Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Povoa de Varzim


Descriere

Póvoa de Varzim este un oraş portughez situat în regiunea de Nord, cu o populaţie estimată in 2011 la 63,364 locuitori. Zona urbana s-a extins, spre sud, pana la Vila do Conde. Acesta este situat într-o câmpie nisipoasa de coastă, la sud de Capul Santo André, la jumătatea distanţei între râurile Minho şiDouro.

Locuirea permanentă în Póvoa de Varzim datează de acum aproximativ patru - şase mii de ani în urmă; în jurul anului 900 î.Hr., tulburările din regiune au dus la stabilirea unui oraş fortificat. Oceanul a jucat un rol important în cultura şi economia sa, prin comerţul maritim, iar, mai târziu, prin pescuit, a devenit, în secolul al 18-lea, principalul port de pescuit din nordul Portugaliei.

Din secolul al 19-lea, plajele sale au facut ca Povoa de Varzim sa devină una din principalele zone turistice din regiune.

Póvoa de Varzim este una dintre putinele zone legale de jocuri de noroc în Portugalia, dar are şi o industrie textila şi alimentară semnificative.

Oraşul se mandreste cu o bucătărie bogată in fructe de mare, păstrandu-si obiceiurile vechi, cum ar fi sistemul de scriere de „siglas poveiras" şi tehnica agricola „masseira".

Clima din Póvoa este considerata ca fiind mediteraneana, cu veri calde şi ierni blânde, influenţată de Oceanul Atlantic. Temperaturile medii oscilează între 12,5 şi 15°C. Oraşul dispune de un microclimat si este considerat ca fiind cel mai puţin supus îngheţului din partea de nord a Portugaliei; căderile de zăpadă sunt foarte puţin frecvente, din cauza vanturilor de iarna care sufla, în mod normal, de la sud şi sud-vest.

Vânturile predominante de nord, cunoscute sub numele de Nortadas, apar în timpul verii, după amiază. În timpul verilor uscate din aceasta statiune, o masă de aer cald şi umed, adusa de vanturile maritime de sud şi de vest, creează ceaţa caracteristică care acoperă doar zona de coasta a oraşului, care de multe ori se disipa gratie soarelui care straluceste după-amiaza. Precipitatiile anuale variază între 1.200 şi 1.400 mm.

Plaja din Póvoa de Varzim se intinde pe 12 km, este ingusta, formand golfuri protejate de vant şi separate de roci, bogate în iod. Cele mai multe plaje din oraş sunt ideale pentru familii, cum ar fi plajele Redonda, Salgueira sau Lagoa, iar în perioada de vară se pot aglomera foarte mult, în timp ce cele care sunt departe de centrul oraşului, cum ar fi Santo André, sunt mai putin aglomerate. Salgueira şi Aguçadoura sunt plaje pentru surf, în timp ce altele, cum ar fi plajele Verde şi Quião sunt cunoscute mai mult ca zone de flirt. Situata în apropierea unui camping, plaja Rio Alto este aleasa de către nudişti, având în vedere accesul dificil şi intimitatea oferita de dune de nisip.

Parcul orasenesc din Póvoa de Varzim, proiectat de Sidónio Pardal, este un parc urban care se intinde pe aproape 90 de hectare; în prezent numai partea de est, cu 30 de hectare, este poate fu vizitata. În timp ce o mare parte a parcului are aspect natural, este aproape în întregime amenajat şi include dealuri, lacuri şi insule în formă de om. Se intinde de la autostrada A28 pana la lacul Pedreira.

Dealul São Félix (Monte São Félix), care ofera vederi panoramice asupra oraşului şi a zonei rurale, este un deal religios împădurit, avad Biserica Senhora da Saúde de lapoalele sale şi Biserica São Félix in varf.

Parcul Rates este o tabără de aventură cu activităţi sportive, trotuare cu canapele, ecoturism pe jos, cai, vehicule de teren sau mountain bike. Distrusa de construcţia de drumuri de mare viteză, zona împădurită Anjo va obţine 5.2 hectare "verde urban".

Muzee:

- Muzeul Municipal de Etnografie si Istorie din Povoa de Varzim;

- Muzeul Nucleului Bisericii Romanice Sfantul Petru;

- Casa Pescarului;

- Refugiul Farului.

 
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !