Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Porto


Descriere

Porto (populație 263.000, cu 1.200.000 în zona metropolitană) este al doilea oraș ca mărime și importanță din Portugalia.

Situat de-a lungul estuarului râului Douro, în nordul Portugaliei, Porto este unul dintre cele mai vechi centre europene, fiind înregistrat ca sit al Patrimoniului Mondial de către UNESCO în 1996. Atestarea documentara a orasului dateaza de multe secole, de pe vremea când era avanpost al Imperiului Roman.

Numele său latin, Portus Cale, este considerat ca fiind la originea numelui pentru tarii, Portugalia, bazat p etransliterare şi evoluţie orala din latină. In portugheza, numele orasului este scris cu articolul hotărât ca "o Porto" (portul).

Unul dintre produsele de export din Portugalia, de renume international, este vinul de Porto, al carui nume provine tot de la denumirea orasului Porto.

Printre cele mai importante monumente arhitecturale ale oraşului, se numara Catedrala din Porto, cea mai veche cladire care sta inca in picioare, împreună cu mica Biserica romanica Cedofeita, Biserica gotica São Francisco (Biserica Sf. Francisc), rămăşiţe ale zidurilor oraşului şi câteva case din secolul al XV-lea. Stilul baroc este bine reprezentat în arhitectura orasului, în decoraţiunile interioare aurite elaborate din bisericile Sf. Francisc şi Sf. Claire (Santa Clara), bisericile Milei şi ale Clericilor, Palatul Episcopal din Porto, şi altele. Neoclasicismul şi romantismul din secolele al XIX-lea si al XX-lea au adaugat, de asemenea, monumente interesante la peisajul oraşului, cum ar fi magnificul Palat al Bursei, Spitalul Sfantul Antón, cladirile din Piata Libertatii si bulevardul Aliados, gara Sf.Benedict, impodobita cu gresia specifica portugheza, alb cu albastru, şi grădinile Palatului de Cristal. O vizita cu ghid la Palácio da Bolsa (Palatul Bursei), şi, în special, în camera araba, este o atracţie turistică majoră, apreciata de cea mai mare parte a vizitatorilor.

Multe dintre cele mai vechi cladiri din oraş risca sa se prabuseasca.

Arhitectul italian Nasoni a desenat un turn care a fost construit în zonele centrale ale orașului, devenind pictograma sa: Torre dos Clérigos.

Între secolul XVIII și secolul XIX orașul a devenit un centru industrial important crescând văzând cu ochii. Un pod de oțel de două etaje (Ludovic I) și un pod feroviar (Maria Pia), au fost construite amândouă de arhitectul Gustave Eiffel, la fel ca si gara (considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Europa). Bursa și universiatea au fost de asemenea create între timp. O rețea de tramvaie în continuă de dezvoltare a fost creată în oraș, dar în zielele noastre a mai rămas doar o linie, care merge prin râu și pe țârmul mării, în special în scopuri turistice. În secolul XX au fost construite alte poduri, ca de exemplu Arrábida.

Cel mai vechi ziar portughez (Jornal de Notícias) este de asemenea din acest oraș, iar clădirea în care este relizat (care are același nume cu ziarul), este una dintre cele mai înalte ale orașului. Cea mai importantă editură portugheză, Porto Editora, are sediul tot in acest oraș. Dicționarele sale sunt considerate ca fiind dintre cele mai bune.

Bursa orașului (Bolsa do Porto) a fuzionat cu cea din Lisabona, original Bolsa de Valores de Lisboa, care a fuzionat mai târziu cu Euronext, împreună cu Amsterdam, Bruxelles, LIFFE și Paris.

De curând (1996), centrul istoric (care datează din Evul Mediu) a intrat în patrimoniul cultural mondial UNESCO. În 2001 Porto a împărțit titlul de capitală culturală europeană împreună cu orașul olandez Rotterdam.

În prezent cel mai important proiect de dezvoltare este metroul său. Este cel mai scump proiect în construcția publică din Europa, în principal din cauza solului orașului, care este extrem de complex, din perspectiva tehnică. O consecință este construcția unui nou pod, pentru trafic, și dedicarea podului Ludovic I metroului.

Cluburile de fotbal FC Porto și Boavista FC, care joacă în principala ligă portugheză și în Liga Campionilor, sunt ambele din Porto.

Porto se bucura de clima calda de vara - mediteraneana. Ca urmare, clima sa imparte multe caracteristici cu zonele de coastă de sud: veri calde, uscate şi ierni blânde şi ploioase. Spre deosebire de sud, totusi, interludii răcoroase şi ploioase întrerup sezonul uscat.

Verile sunt însorite, de obicei cu temperaturi medii intre 15°C şi 25°C, dar temperatura poate creşte pana la 35°C în timpul valurilor de călduri ocazionale. În timpul valurilor de căldură, umiditatea ramane destul de scazuta, iar incendiile forestiere din apropiere pot adăuga cenuşă şi ceaţă în aer, creand un oarecare disconfort, mai ales pe timp de noapte.

Adesea, plajele din apropiere sunt, de obicei, cu vant si cu temperatura mai reci decât zonele urbane.

În contrast, perioade ocazionale ploioase, de vara, pot dura câteva zile şi sunt caracterizate prin averse şi temperaturi în jurul valorii de 20°C, după-amiaza.

Temperaturile din timpul iernii sunt, de obicei, intre 5°C in cursul dimineţii şi 15°C, după-amiaza, dar rar scad sub 0°C, pe timp de noapte. De multe ori vremea este ploioasă pe perioade de timp, dar se intampla ca soarele sa straluceasca deseori.

Obiective turistice pe care nu ar trebui sa le ratati daca vizitati Porto:

- Castele: Guimaraes, Montemor - o - Velho, Penela, Soure, Leiria, Ourem, Santa Maria da Feira, Marialva, Pinhel, Almourol, Castelul Maurilor, Sao Jorge, Portalegre, Marvao, Sagres, Braganca, Silves;

- Monumente: Turnul din Belem, Monumentul Descoperirilor, Cristo Rei;

- Gradini si parcuri: Gradina Botanica a Universitatii din Coimbra, Gradina da Estrela, Gradina Santa Barbara, Gradina Palatului Episcopal;

- Palate si case istorice: Palatul Ducilor de Braganca, Palatul National Ajuda, Palatul National Belem, Palatul Monserrate, Palatul National Pena, Palatul National Queluz, Palatul National Sintra, Palatul National Mafra, Palatul Mateus, Casa Printului, Palatul Episcopal, Palatul Bursei, Palatul Arhiepiscopilor, Palatul Seteais;

- Muzee si galerii: Muzeul Calouste Gulbenkian, Colectia Berardo, Fundatia Serralves, Biblioteca Joanina, Muzeul Electricitatii, Muzeul National al Trasurilor, Muzeul Biscainhos, Muzeul Medina, Muzeul Pius al XII-lea, Muzeul National Soares dos Reis, Muzeul Militar, Muzeul Arheologic Serpa, Muzeul Ceasurilor;

- Biserici si manastiri: Manastirea Jeronimos, Catedrala Braga, Catedrala Porto, Biserica Sf. Francisc, Turnul si Biserica Clericilor, Catedrala Viseu, Capela Bom Jesus do Monte, Manastirea Batalha, Manastirea Ordinului lui Hristos, Manastirea Alcobaca, Bazilica Estrela, Biserica Santo Indefonso, Bazilica Congregados, Biserica Sf. Pavel, Sanctuarul Sameiro, Biserica Milei, Biserica Sao Vicente, Biserica Bom Jesus da Cruz, Biserica Sf. Maria, Manastirea Sao Vicente de Fora, Panteonul National, Biserica Nossa Senhora dos Remedios, Manastirea Carmo;

- Atractii naturale: Ponta de Piedade (stanci situate in mare, pe partea de vest a falezei Lagos), coasta de sud - est a localitatii Alentejo si parcul natural de coasta din Vicente, parcul natural Ria Formosa.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !