Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Nea Kallikratia

Aparthoteluri Nea Kallikratia


Descriere

Statiunea Nea Kallikratia este situata la o distanta de 44 de kilometri fata de Salonic si la 54 de kilometri de Polygiros. In Kallikratia puteti gasi: restaurante, hoteluri, camere de inchiriat, posta, OTE (telecomunicatii), politie, farmacii, taxi, statie de benzina si mecanici auto. Nea Kallikaratia a fost infiintata dupa 1922 de catre refugiatii care au venit din localitatea Kallikratia, la est de Tracia. Aceasta statiune a fost locuita inca din anii preistorici. O importanta asezare preistorica a fost gasita pe districtul de vest al satului actual. La muzeul arheologic din Salonic se gaseste un basorelief din placa unui mormant ce reprezinta o tanara fata care tine un porumbel. Aceasta este o capodopera creata in jurul anului  440  i.Hr. si pare a fi opera unui artist din Paro. In 280 i.Hr. regele Macedoniei, Antigonos Gonatas a construit Andigonea la o distanta de aproximativ 5 km nord de Nea Kallikratea. Curand Antigonea s-a dezvoltat şi a devenit un oras important. In timpul bataliilor romane impotriva Macedoniei, in 168 i.Hr., romanii au venit in apropiere de Antigonea si au incercat sa-l arda din temelii. Ei au fost surprinsi de catre armata greaca si ucisi in cea mai mare parte. Dupa scurt timp romanii s-au intors cu intariri si au cucerit localitatea. In timpul secolului al 14-lea sunt mentionate in zona doua sate cu numele: Antigonea de Sus si Antigonea de Jos. In perioada bizantina in valea Nea Kallikratea se gaseau cinci sate cu manastiri la Muntele Athos, Megistis Lauras, Agios Pavlos si Xenofont. Manastire de M. Xenofont a fost numita "Stomion" si printre alte facilitati a avut un turn,  ce a fost distrus in timpul ocupatiei turce. Pe locul acestei manastiri este construita Nea Kallikratea de azi.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !