Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Pomorie

Aparthoteluri Pomorie


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

Pomorie este un oras situat foarte aproape de orasul Burgas (la circa 15 km. nord de acesta). Orasul reprezinta o veche asezare greaca, infiintata in anul 611 i. Hr. Orasul dispune de un Muzeu Istoric care va prezenta in detaliu dezvoltarea orasului antic Apolonia, cunoscut astazi ca Pomorie. Orasul se afla in apropierea a 18 lacuri sarate, avand suprafata de 6.500 mp., lacuri din care s-a extras sarea si comercializat inca din timpuri stravechi.

De la Pomorie se poate ajunge cu usurinta la Ulpia Anhialo, un punct major de interes turistic din zona.

Practic Pomorie reprezinta un mic oras pescaresc, in care in ultimii ani au investit foarte multe companii imobiliare, ridicand semnificativ nivelul de confort din statiune, impreuna cu multiplicarea tipurilor si unitatilor de cazare. Statiunea-oras Pomorie se afla la circa 18 km. sud de statiunea Sunny Beach.

Prima caracteristica specifica a orasului este amplasarea acestuia - intr-un cadru natural deosebit, fiind amplasata pe o peninsula stancoasa care iese in mare pe circa 5 km. Peninsula este brazdada de mici casute, unele din acestea in stil traditional bulgaresc. Orasul dispune de o frumoasa promenada, pontoane care ies in mare in zona micului port maritim, o zona pietonala brazdata de mici magazine, terase si locuri de joaca pentru copii. Punctul central al acestei zone este dat de Biserica Nasterii Maicii Domnului (GPS 42.556503, 27.641247). 

Totusi Biserica care atrage cei mai multi turisti se afla in capatul peninsulei, fiind Biserica Schimbarea la Fata (Преображение Господне) - ridicata in 1765. La biserica se poate ajunge si pietonal - o plimbare pe faleza de la Portul Maritim, apoi urcat putin pe deal, fie cu masina.

Al treilea punct de interes turistic religios este dat de micuta Manastire Sf. Gheorghe Cuceritorul, in imediata apropiere a careea se afla si o frumoasa statuie a Sf. Gheorghe.

In afara de punctele de interes turistic mentionate mai sus, recomandam vizitarea Muzeului Sarii - o mica parcela de pamant sub cerul liber, o mica constructie si o scurta prezentare a metodei de extragere a sarii. Insasi zona nu este impresionanta, fiind destul de putin amenajata. Insa in aceasta zona traiesc mai multe specii de pasari, dintre care mentionam: lebede, albatrosi, ciocintors s.a.

Zona de nord a orasului s-a schimbat complet datorita investitiilor imobiliare din zona. In acea zona exista mai multe plaje mici, de nisip, majoritatea neamenajate.

Tot in zona de nord, langa istmul care leaga lacul Pomorie de Marea Neagra, veti regasi luxosul hotel Balneohotel Pomorie*****. Bazele de tratament balneologic din statiune asigura acestei statiuni turisti pe tot parcursul anului. Unicitatea statiunii este data de apa lacului sarat cu proprietati curative. Din acest punct de vedere statiunea poate fi comparata cu Eforie Nord si lacul Techirghiol. Retineti ca lacul Techirghiol din Romania are o flora unica in Europa, oferind namol sapropelic. Lacul sarat Pomorie este baza extragerii de namoluri curative, ca si Techirghiol. Orasul este scaldat in razele soarelui si mangaiat de aerul salin al statiunii: pe de o parte venind dinspre mare, pe de alta parte – dinspre lac. Datorita acesteia toamnele sunt foarte placute, avand temperatura medie de circa 20º C. Se fac tratamente ale afectiunilor musculare, ginecologice, posttraumatice, dermatologice, ale sistemului nervos periferic etc. 

AQUAPARK-ul din Pomorie atrage din ce in ce mai multi turisti in sezonul estival, fiind printre cele mai mari din zona de sud a litoralului bulgaresc. Aquapark-ul se afla in imediata apropiere de Sunset Resort, dar si langa complexul Festa Via Pontica, apartamentele luxoase de la Penelope Palace si Marina Holiday Club.

Statiunea Pomorie este preferata pentru yachting, innot, pescuit. Va lasam sa descoperiti singuri bogata istorie a acestui oras, prin excursii organizate si oferite de administratorii hotelurilor.

Plaja

   Faleza din Pomorie prezinta un mal jos, nisipos, bogat in minerale fieroase, complet descoperit in zona estica si vestica a statiunii si care se propteste in baza muntilor balcani. Lungimea plajei este de circa 4 km fiind decorata cu “blue flag". 

   Orasul-statiune Pomorie poate caza peste 60.000 persoane in hoteluri de toate categoriile si pensiuni. Vecinatatea cu Sunny Beach ofera mai multe posibilitati de recreere. Transportul este asigurat regulat de  tractorase ce parcurg litoralul.   

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !