Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Paphos

Aparthoteluri Paphos


Descriere

 

Paphos este unul dintre cele mai frumoase orase antice din Cipru. Cu o valoare istorica extrem de vasta care dateaza cu mii de ani in urma  pe cand cultul zeitei Afrodita care a aparut din mare a inflorit aducand multi vizitatori din strainatate.

In ziua de azi este un moc oras-port, insa in timpurile vechi era considerat capitala Ciprului. Cei care viziteaza an de an aceasta locatie rmana fascinati de plaja, de valorile istorice, de traditiile locale.

 

Obiective turistice din Paphos

Situl Arheologic Agios Georgios Pegeia – este un loc recunoscut ca loc de pelerinaj.in jurul anului 1950 au fost descoperite trei biserici crestine si o baie publica datand din secolul al VI-lea. Pozitia sa era importanta pentru transporturile de cereale itnre Egipt si Constantinopole. Loacalitatea a trecut printr-o perioada infloritoare in timpul regelui Justinian I. Necropola este localizata la baza unei stanci unde mormintele sunt incastrate in piatra. Locul de pelerinaj pentru Agios Georgios se afla intre situl fostei biserici si necropola.

 

Baile franchize sunt localizate in partea estica a orasului antic Pafos. Au fost construite la sfarsitul secolului al XIV-lea si este format dintr-o incapere centrala si mai multe adiacente. Peretii au fost reconstruiti la inceputul perioadei inc are otomanii erau la conducerea insulei, timp in care unele dintre acoperisuri au fost inlocuite cu niste cupole. Baile Franchize sunt printre putinele monumente franchize care s-au pastrat in Pafos.

Situl prehistoric Lempa – sapaturile au adus la suprafata un important sit din perioada Chalcoliticului. Situl face parte din circuitul cultural al Afroditei.

Situl Maa-Palaeokastro este localizat in partea de vest, aproape de golful Coral, un important sit din istoria Epocii de Bronz din Cipru. Maa este localizat aproape de centrul orasului si la 10 km de partea moderna a orasului. Datorita peretilor impozanti care arata ca o fortareata, I s-a dat denumirea de Paleokastro (“castelul vechi”). Locatia a fost stabilita de catre grecii micenieni care au ajuns pe insula in jurul anilor 1200 i. Hr., dupa caderea regimului micenian in partea centrala a Greciei. Astfel ca acest sit constituie unul dintre nucleele de helenizare a Ciprului.

Petra Tou Romiou – Stanca Afroditei – formatiunea geologica formeaza una dintre cele mai impresionante situri naturale associate cu Afrodita, zeita frumusetii si a dragostei. Potrivit legendei aceasta stanca marcheaza locul de unde zeita a aparut din valurile marii. Petra Tour Ramiou sau “stanca greceasca” este asociata si cu eroul bizantin Digenis Akritas care a tinut piept jefuitorilor in port cu puterile sale. Se spune ca a ridicat o stanca  pe care a aruncat-o in mare, distrugand barcile inamice.

Mormintele regilor sunt situate aproape de mare, in partea de nord a necropolei Pafos. Unii dintre ei se spune ca au apartinut aristocratiei din acest oras si nu pentru ca ar fi de rang imparatesc.

Unele incaperi ale necropolei sunt asemanatoare cu mormintele gasite in aria orasului Alexandria, astfel se face legatura intre cele doua orase din perioada helenica.

Biserica Agia Paraskevi din Bizant – este interesanta din forma ei in forma de cruce, una dintre cele doua de acest fel de pe insula. Dateaza inca din secolul al IX-lea.

Biserica Agia Solomoni  - catacomba a fost initial construita in perioada helenica. Este formata dintr-o incapere deschisa inconjurata de mai multe incaperi din piatra, intr-una dintre incaperi exista un izvor de apa. Intr-o alta incapere exista ramasite ale unor picturi crestine ceea ce atesta faptul ca la un moment dat a fost un lacas de cult religios.Agia Solomoni este una dintre locatiile care au imbratisat ideologia crestina sin u cea a zeilor. Potrivit traditiei, catacomba a adapostit oamnii persecutati de catre romani. Pestera a fost deschisa 200 de ani mai tarziu.

 

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro¬†respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv¬† contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !