Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Litoral Marea Ionica


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

EPIR

 

Epirul este zona geografica si istorica din sud – estul Europei, actualmente impartita intre nord-vestul Grecia si sudul Albaniei (prefecturile Gjirokastër, Vlorë, Berat, and Korçë). Numele de Epir vine din greaca (epeiros) si inseamna “continent”.

Zona Greaca a Epirului este muntoasa. In estul Epirului se afla Macedonia si Tesalia. Relieful creste in altitudine pe masura ce se indeparteaza de zona de coasta, atingand maximul in zona muntelui Smolikas, la 2637metri. Alte varfuri importante din Epir: , Tymfi (2496 metri, in muntele Gamila), Lygkos (2249m), in vestul si estul muntelui Smolikas, respectiv, Gramos (2523 metri) in nord-est, Tzoumerka (2356 m) in sud-est, Tomaros (1976 metri) in the sud-vest, Mitsikeli langa Ioannina (1810 metri), Mourgana (1806 metri) si Nemercke/Aeoropos (2485 de metri), la granita dintre Grecia si Albania, si Llogara (2000 metri), langa Himara in Albania. In partea de vest, vanturile dinspre marea Ionica fac din aceasta regiune, cea mai ploiasa zona a Greciei. Cel mai important rau ce curge in zona Epirului este Vjose, care curge din nord-vest.

Clima zonei Epir este in principal alpina in zona continentala si mediteraneana de-a lungul coastei marii Ionice. Epirul este putenic impadurita, avand numeroase specii de conifere. Fauna este alcatuita in special din: ursi, vulpi, caprioare si lincsi.

Epirul a fost ocupat inca din vremea neoliticului, cand vanatorii si pastorii locuiau in aceste regiuni. In Epoca Bronzului in Epir s-au stabilit triburile elenice, care vor ocupa apoi si resul Greciei. Spre deosebire de zonele Sparta si Atena, unde oamenii se organizau in orase-state, in zona aceasta ei traiau in sate, viata lor fiind total diferita de cea a atenienilor sau a spartanilor.

Incepand cu 370 i.Hr., dinastia molosienilor a format un stat centralizat in Epir si ei inceput sa isi extinda puterea si teritoriile asupra triburilor rivale. Molosienii s-au aliat cu macedonenii si in 359 i Hr. princesa molosiana Olimpia, nepoata lui Arybbas din Epirus s-a casatorit cu regele Filip al II-lea al Macedoniei. Ea va deveni, mai tarziu, mama lui Alexandru Macedon. Apoi Epirul a devenit parte a Imperiului Roman. Cand Imperiul roman a fost divizat in 2 in 395 d. Hr., Epirul a devenit parte a Imperiului Roman de Rasarit. In secolul al VII-lea o mare parte din regiune a fost cotropita de slavi. In 1348 Epir a fost atacat de sarbi si albanezi. Albanezii s-au stabilit in partea de nord a Epirului.

Epirul a ramas sub ocupatie otomana vreme de 500 de ani. Conducerea otomana a saracit aceasta zona, din cauza taierilor masive de copaci si a cultivarii excesive. Multi locuitoi ai acestor regiuni au emigrat, pentru a scapa de saracie. In secolul al XV-lea Epirul era sub ocupatie venetiana, dar la sfarsitul secolului acestia au fost alungati de otomani. Mai tarziu, in secolul al XIX-lea, cand razboiul de independenta a izbucnit, locuitorii zonei Epir au contribuit foarte mult la castigarea independentiei Greciei, in 1830, desi aceasta zona a mai ramas sub ocupatie otomana pana in 1912-1913. Atunci a avut loc primul razboi balcanic si sudul Epirului i-a fost atribuit Greciei iar dupa tratatul de la Bucuresti, dupa cel de-al doilea razboi Balcanic, nordul Epirului i-a fost atribuit Albaniei. In timpul celui de-al II-lea razboi mondial Epirul a fost sub ocupatei Italiana, pana in 1943, cand a cazut sub ocupatie germana. Acesta a fost eliberat de sub ocupatia nazista de catre aliati in 1944. Dupa terminarea razboiului sudul Epirului a ramas Greciei iar nordul Albaniei.

 

 

GRECIA

 

            Grecia (Republica Elena) ocupa un teritoriu de circa 131.957 kmp, avand o populatie de peste 10 mil. locuitori. Grecia este situata in zona sudica a peninulei Balcanice si este cunoscuta ca tara lui Poseidon (zeul marii) si a lui Apollo (zeul soarelui). Grecia este o tara completa, o tara a carei frumuseti nu-ti ajunge o viata sa le descoperi; o tara care te va surprinde atat ca peisaje, plaje salbatice sau stanci abrupte, cat si ca bogatie culturala si, mai ales, arhitecturala.

            Litoralul Grecesc se poate spune ca este aproape inepuizabil, din punct de vedere turistic. Tara ofera peisaje minunate ale unor faleze ce pica in mare, munti acoperiti de paduri dese, plaje insorite care pot lua toate culorile si nuantele posibile (deinde de componenta solului zonei). Iar culoarea si frumusetea Marii Mediterane este coplesitoare.

            Tarmul Greciei este foarte dantelat, avand numeroase golfuri si peninsule, oferind conditii perfecte de concedii in aproape toate din cele peste 2.000 insule ale tarii, imprastiate in Marea Mediterana, Marea Egee si Marea Ionica.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro¬†respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv¬† contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !