Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

 

Geografie: Spania este situata in sud-vestul Europei,facand parte, impreuna cu Portugalia si Gibraltar, din Peninsula Iberica. In partea de nord se invecineaza cu Andorra si Franta (de-a lungul muntilor Pirinei) si cu golful Bizacaya, la est – cu marea Meditarana, la vest - cu oceanul Atlantic, iar la sud cu marea Mediterana.

Platourile inalte si lanturile muntoase (ca de exemplu Pirineii si Sierra Nevada) domina teritoriul Spaniei, iar de-a lungul coastelor se intind campii aluvionare (de exemplu campia Guadalquivir).

Spania are o suparafata totala de 504782 km², dintre care 499574 km² reprezinta zona de uscat, iar restul de 5240 km² - apa. Este bine de stiut ca Spania nu detine teritorii numai in peninsula Iberica, ci si in marea Mediterana (insulele Baleare : Ibiza, Mallorca, Menorca si Formentera), in oceanul Atlantic, pe coasta africana (insulele Canare, de la nord la sud : Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera si El Hierro) si doua orase pe coasta africana mediteraneana (Ceuta si Melilla).

Clima Spaniei este temperata in partea nordica, uscata si calda in sud; Insulele se bucura de o clima mediteraneana temperata, cu temperaturi moderate vara si cu ierni blande, lipsite de precipitatii.

 

 

Orase si regiuni: Spania este formata din 17 comunitati autonome impartite la randul lor in provincii : Andaluzia, Aragon, Asturias, Cantabria, Castilla – La Mancha, Castilla y Leon, Catalonia, Extremaduara, Galicia, insulele Baleare, insulele Canarae, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra, Tara Bascilor, Valencia.

 

 

Scurt istoric: Cucerita sau atacata in repetate randuri incepand cu secolul al IX-lea i. Hr. Si pana in secolul al V-lea d. Hr. de diferite popoare (celti, fenicieni, greci, catargi, vizigoti, mauri), Spania moderna a inceput sa se formeze dupa Reconquista (lupta impotriva maurilor, ramasi in Spania pana in anul 1492). In acelasi an 1492 regina Isabela I de Castilia incepe inchizitia spaniola care dureaza mai bine de 300 de ani.

In secolul al XVI-lea Spania devine cea mai puternica natiune din Europa, dupa colonizarea spaniola a Americilor. Secolul al XVIII-les este marcat de declinul puterii spaniole in Europa (in mare parte din cauza Razboiului Spaniol de Succesiune); urmeaza apoi ocupatia franceza din perioada napoleoniana si o serie de conflicte armate si revolte intre liberali si sustinatorii Vechiului Regim. Aceasta perioada coincide cu pierderea multora dintre coloniile spaniole din Americi.

In prezent Spania este monarhie constitutionala din anul 1978, cand s-a adoptat o noua Constitutie, dupa sfarsitul regimului Franco.

 

 

Demografie: Populatia Spaniei este compusa din spanioli, catalani, basci si galicieni (populatie nascuta pe teritoriul Spaniei), dar si din alte grupuri minoritare, ca de exemplu cele de imigranti. Dupa cum se stie, in Castellon (provincie a Comunitatii Valenciene) exista cea mai mare comunitate de romani. Populatia Spaniei este predominant catolica (94%).

In Spania se vorbesc patru limbi oficiale : castellano (spaniola), catalana (in Catalonia, insulele Baleare si Comunitatea Valenciana), basca (in Tara Bascilor) si galiciana (in comunitatea autonoma Galicia situata in extremitatea nord-vestica a Spaniei).

 

 

Personalitati spaniole: Este de ajuns sa ne amintim de arhitectul Gaudí sau de pictorii Picasso, Dalí, Velázquez ca sa ne dam seama de valoarea culturala a Spaniei. Iata numai cateva dintre numele celebre ale catorva scriitori spanioli: Miguel de Cervantes Saavedra (autorul celebrului Don Quijote), Federico García Lorca, Miguel de Unamuno, Camilo José Cela si lista ar putea continua la nesfarsit.

 

 

Simboluri: Cuvantul “Spania” si derivatii lui vin intotdeauna incarcati de simboluri: muzica si dansul Flamenco, coridele, sangría (bautura specifica spaniola), turrón, churros si paella (specialitati gastronomice), procesiunile din Saptamana Sfanta din Sevilla, Las Fallas din Valencia, Sarbatoarea San Fermin in Pamplona.

 

 

Informatii utile: a) capitala tarii: Madrid; b)  ziua nationala a Spaniei:12 octombrie; c) moneda: Euro; d)     prefix: +34; e) codul tarii pentru internet .es; f) fus orar: GMT+1; g) Ambasada Romaniei in Spania: Avenida de Alfonso XIII, 157, Madrid – 28016 Tel. (003491)3504436, 3597895 Fax: (003491)3452917 http://www.embajadarumania.com/ E-mail: mailto:ambassy.of.romania@siol.net ;  h) Consulatul General Barcelona  San Juan de la Salle, 35 B, Barcelona – 08027, Tel. (003493)4341108, 4341139, 4183507 Fax: (003493)4341109 ; i)  Ambasada Spaniei in Romania  Str. Tirana, nr. 1, Bucuresti Tel. (004021)2301739

 

 

Zboruri low cost spre Spania

 

    

 
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale.

  • Rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu hotelurile.

  • Tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.plaja.ro

    Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv pentru rezervarile deja confirmate.

  • Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor hoteliere

Destinatiile
Litoral
Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Primeste cele mai bune oferte pe mail :