apropiere de Sanatoriul Balnear cu acelasi nume. Primul hotel spital din Romania, Corpore Sano, ofera servicii de cazare, restaurant si tratament la standarde ridicate. Complexul ofera posibilitatea  de recuperare medicala pentru a va ajuta sa va ameliorati starea de sanatate, sa inlaturati stresul si sa va regasiti echilibrul.


Complexul Turistic Anina***este situat in centrul orasului Techirghiol, vis-a-vis de Manastirea Sf. Maria.

Complexul Anina reprezinta o buna varianta de cazare in statiunea Techirghiol.


FACILITATI: Spa & Wellness

Pensiunea Rosiem House se afla in statiunea Techirghiol la 150 de metri de plaja de pe malul lacului.

Rosiem House este o pensiune turistica de 3* si totodata un centru de sanatate si este amplasata in centrul orasului la circa 100 metri de lacul Techirghiol in apropierea Teatrului de vara Jean Constantin.


Vila Stella Maris este amplasata la intrare in orasul Techirghiol, intr-o zona linistita.

A fost deschisa in iunie 2019.


FACILITATI: Balneo - centru tratamente

Hotelul Sfanta Maria este situat in centrul orasului Techirghiol.

Hotelul se afla in incinta manastirii Sfanta Maria, aceasta ocupand o suprafata de aproximatix 600 mp.

Techirghiol

      Celebritatea Lacului Techirghiol a depasit demult grantele Romaniei, proprietatile curative ale apelor lacului si ale namolurilor terapeutice fiind renumite si apreciate pe plan international. Climatul, namolul sapropelic  si apa sarata a Lacului Techirghiol  fac din aceasta statiune balneara cunoscuta din anul 1899 o destinatie faimoasa cu o atmosfera tamaduitoare.  In anul 1899 s-a inaugurat “Azilul maritim Techirghiol”, cu paturi si instalatii pentru bai cu namol, an care marcheaza infiintarea statiunii Techirghiol.

          Orasul Techirghiol (7.292 loc./2011) este situat pe malul Lacului Techirghiol, la numai 2 km. distanta de statiunea Eforie Nord si 3 km. distanta de malul Marii Negre. Pentru a aprecia marimea orasului  Techirghiol recomand compararea acestuia cu orasul Eforie, care cuprinde atat statiunile Eforie Nord, cat si Eforie Sud, cu populatie de 9.473 loc. (2011).

         Orasul se afla la circa 15 km. distanta de orasul Constanta, spre sud. Pentru a ajunge la Techirghiol de obicei se urmeaza soseaua din Eforie Nord, pe linia Lacului Techirghiol. Lacul Techirghiol are o intindere de aproximativ 12 km patrati. In jurul acestuia exista fasii inguste de plaja frecventate de cei care doresc tratament cu namol sapropelic.

         Statiunea Techirghiol este o statiune balneoclimaterica permanenta situata la o altitudine ce variaza intre 5 - 20 metri, fiind o oaza de liniste si prospetime. Statiunea este amplasata intr-o regiune de stepa dobrogeana, cu clima temperat continentala, cu influente marine. Briza marina se simte mult mai putin decat pe tarmul marii, in schimb briza lacului se face simtita din plin. Acest tip de climat determina un confort termic redus, ce implica o solicitare adaptativa intensa a organismului, in special prin mecanismele sale de termoreglare. Climatoterapia in statiune se recomanda atat in scop profilactic, cat si curativ in perioada mai – septembrie, asociata dupa caz si cu bai reci de namol in multiple afectiuni locomotorii, ginecologice, dermatologice etc.

         In prezent, statiunea Techirghiol dispune de cinci baze de tratament, un sanatoriu balnear pentru adulti si un altul pentru copii cu deficiente motorii (cu regim permanent), un sanatoriu pentru copii cu afectiuni reumatismale si rahitism, si o baza de tratament in aer liber pentru sedinte de aero-helioterapie, impachetari cu namol rece prelevat din lac, urmate de bai in lac.

         Namolul sapropelic din lac este o avutie a statiunii; el a adus faima acestor locuri. Inca din anul 1924, la Expozitia Universala de la Paris, namolul de Techirghiol a primit medalia de aur. Namolul se afla sub forma sedimentata pe fundul lacului, in anumite zone ale acestuia pe o arie totala de aproximativ 98 ha., intr-un strat cu o grosime de cca 0,6 m. Namolul negru (ca pacura), lucios, onctuos are un miros caracteristic si poseda proprietati fizice care il fac extrem de util in tratamentul diferitelor afectiuni; el reprezinta un unicat din toate punctele de vedere. Astfel, namolul are proprietatea de a se intinde, a se mula pe suprafata corpului (este plastic); absoarbe apa ca un burete, fiind capabil totodata sa se si amestece foarte bine cu ea (este hidropexic); inmagazineaza usor caldura (este termopexic) cand este incalzit si o cedeaza greu corpului nostru (are o termoconductibilitate redusa); de aceea, aplicat fierbinte pe piele, da o senzatie de caldura mai redusa decat o baie cu apa la aceeasi temperatura. Namolul este o substanta cu o compozitie chimica complexa, formata in urma unui proces biologic extrem de indelungat (numit peloidogeneza) in conditiile specifice din lacul Techirghiol. Namolul contine substante solide organice si anorganice, sub forma unor granule cu diametrul foarte mic, substante in forma coloidala organice si minerale, apa care provine din lac si in care sunt dizolvate o multime de substante si gaze. Namolul se foloseste incalzit pentru diverse proceduri: impachetari, cataplasme, tampoane vaginale si in amestec cu apa sarata din lac, pentru bai la cada. Pe plaja amenajata pe malul lacului si amplasata chiar in fata Sanatoriului Balnear, namolul inca se foloseste, in sezonul cald, pentru onctiuni. Aceasta este prima si cea mai veche metoda de tratament cu namol, folosita inca din secolul al XIX-lea pentru tratament, initial in mod empiric, apoi fundamantata stiintific. De altfel, folosirea terapeutica a namolului a fost studiata inital de Alphons Saligny, apoi de Institutul Roman de Balneologie; incepand din anii ’30, studiile respective constituie un fundament stiintific solid privitor la actiunea terapeutica a namolului si la metodologia de aplicare a tratamentelor cu namol.

        Apa sarata a lacului Techirghiol este puternic hipertona, cu o concentratie de aproximativ 80g saruri minerale la litru, deoarece lacul Techirghiol este un fost golf maritim izolat de mare printr-o fasie de nisip, ceea ce a condus in timp, la o puternica concentrare a sarurilor din apa de mare, in conditiile climatului arid al zonei. Apa lacului are o mineralizare totala de 52 g/l. Fiind atat de concentrata, apa nu se poate folosi simpla decat in cura externa, pentru bai, atat reci, cat si calde la bazin sau la cada. Apa isi exercita efectul terapeutic prin temperatura sa, prin compozitia sa chimica si prin densitatea sa crescuta ce determina o forta arhimedica mai ridicata decat apa simpla, cu o senzatie de descarcare a greutatii accentuate a membrului sau a corpului cufundat in ea. Apa sarata si foarte mineralizata si namolul sapropelic de origine organica sunt remedii extrem de cautate in tratarea diferitelor afectiuni precum: reumatismul cronic, anemia, rahitismul, spondiloza, hipotiroidia, etc.

 

File de Istorie:

          Techirghiol oferea lumii bune a secolului XX inspiratie si tratament. Techirghiol devenea un traseu de vacanta pentru intelectualii anilor 1900. In paralel cu dezvoltatea statiunii Mamaia, Techirghiol devine o destinatie a oamenilor din lumea buna, interesati de calitatile terapeutice ale lacului cu „bai reci“. Lumea boema s-a mutat la Techirghiol, pentru ca, imediat dupa Primul Razboi Mondial, Eforie sa devina tinta elitelor cu bani. Artistii veneau in Dobrogea sa picteze, scriitorii – ca Ionel Teodoreanu, de pilda (care se refugia la Techirghiol, cu sotia si copiii) – incercau sa scrie, iar actorii isi aveau cartierul general la Carmen Sylva (Eforie Nord). Familiile scriitorilor Cezar Petrescu si Tudor Arghezi erau oaspeti de vara ai statiunii. Camil Petrescu si-a plasat o parte a actiunii romanului sau Patul lui Procust in Techirghiol, actiune desfasurata intre anii 1926 si 1928, si a redat prin cuvant substanta personagiilor din acel interval de timp. Jean Constantin, pe numele sau real Constantin Cornel Jean (n. 21 august 1928, Techirghiol – d. 26 mai 2010, Constanta), a fost unul din cei mai mari actori romani, interpret de roluri comice, considerat „maestrul comediei”. 

         In oras exista zone care poarta urmele arheologice ale culturii Hamangia-Cernavoda si amprentele istoriei ramase in aceste locuri: monedele din vremea Imperiului Roman, documentele din perioada otomana, acte apartinand lui Mihail Kogalniceanu, casa si azilul construite de Constantin Tanase, dar si casele de vacanta ale familiilor lui Mircea Eliade, Cezar Petrescu, Tudor Arghezi, Jean Constantin.

 

Cazare si Tratament:

         Corpore Sano **** - Complexul Balnear si de Recuperare C.A.A. - dispune de baza moderna de tratament si pune la dispozitie, pentru cazare, un numar de 55 camere. 

      Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol beneficiaza de existenta uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo–fizical–kinetic din Romania. Fiind dispusa pe doua niveluri, in baza de tratament se pot trata pana la 1000 de pacienti zilnic si se pot realiza peste 6000 de servicii medicale zilnic, aici se pot trata numeroase afectiuni: – afectiuni reumatismale degenerative (artroze periferice, spondiloze vertebrale, etc.); – afectiuni reumatismale de tip inflamator (poliartrita reumatoida,spondilita anchilozanta, artropatie psoriazica, etc.); sechele postraumatice; – afectiuni ale sistemului nervos central si periferic (nevralgii de orice cauza si localizare, radiculopatii, hemiplegii, hemipareze, paraplegii, parapareze, scleroza multipla, boala Parkinson, etc.); – afectiuni ginecologice (sterilitate secundara, insuficienta ovariana, dismenoree, etc.); – afectiuni dermatologice (dermatoze, psoriazis, eczeme, urticarie cronica, acnee, etc.); – afectiuni vasculare periferice (insuficienta circulatorie venoasa periferica, sindrom de ischemie periferica, etc.) 

           Incepand cu 1 februarie 2008 fosta Casa de odihna a clerului de la Techirghiol a devenit Centrul Social Pastoral „Sf.Maria” Techirghiol - organizat ca subunitate a Patriarhiei Romane, avand statut de stavropighie patriarhala si oferind cazare in 70 camere. Baza de tratament „Sf. Pantelimon” din cadrul Centrului Social-Pastoral „Sf.Maria”, a fost dotat si modernizat intre anii 2007 – 2009 cu aparatura medicala de ultima generatie. Se realizeaza tratament profilactic, curativ si recuperator, precum si educatie medicala in urmatoarele specialitati: reumatologie, neurologie, tulburari circulatorii (varice) si afectiuni ale aparatului respirator. In functie de recomandarea medicului specialist se pot administra urmatoarele proceduri: electroterapie, magnetoterapie, kinetoterapie, bai sarate si de namol, bai galvanice, bai de plante si masaj.

     Baile Reci Techirghiol sunt complet renovate, cu plaja nou amenajata cu vestiare, grupuri sanitare cu dusuri, puncte de prim ajutor si nisip fin de rau, un adevarat loc de recreere si tratament pentru cea mai mare parte a turistilor. 

     Statiunea-oras Techirghiol are relativ putine unitati de cazare, oferind cazare in numai patru hoteluri: Corpore Sano 4*, Anina 3*, Sf. Maria 2* si Speranta 2*. Orasul-statiune mai dispune de 10 pensiuni si vile turistice de 3*, 7 vile de 2* si cateva camere de inchiriat (in aceasta enumerare nu este inclus Sanatoriul Balnear Techirghiol).

 

Obiective turistice:

     Ca obiectiv turistic putem mentiona Manastirea Sfanta Maria, a carei biserica din lemn construita in secolul XVII este considerata monument istoric. In incinta manastirii exista baza de tratament “Sf. Pantelimon” si de asemenea cazare la un confort de 3 stele pentru cei care cauta linistea si refacerea spirituala.

     O atractie turistica a Techirghiolului este Biserica Nemteasca. Parintele Pieger, indrumatorul comunitatii germane formata din nemtii dobrogeni, a contribuit la ridicarea bisericii, finalizata in anul 1934.

     Peste biserica Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul din Techirghiol au trecut mai mult 100 de ani, de la punerea pietrei de temelie a sfantului lacas, fiind un important punct de popas in oras.

        In 1931 s-a inaugurat Monumentul Eroilor in memoria celor ce si-au dat viata in razboiul 1916 – 1918 (Techirghiol si imprejurimile au platit tributul cu 176 de cazuti) in piata “General I. Dragalina”.

Harta:

Plaje - Techirghiol

Statiunea Techirghiol se limiteaza in Lacul Techirghiol, zona in care exista o plaja ingusta si cateva pontoane de acces pe lac. Dar lacul Techirghiol are o intindere de aproximativ 12 km patrati si accesul la lac este posibil si din statiunea Eforie Nord (zona nu este amenajata, in principal apreciata de localnici si cu de pietre), dar si din statiunea Eforie Sud (care beneficiaza de plaja separata). Lacul in sine dispune de fasii inguste de plaja frecventate de cei care doresc tratament cu namol sapropelic. O parte din aceste zone sunt inchise accesului public, fiind rezervate de hotelieri/sanatoriu.