Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Sarande

Aparthoteluri Sarande


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

Sarande (Saranda) este un orasel-statiune (37.000 loc) situat in extremitatea de sud a litoralului Albanez, foarte aproape de granita cu Grecia. Tradus din limba greaca Sarande inseamna “40”. Plajele sale de nisip sunt scaldate de Marea Ionica iar in fata statiunii se afla frumoasa insula greaca Corfu spre care circula constant ferryboat-uri care fac legatura intre cele doua destinatii. Statiunea Sarande este varianta ideala pentru un sejur calm, linistit, spectaculos si accesibil la Marea Ionica.

Orasul-statiune a fost colonie greaca si principalul punct de interes turistic al statiunii sunt Ruinele Orasului Antic. De asemenea in orasel se poate vizita Muzeul Etnografic, un complex de SInagogI din zona centrala a oraselului. Ruinele orasului Antic Butrint fac parte din patrimoniul UNESCO si reprezinta o rezervatie - muzeu arheologic, care cuprinde portile si zidurile orasului, bai si teatrul, aviaduct roman, castele, vile si biserici. In localitatea ShenKol se afla o interesanta biserica antica. De asemenea in zona se pot vizita cateva pesteri (Konispol) dar si renumotul si spectaculosul izvor “Ochiul Albastru”.

Castelul bizantin Lekursi a fost ridicat la sfarsitul secolului XV si strajuieste deasupra Sarandei, oferind o vedere panoramica spectaculoasa. Castelul se poate vizita si cuprinde un restaurant. In apropierea statiunii Saranda se afla si localitatea Finiq care adaposteste ruinele celei mai mari Acropole construite vreodata – cuprinsa in Parcul Arheologic Finiq. De asemenea se pot vizita ruinele Manastirii celor 40 Sfinti – Bashkia Daranda.

In localitatea Mesopotam se poate vizita Manastirea Sf. Nicolae.

Chiar daca distanta fata de capitala Albaniei este relativ mica (200 km.) nu recomandam deplasarea individuala intre cele doua orase, deoarece legaturile pentru transportul in comun sunt aproape inexistente (taxiul fiind recomandat). Statiunea ofera o varietate destul de mare de restaurante si baruri, dintre care mentionam Taverna Beqo cu produse traditionale albaneze; dar si Restaurant Limani cu produse pescaresti delicioase, hoteluri si pensiuni moderne si accesibile.

 

Recomandam sa faceti o calatorie pana la Ksamil pentru a va bucura de una din cele mai frumoase plaje din zona si sa puteti innota pana la insula Ksamil din imediata apropiere a plajei.

De asemenea va recomandam o plimbare pana la satucul Lukove de pe malul marii cu o frumoasa plaja – o varianta mai putin aglomerata decat celelalte plaje, izolata si spectaculoasa.

Situat in zona de nord al regiunii Saranda plaja Borshi este supranumita si “Perla Albaniei de Sud” si vizitatorii se pot bucura si de un castel, moschee si pot vedea o Madrasa (scoala islamica). Lungimea plajei este de circa 5 km. fiind una din cele mai mari plaje din Marea Ionica.

De asemenea se recomanda vizitarea zonei Himare situata intre Vlora si Saranda avand frumoase plaje de nisip strajuite de munti. 

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv .

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Oferte Last Minute !