Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Nordul Portugaliei


Descriere

Portugalia a luat fiinţă ca si ţară începand cu Porto şi cu nordul Portugaliei din zilele noastre; acesta este motivul pentru care regiunea are un patrimoniu atat de bogat şi fascinant.

Nordul Portugaliei este o zonă montană, cu râuri, parcuri naturale şi dealuri abrupte, acoperite cu multa vegetaţie. Granitul din munţii din aceasta zona a fost folosit pentru a construi multe dintre monumentele religioase şi istorice din regiune , cum ar fi modestele capele romanice şi biserici baroce.

Istoria va inconjoara atunci când vizitaţi castele din regiune - castelul de la Guimarães a fost locul de nastere al fondatorului naţiunii şi al primului rege, Dom Afonso Henriques. Iar la nenumăratele conace şi palate  inscriptionate cu blazoane, vizitatorii sunt primiti cu o ospitalitate aristocratică.

Cu toate acestea, această regiune datorează o mare parte din caracterul său marelui canal navigabil care imparte zona in doua; este vorba despre pitorescul râul Douro, a cărui vale plantata cu viţă de vie face astăzi parte din patrimoniu mondial.
Râul a primit numele de Ouro (aur), deoarece acesta aduce apa care da viata viţei de vie pentru a produce vinuri de renume mondial, precum vinul de Porto. Dar si pentru ca acesta a fost locul de unde plecau navele utilizate în perioada marilor descoperiri portugheze. Sau poate că numele se datorează lemnului sculptat şi aurit din nenumăratele biserici baroce ale oraşului.

Parcuri naturale din Nord

Parcul National Peneda-Gerês este o bijuterie naturala de o frumuseţe remarcabilă. Veniţi sa descoperiţi aceste împrejurimi naturale minunate, impeuna cu speciile sălbatice unice, precum poneiul salbatic, vulturi aurii şi rasa de câini Castro Laboreiro. Descoperiţi tradiţiile şi obiceiurile locale, în satele  Lindoso şi  Soajo. 

Omul şi Natura au realizat un echilibru fin si armonios în Parcuri Naturale Internationale  Montesinho, Alvão si Douro. Acestea includ comunităţile săteşti, care au păstrat tradiţiile vieţii rurale. Există o serie de itinerarii pentru a vă ajuta să va structurati vizita.
Baraje şi lacurile de acumulare va oferă în continuare posibilităţi de recreere şi de petrecere a timpului liber. Canotajul, mersul pe bicicleta, echitatia sau drumetiile  sunt toate posibilitati excelente de a explora in timp ce vă relaxaţi.
Asiguraţi-vă că aveti tot timpul costumul de baie la îndemână. Există multe râuri şi pâraie care asteaptă să fie descoperite în călătoria dumneavoastră.

Minho
Cu uimitoarele sale peisaje de coastă şi montane, Minho este locul ideal pentru o vacanta activa.

Dacă vă place alpinismul, eforturile va vor fi recompensate în Minho. Altitudinea muntilor de aici oferă panorame deosebite asupra întreagii regiuni Gerês, Cabreira şi Peneda.

Pentru cei care prefera o plimbare relaxantă, exista mai multe trasee care serpuiesc prin acest peisaj frumos. Puteti descoperi dolmene locale, rămasite romane, cai sălbatici şi păsări de pradă.

Râurile care strabat regiunea sunt din Minho, Lima, Cávado, Ave şi Tâmega. Acestea sunt excelente pentru pescuit sau pentru o simpla plimabre cu canoea. Cei mai aventurosi pot încerca raftingul.

În Parcul Natural Gerês Peneda, cantajul este o provocare interesantă. Dacă aveţi curaj, puteţi urma paraiele locale şi puteti sari in multele lor cascade.

In regiunea Minho sunt diferite companii care se ocupa cu sporturile de aventura, oferindu-va toate echipamentele şi sfaturile de care aveţi nevoie. Ele asigura siguranţa dumneavoastră, ca sa vă bucuraţi pe deplin ca vacanta.

Douro este destinatia ideala pentru cupluri

Valea Raului Douro, patrimoniu mondial, este o destinaţie captivantă pentru cupluri.

În cramele Gaia, puteti gusta vinul de Porto; aici puteti afla despre etapele implicate în producţia sa. 

Vechi tradiţii evidenţiază simbioza dintre râu, pamant şi acest vin, mult prea preţios pentru a fi pe deplin apreciat singur.
În Pinhão, bucuraţi-vă de nostalgia caldă înfăţişata de tiglele care decoreaza gara. Pe malul de sud, indreptati-va catre un peisaj definit de forta naturii. Cu cele mai impunatoarre vedere peste rau, punctul de observatie San Salvador do Mundo este un loc ideal pentru festivitate şi romantism. În timpul festivalului anual, fetele care isi cauta sot fac noduri la cravată  pe potecile locale din lemn pentru a se asigura ca iubitii îşi găsesc drumul în braţele lor.

Nordul Portugaliei: rute baroce

Simbolul secolului al 18-lea, arta barocă, în Portugalia a devenit destul de distinctă de cea a altor ţări, gratie exotismului său original şi specific.

Bucurandu-se de bogăţia economică a vremii, palatele, bisericile si manastirile au fost umplute cu mişcare şi culoare.

In Porto, veţi găsi unele dintre cele mai semnificative monumente în stil baroc, care nu trebuie ratate. Printre cele mai importante sunt Torre dos Clérigos şi Biserica São Francisco.

La nord de Porto, la marginea orasului Braga, capitala eclesiástica a ţării , se afla sanctuarul Bom Jesus şi manastirea Tibães; ambele merită, de asemenea,  sa fie vizitate.

Pe valea Raului Douro, faceta o călătorie de neuitat cu barca în susul râului şi minunaţi-vă de dealurile pline cu viţă de vie care creşte în terase. Când ajungeţi la Peso da Régua, vizitaţi Institutul Vinului de Porto şi gustaţi din acest vin de renume mondial.

Aproape de Vila Real este Casa de Mateus, un palat cunoscut în întreaga lume, deoarece apare pe eticheta sticlelor de vin Mateus Rose.
Lucrarile in granit de la sanctuarul Nossa Senhora dos Remedios în Lamego şi contrastul dintre sobrietatea ordinului cistercian şi explozia de miscare şi de culoare de pe altarul manastirii Tarouca, la periferia orasului, sunt două trasaturi care va vor rămâne pentru totdeauna in minte.

 
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !