Hoteluri Pissouri


Descriere

 Pissouri este o localitate in districtul Limassol, la circa 30 km vest de centrul districtului, intre orasele Limassol si Paphos.

Pissouri este impartit in 2 zone, zona locuita si zona golfului.

Populatia depaseste 1100 locuitori, cea mai mare parte formata din ciprioti, dar si englezi care s-au stabilit in Cipru sau turisti.

Zona este una cocheta dar nu lipsita de facilitati comerciale precum restaurante, taverne, magazine.

 

Numele regiunii conform unor surse oficiale, deriva de la numele orasului antic Voousoura, asa cum a fost relatat de catre un istoric din Antichitate, Stravonas.

Alte surse asociaza numele cu un cuvant de origine cipriota pissouri care inseamna “foarte intunecos” si cu pelerini palestinieni care au venit in aceasta zona intr-o noapte foarte innorata, in timpul erei post crestine.

Intr-un final, s-a ajuns la concluzia ca numele regiunii a fost asociat si cu extractia de rasina de pin ( denumit “pissa” in lb.greaca). Productia de rasina a fost o ocupatie importanta in Pissouri, inca din perioada Imperiului Bizantin.

 

Favorizat de conditiile meteorologice, Pissouri a fost un centru viticol si pomicol important ( struguri de masa, cartofi, citrice, masline, arahide). Insa, cu trecerea timpului, agricultura a devenit neprofitabila, localnicii fiind oarecum fortati sa-si indrepte interesul spre alte activitati mai profitabile. Turismul s-a dezvoltat foarte repede, in timpul verii numarul de turisi ajungand si la peste 10 000.

 

Plaja se intinde de la Capul Aspro pana intr-o zona pietroasa denumita Mavrorotsos. In tot acest drum, se pot intalni situri vechi, ruine, ramasite ale timpurilor stravechi.

Regiunea este o combinatie armonioasa intre plaja, stanci si dealuri verzi.

In timpul verii tavernele si restaurantele isi asteapta oaspetii pentru a-i delecta cu specialitati locale dar si internationale, in timp ce golful se umple de turisti care se bucura de plaja si de sporturile de apa.

 

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro¬†respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv¬† contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !