Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Lagos

Aparthoteluri Lagos


Descriere

Lagos este un municipiu, la gura de vărsare a râului Bensafrim, de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, în regiunea Barlavento din Algarve, în sudul Portugaliei.

Orasul principal Lagos (care include doar parohiile Santa Maria şi São Sebastião) are o populatie de aproximativ 20.000 de locuitori, în timp ce municipalitatea susţine o populaţie de 30,755 locuitori rezidenti. De obicei, aceste numere cresc în timpul lunilor de vară, odata cu afluxul de turişti şi de rezidenţi sezonieri. În timp ce majoritatea populaţiei trăieşte de-a lungul coastei şi lucreaza în domeniul turismului şi al serviciilor, regiunea din interior este slab populata, cu majoritatea oamenilor muncii in agricultură şi silvicultură.

Lagos este unul dintre cele mai vizitate oraşe din Algarve şi din Portugalia, datorita varietatii de plaje turistice prietenoase, baruri, restaurante şi hoteluri. Lagos este de asemenea renumit pentru viata sa de noapte vibranta si pentru petrecerile din timpul verii.

Cu toate acestea, Lagos este, de asemenea, un centru istoric al epocii portugheze a descoperirilor, fiind localitatea de rezidenta frecventă a lui Henric Navigatorul, locul şantierului naval istoric şi, la un moment dat, centru al comerţului cu sclavi european.

Capitala regiunii Algarve in perioada 1576 - 1765, Lagos are o istorie lungă şi schimbatoare. Fenicieni, cartaginezi, romani si mauri - toti au fost stabiliti aici, datorită avantajelor marelui sau port natural. In secolul al XV-lea, regele João I a navigat de la Lagos pentru a cuceri Ceuta din Africa de Nord, iar localnicii au construit apoi ambarcatiuni fragile pe care Printul Henric Navigatorul le-a trimis pentru a sonda, chiar mai jos, necunoscuta coasta africană de est.

Cutremurul din 1755 a devastat oraşul, iar sediul administraţiei publice locale a fost ulterior mutat la Faro.

Daca ajungeti in zona nu ratati urmatoarele:

Zidurile care inconjurau oraşul sunt cele mai mari şi mai bine conservate din Algarve.

Piaţa de sclavi situata în Rossio da Trindade a fost prima de acest gen din Portugalia.

La Capela din Santo António, regele Sebastian a participat la ultima sa slujba, în ajunul expeditiei sale de rău augur in Maroc in 1578. Dupa batalia de la Alcácer-Quibir, el şi 8.000 de soldati din trupele lui au murit, scriind astfel sfârşitul dinastiei Casei de Avis. Capela adaposteste, de asemenea, un muzeu regional cu artefacte din epoca bronzului şi a fierului şi cu obiecte de arta sacra datând din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea.

În apropiere puteti vedea stâncile de la Ponte da Piedade, la 3 km de Lagos, erodate în tuneluri naturale, arcade si grote, oferind o lume a fanteziei marine pentru persoanele care vizitează regiunea.

La vest Lagos, dupa un drum lung cu masina, veti descoperi Sagres, un oras cunoscut mai ales pentru asocierea sa cu prinţul Henric Navigatorul, al cărui singur scop a fost sa stimuleze oamenii să descopere Africa, India şi Orientul Îndepărtat.

Obiective turistice in Lagos si in apropiere:

- castele: Guimaraes, Montemor-o-Velho, Penela, Soure, Leiria, Ourem, Santa Maria da Feira, Marialva, Pinhel, Almourol, Castelul Maurilor, Sao Jorge, Portalegre, Marvao, Braganca, zidurile cetatii Serpa, castelul Silves;

- monumente: turnul Belem, Monumentul Descoperirilor, Cristo Rei, Peninsula Razboiului;

- gradini si parcuri: Gradina Botanica a Universitatii din Coimbra, Gradina da Estrela, Gradina Santa Barbara, Gradina Palatului Episcopal;

- palate si case istorice: Palatul Ducilor de Braganca, Palatul National Ajuda, Palatul National Belem, Palatul Monserrate, Palatul National Pena, Palatul National Queluz, Palatul National Sintra, Palatul National Mafra, Palatul Mateus, Casa do Infante, Palatul Episcopal, Palatul Bursei, Palatul Arhiepiscopului, Palatul Seteais, Quinta da Regaleira;

- muzee si galerii: Muzeul Calouste Gulbenkian, Colectia Berardo, Fundatia Serralves, Biblioteca Joanina, Muzeul Electricitatii, Muzeul National al Trasurilor, Muzeul Biscainhos, Muzeul Medina, Muzeul Pius al XII-lea, Muzeul National Soares doa Reis, Muzeul Militar, Muzeul de Arheologie Serpa, Muzeul Ceasului;

- biserici si manastiri: Manastirea Jeronimos, Catedrala din Braga, Catedrala din Porto, Biserica Sf. Francisc, Turnul si Biserica Clericilor, catedrala din Viseu, locul de pelerinaj Bom Jesus do Monte, Manastirea Batalha, Manastirea Ordinului lui Hristos, Manastirea Alcobaca, Bazilica Estrela, Biserica Santo Ildefonso, Bazilica Congregados, Biserica Sf. Pavel, Sanctuarul Sameiro, Biserica Milei, Biserica Sao Vicente, Biserica Bom Jesus da Cruz, Biserica Sf. Maria, Manastirea Sao Vicente de Fora, Panteonul National, Biserica Nossa Senhora dos Remedios, Manastirea Carmo;

- atractii naturale: Ponta da Piedade, Parcul natural Ria Formosa, Parcul natural de Coasta Alentejo si Vicente.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !