Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Insulele Canare

Aparthoteluri Insulele Canare


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

Insulele Canare sunt un arhipelag din Oceanul Atlantic, fiind una din cele şaptesprezece comunităţi autonome din Spania şi una dintre regiunile ultraperiferice ale Uniunii Europene. Arhipelagul se compune din şapte insule: El Hierro, La Gomera, La Palma şi Tenerife, care constituie provincia Santa Cruz de Tenerife; si Fuerteventura, Gran Canaria şi Lanzarote, care formează provincia Las Palmas. De asemenea, parte din Insulele Canare sunt si teritoriile insulare ale arhipelagului Chinijo (La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este şi Roque del Oeste) şi Isla de Lobos (Insula Lupilor), toate aparţinând provinciei Las Palmas. Arhipelagul are, de asemenea, o serie de stanci adiacente (cum ar fi Salmor, Garachico şi Anaga) aparţinând toate provinciei Santa Cruz de Tenerife.

Arhipelagul este situat in dreptul coastei de nord-vestice a Africii, între coordonatele 27 º 37 'şi 29 º 25' latitudine nordică şi 13 ° 20 'şi 18 º 10' longitudine estica (această localizare implică o diferenţă de fus orar de o ora între Insulele Canare şi restul Spaniei). Insula Fuerteventura se aflăla aproximativ 95 km de coasta africana. Cu toate acestea, există aproximativ 1.400 km care separă insulele de continentul european. În ciuda acestui fapt, cultura insulelor este occidentala.
Insule, de origine vulcanică, fac parte din regiunea naturala Macaronesia împreună cu arhipelagurile Capul Verde, Azore, Madeira şi Salvajes. Clima acesteia este subtropicala, deşi modificata de altitudine si de panta la nord sau la sud. Aceasta variabilitate climatica duce la o biodiversitate bogată care, împreună cu peisajul bogat şi geologia, justifică existenţa a patru parcuri nationale în Insulele Canare şi faptul ca mai multe insule sunt Rezervatii ale Biosferei declarate de UNESCO, iar altele sa contina zone declarate Patrimoniu Mondial. Aceste atractii naturale, climatul bun şi plajele fac din insulele o destinatie turistica importanta, fiind vizitate în fiecare an de circa 12 milioane de persoane (11.986.059 în 2007, constând din 29% britanici, 22% spanioli peninsulari şi 21% nemti).

Insulele Canare au în prezent o populatie de 2,075,968 de locuitori si o densitate de 278.8 locuitori pe km ², fiind a opta regiune din Spania, ca numar de populaţie. Populaţia arhipelagului este concentrată în cele două insule capitale, aproximativ 42% pe insula Tenerife şi de 40% pe insula Gran Canaria. Extinderea totală a arhipelagului este de 7447 km².
Capitala regiunii autonome este împărţită între cele două oraşe importante: Santa Cruz de Tenerife şi Las Palmas de Gran Canaria. Sediul preşedintelui Guvernului autonom alterneaza intre aceste doua insule, pe diferite perioade legislative, sediul vicepreşedinte fiind diferit de cel al preşedintelui. Parlamentul din Insulele Canare este în Santa Cruz de Tenerife, în timp ce sediul central al Delegatiei Guvernului este situat in Las Palmas de Gran Canaria, existand de asemenea o Subdelegatie a guvernului în fiecare dintre cele două oraşe. De asemenea, există un echilibru între cele două capitale din punct de vedere al ministerelor şi instituţiilor publice.

Primul document scris ce face trimitere directă la Insulele Canare se datorează lui Gaius Plinius Secundus (cunoscut ca Plinius cel Batran), care citează călătoria regelui Juba II al Mauritania catre insule in anul 40 i. C. şi se referă la Insulele Canare mai întâi ca Insulele Norocoase (Fortunatae Insulae). In acest document, de asemenea, apare pentru prima dată termenul Canaria (de la latinescul canis, câine), folosit pentru a se referi la insula Gran Canaria. Potrivit lui Plinius, acest numele a fost dat insulei in memoria a doi mari mastiffi pe care trimişii lui Juba i-au capturat acolo şi, ulterior, i-au adus in Mauritania (fosta regiune din nord-vestul Magrebului, a nu fi confundata cu Mauritania de astăzi), şi care apar reprezentati in ambele parti ale scutului actual al Insulelor Canare. Această poveste, totusi, poate sa nu fie exacta; printre altele, pentru că ştim că la sosirea spaniolilor şi a altor navigatori europeni posteriori, rasele autohtone de câini din arhipelag erau de talie mica.

Unele teorii moderne leaga termenul Canarias cu etnonimul nord-african Canarii, grup barbar care era situat în Africa de nord-vest. De fapt, însuşi Plinius îi menţionează într-un alt text pe Canarii, deşi din nou pentru a corela acest termen cu cainii.
 

Insulele:

Aşezate de la vest la est, Insulele Canare sunt: El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote si Fuerteventura. La nord de insula Fierteventura se afla Archipelagul Chinijo, unde vom găsi insula La Graciosa. Insuliţa Los Lobos este situată la nord de Fuerteventura.

1.       El Hierro

El Hierro este insula cea mai vestica, cu o suprafata de 268,71 km², fiind cea mai mică dintre insulele majore şi cel mai puţin populată, cu un total de 10.753 de locuitori (excluzand La Graciosa). Întreaga insulă a fost declarata rezervatie a biosferei in anul 2000. Aceasta este renumita pentru exemplarele sale de ienupăr indoite de vânt, pentru vechiul copac Garoé, pentru şopârle sale uriaşe şi pentru că în trecut meridianul 0° lua ca punct de referinţă Capul Orchilla, situat în partea de vest a insulei. Capitala insulei El Hierro este Valverde (4.938 de locuitori).

2.       La Palma

La Palma, cu un total de 86.528 de locuitori si o suprafata de 708.32 km² este declarata în totalitate Rezervaţie a Biosferei. Recent, vulcanul Teneguía a avut activitate vulcanica apreciabilă, care a erupt ultima data în 1971. În plus, este a doua cea mai înaltă insula din insulele Canare, cu Roque de los Muchachos (2426 m) ca cel mai înalt punct. Acest vârf se află în limitele Parcului National La Caldera de Taburiente; in inmediata sa apropiere este situat Observatorul Roque de los Muchachos al Institutului de Astrofizica din Insulele Canare (aici este marele telescop Canarias, a cărui lupă prncipală cu diametrul de 10,40 m se numără printre cele mai mari telescoape optice din lume). Pentru vegetaţia sa luxuriantă, La Palma este, de asemenea, cunoscută sub numele de "Isla Bonita" (Insula Frumoasa). Capitala sa este Santa Cruz de La Palma (17.132 locuitori), oraş în care se stabileşte aparatorul poporului canar. Cel mai populat oraş din aceasta insula este Los Llanos de Aridane (20.525 de locuitori).

3.       La Gomera

La Gomera are o suprafata de 369.76 km² şi este a treia insulă ca populaţie, cu un total de 22.622 de locuitori. Din punct de vedere geologic este una dintre cele mai vechi din arhipelag. Capitala insulei este San Sebastian de la Gomera (8.744 de locuitori). In insula La Gomera se afla Parcul Nacional Garajonay, declarat Patrimonio Mundial în 1986 de către UNESCO (reprezintă un bun exemplu de pădure de lauri). Insula a fost ultima zona înainte atinsă de Christopher Columb inainte de a ajunge in America, în timpul călătoriei sale de descoperire în 1492; prin urmare insula este cunoscută şi sub numele de Insula Columbiană.

4.       Tenerife

Tenerife, cea mai maredintre insulele Canare, ne ofera peisaje incredibile si o intreaga lume de senzatii: golfuri ascunse din nisip negru, plaje aurii intinse, zone abrupte, faleze imense, paduri exotice, zone vulcanice cu aspect lunar si forme neregulate, vai acoperite de plantatii de bananieri.

Posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt variate: escalada, parapanta, speologie, pescuit, scufundari, ,surf, windsurf, trasee turistice cu calul, pe jos sau cu bicicleta. Turistii pot opta si pentru excursii sau activitati unice ca: itinerarii nocturne prin orasele monumentale sau observarea stelelor alaturi de ghizi specializati intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume – Parcul National Teide, incununat de impunatorul vulcan (de la care a luat si numele), cel mai inalt varf din Spania – 3718m.

Tenerife, insula eternei primaveri, dotata cu nemaipomenite terenuri de golf si cu cele mai moderne portusi sportive, este deasemenea locul ideal unde turistii se pot intretine in centre de sanatate si frumusete, cu cele mai relaxante tratamente.

Oferta de cazare este si ea foarte variata: hoteluri exceptionale, apartamente, case rurale cu aer familiar in care turistii se vor simti ca la ei acasa.

O alta modalitate de a descoperi insula este reprezentata de gastronomie si cultura, o combinatie magica intre traditie si modernitate. Puteti vizita zone istorice ca La Laguna, declarata Patrimoniu al Umanitatii de catre UNESCO si situata foarte aproape de constructii spectaculoase ca Auditorio de Tenerife (creata de arhitectul Santiago Calatrava), unde muzica si dansul de toate stilurile va vor anima serile de vacanta.

Monumente: Catedrala din San Cristobal de la Laguna.

Spatii naturale: Parcul National Teide.

Porturi nautice:

1.       Clubul Nautic Güímar – Güímar.

2.       Clubul Nautic La Galera – Candelaria.

3.       Portul de agrement San Miguel – San Miguel de Abona.

4.       Portul Plajei San Juan – plaja San Juan.

5.       Portul Mic (Puerto Chico)  - Santa Cruz de Tenerife.

6.       Portul Sportiv Colón – Adeje.

7.       Portul Sportiv Los Gigantes – Santiago de Teide.

8.       Portul Sportiv Marina de Tenerife – Santa Cruz de Tenerife.

9.       Portul de agrement Atlántico – Santa Cruz de Tenerife.

10.   Portul sportiv Radazul – El Rosario.

11.   Clubul Nautic Tenerife – Santa Cruz de Tenerife.

5.       Gran Canaria

Gran Canaria este un “continent in miniatura”, situat intre Tenerife si Fuerteventura, cu intinse plaje aurii si interminabile dune din nisip alb, cu sate pitoresti si valoroase ansambluri istorice, cu o multitudine de spatii naturale si locuri retrase. Peisajul intalnit in Gran Canaria este destul de diversificat: orase in care zonele comerciale si viata de noapte se impletesc cu secole de istorie si cultura. 

In Gran Canaria se poate face plaja in orice perioada a anului, dat fiind faptul ca temperatura medie anuala este de 24ºC. Posibilitetile de distractie sunt nenumarate: scufundari, surf, pescuit sportiv, ciclism, escaladă, drumetii.

In Gran Canaria exista o multime de terenuri de golf, parcuri tematice si de distractie pentru toata familia, cu restaurante, terase si cafenele care dau viata oraselor insulei. Sarbatorile populare si gastronomia specifica insulei sunt alte puncte de atractie peste care nu se poate trece cu vederea.

Oferta de cazare in Gran Canaria este foarte diversificata: hoteluri de lux, case rurale pitoresti. Exista numeroase centre de intretinere corporala, de frumusete si de talasoterapie.

Arta si cultura insulei au si ele locul lor bine definit: exista numeroase muzee, cinematografe, opere si se acorda un rol important festivalurilor de muzica clasica.

Muzee: Muzeul Canario, Casa lui Columb.

Monumente: Catedrala din Las Palmas de Gran Canaria, Castelul Luminii.

Porturi nautice:

1.       Clubul de iahturi Pasito Blanco – San Brtolomé de Tirajana.

2.       Marina Anfi del Mar – Mogán.

3.       Cheul sportiv din Las Palmas – Las Palmas de Gran Canaria.

4.       Portul Arghineguín - Mogán.

5.       Portul Zapezilor – Agaete.

6.       Portul Mogán - Mogán.

7.       Puerto Rico - Mogán.

8.       Real Club Nautico Gran Canaria - Las Palmas de Gran Canaria.

6.       Lanzarote

Lanzarote este insula cea mai apropiata de coasta africana si situata cel mai in nord dintre insulele Canare. Surprinzatoarele zone vulcaine, unde mana omului a stiut sa impleteasca arta cu natura creand spatii spectaculoase, atrag atentia calatorului. In aceste locuri, César Manrique, atistul cel mai cunoscut al zonei, a transformat deserturi de lava in autentice oaze din roca, apa si vegetatie tropicala; exemple de astfel de colturi de Rai sunt: los Jameos del Agua, un incalcit labirint de pesteri si tuneluri vulcanice.

Insula, declarata Rezerva a Biosferei de catre UNESCO in 1993, reprezinta un termen de referinta mondial in ceea ce priveste arhitectura naturala, in care traditia si modernitatea se imbina intr-un mod exceptional.

Posibilitatile de petrecere a timpului liber in Lanzarote sunt variate: parcurgerea traseului vucanilor din Parcul National din Timanfaya, pescuitul sportiv, golful pe terenurile din apropierea plajelor, centre de distractie; puteti deasemena decoperi grupul de mici insule care formeaza Arhipelagul Chinijo sau parcul natural format din La Graciosa, Alegranza si Montaña Clara, impreuna cu Turnurile din Est si Vest.

Plajele insulei seduc datorita apelor lor cristaline, care pot fi linistite si relaxante sau cu valuri puternice, ideale pentru practicarea sporturilor nautice ca surf-ul sau windsurf-ul. Pe fundul oceanului s-au conturat forme vulcanice care adapostesc o interesanta fauna marina, apreciata de iubitorii scufundarilor.

Muzee: Muzeul – Fundatie César Manrique.

Monumente: Pestera Los Verdes, Pestera Los Jameos del Agua.

Spatii Naturale: Parcul National Timanfaya.

Porturi nautice:

1.       Portul Calero – Yaiza.

2.       Portul La Graciosa – Haría.

3.       Portul Playa Blanca – Yaiza.

4.       Portul Carmen – Tías.

5.       Portul sportiv Marina Rubicón – Yaiza.

7.       Fuerteventura

Fuerteventura este a doua ca pozitie (de la nord la sud) dintre insulele Canare. Este marginita de imense plaje din nispi auriu, care, combinat cu apa limpede de culoare tourquoise, va vor face sa va simtiti ca in Paradis.

Cunoscuta ca insula linistita, Fuerteventura, a doua ca extindere dintre insulele Canare, ofera peisaje singulare, ca muntele mitic Tindaya, campiile sale ondulate. Micile sate de coasta sunt exemple pentru arhitectura specifica zonei; intalnim aici biserici, castele, dar si o retea de muzee care ii pot oferi turistului o interesanta plimbare prin istoria insulei pline de comori: broderie sparta, arta de a impleti cosuri, olarit.

Ferteventura, cu 13 spatii naturale protejate isi pune in evidenta exotismul cu ajutorul palmierilor, al aloei vera, folosita in elaborarea diferitelor produse cosmetice.

Printre posibilitatile de distractie se numara plimbarile printre exoticele conuri vulcanice, scufundarile, windsurf-ul.

Oferta de cazare a insulei Fuerteventura este si ea foarte variata: de la pitoresti case rurale pana la cele mai luxoase hoteluri, cu toate dotarile necesare, situate in nuclee turistice animate de parcuri de distractie pentru toate varstele si de terenuri de golf.

Porturi nautice:

1.       Portul Corralejo – in Muelle de Coralejo, municipiul La Oliva.

2.       Portul Gran Tarajal – Gran Tarajal, municipiul Tuineje.

3.       Portul Morro Jable – Morro Jable, municipiul Pájara.

4.       Portul Sportiv El Castillo – Caleta de Fuste, 35610, municipiul Antigua.

Geografia:

Insulele Canare reprezinta un arhipelag vulcanic foarte recent, cu doar 30 de milioane de ani de vechime. Marile sale structuri vulcanice sunt asezate pe blocuri mari ale scoarţei oceanice şi pe zona de contact cu scoarţa continentului african. Dispunerea insulelor reflectă reţeaua de straturi ale scoarţei oceanice.
Istoria geologică a insulelor este foarte complexa. Găsim mai multe etape de curgeri de lavă care dau un relief tipic vulcanic. În timpul glaciaţiunilor majore, Insulele Canare au avut un climat arid care a favorizat eroziunea şi apariţia de resturi pe pante şi rigole.
Zonele de coastă sunt cele mai expuse eroziunii din cauza activităţii marine. Există foarte puţine zone de acumulare, ceea ce implică existenţa puţinor plaje naturale. Domină zonele cu stânci înalte. Este de remarcat că Insulele Canare sunt regiunea cu cel mai lung litoral: 1583 km, din Spania.
Rigolele sunt foarte caracteristice Insulelor Canare ; este vorba de canale sporadice pe unde curg fluxurile de apă curgatoare din insule. Traseul lor este scurt şi, de obicei, au un profil drept foarte bine marcat.
Albia lor este acoperita cu resturi aduse de ape.

Clima:

Insulele Canare sunt afectate de praful din aer care provine din deşertul Sahara, un fenomen cunoscut sub numele de ceata sau praf în suspensie.
Clima este subtropicală oceanică, cu temperaturi blande tot timpul anului datorita marii şi în timpul verii datorita vanturilor alizee. Exista insa variaţii enorme în ceea ce priveste precipitaţiile. În unele zone din insula La Palma, de exemplu, precipitaţiile anuale pot depăşi 1200 litri. În insulele estice precipitaţiile sunt mult mai rare decat în cele vestice; astfel Fuerteventura si Lanzarote sunt caracterizate printr-o clima arida semi-deşertica. Lipsa de ploaie a dus la construirea unor instalaţii de desalinizare a furniza apa in zonele urbane, ca, de exemplu, in Las Palmas de Gran Canaria şi Santa Cruz de Tenerife. De fapt, prima instalatie de desalinizare în Spania a fost instalata pe insula Lanzarote în 1964, iar acum pe aceasta insula şi in Fuerteventura este stocata apa de mare desalinizata. Porozitatea solului, din cauza naturii sale vulcanice, face dificila utilizara apei pluviale în baraje şi rezervoare, cu toate că acestea sunt de o mare importanţă în Gran Canaria şi La Gomera. În insulele vestice se utilizeaza apelor subterane prin galerii, cu excepţia insula El Hierro, unde sunt mult mai importante fântânile si cisternele. O caracteristică a unor părţi ale acestei insule este prezenţa munţilor în apropierea coastei care fac ca masele de aer să se condenseze în cauza, fapt care duce la fenomenul cunoscut sub numele de mare de nori, şi, prin urmare, care aduc beneficii vegetatiei din zonă datorita umidităţii. Cu toate acestea, din cauza microclimatelor existente în cadrul aceleiaşi insule, putem găsi zone în care apar păduri umede si alte zone unde ariditatea este principala caracteristică.
Vanturile sufla mai frecvent în zona de nord - vest, vanturi care, deşi nu aduc precipitaţii, tind să favorizeze aducerea umidităţii din zonele orientale catre acest loc, formand menţionata mare de nori, la zonele medii şi inalte. Vânturile de la est, Sirocco, sunt adesea însoţite de ceata, şi anume praf in aer provenid din deşertul Sahara, uneori ajungând la densitate mare.
Insulele nu au râuri, deşi exista numeroase râpe şi apele curg rapid din zonele înalte catre zonele de coasta. Cu toate acestea, există unele fluxuri continue de apă în La Palma, La Gomera si Tenerife.

Demografia

Densitatea populaţiei din insule este de 278.8 locuitori pe km², o cifră cu mai mult de trei ori mai mare decât media spaniolă. In Tenerife şi Gran Canaria se concentreaza peste 80% din populaţia totală a arhipelagului. Au existat în trecut puternice migraţii interne din insulele mai putin populate către cele capitale şi, de asemenea, o migratie externa în direcţia Americii (în special catre Cuba, Puerto Rico şi Venezuela). Populaţia este aproape în întregime de culoare albă sau caucaziană.
În ciuda creşterii puternice a natalitaţii înregistrate în anii 1960, care a format o piramida din populaţie foarte tânară în anii '80 (populaţia sub 30 de ani se apropia de jumătate din totalul populaţiei), ratele mai mici de fertilitate în ultimii ani indică un proces de imbatranire. Acest fenomen este parţial compensat de creşterea ratei de imigrare, care a făcut din Canare o destinaţie aleasa de mulţi lucrători din alte regiuni din Spania, cat şi de multi pensionari din nordul Europei (stabiliti aici tot anul sau numai în perioada de iarnă), latinoamericani (cea mai mare parte provenid din Columbia, Cuba, Venezuela şi Argentina), marocani şi persoane din Africa subsahariana.
Conform recensământului din 2008, populaţia din Insulele Canare insumeaza 2.075.968 de locuitori. În provincia Las Palmas există 1.070.032 de mamen; în Santa Cruz de Tenerife 1.005.936 de locuitori. Densitatea populaţiei în cele doua provincii este de 313.57 locuitori pe km² în Santa Cruz de Tenerife şi 261.03 locuitori pe km² in Las Palmas.Municipiul cu cel mai mare număr de locuitori este de Las Palmas de Gran Canaria (381.123 locuitori), urmat de Santa Cruz de Tenerife (221956), San Cristobal de La Laguna (148375) şi Telde (99201).

Populaţia pe insule
• Tenerife – 886.033 de locuitori
• Gran Canaria – 829.597 de locuitori
• Lanzarote – 139.506 de locuitori (include La Graciosa, cu 658 de locuitori)
• Fuerteventura – 100.929 de locuitori
• La Palma – 86.528 de locuitori
• La Gomera – 22.622 de locuitori
• El Hierro – 10.753 de locuitori
Potrivit recensamantului din luna ianuarie 2008.

Religia

Ca şi în restul Spaniei, societatea canara este predominant creştină, în principal catolică. Cu toate acestea, migraţia în creştere (turism, imigrarea) determina creşterea numărului de adepţi ai altor credinţe, ca, de exemplu, musulmani, hinduşi şi aşa mai departe.
Insulele Canare sunt împărţite în două eparhii catolice, fiecare reglementată de un episcop:
• Episcopia Canarelor: aceasta include insulele din provincia Las Palmas (provincia de est), Gran Canaria, Lanzarote si Fuerteventura.
• Episcopia din Tenerife: aceasta include insulele din provincia Santa Cruz de Tenerife (provincia de vest), Tenerife, La Palma, La Gomera si El Hierro.

Transportul

Comunicaţiile interne se fac pe cale rutieră. Gran Canaria si Tenerife au un sistem de drumuri şi autostrăzi, există două secţiuni de drumuri in Lanzarote si in Fuerteventura este in constructie o autostrada. Nu există căi ferate, cu excepţia tramvaiului din Tenerife, a carui linie 1 conecteaza Santa Cruz de Tenerife cu San Cristóbal de la Laguna. Punerea sa în functiune a fost facuta la data de 2 iunie 2007. Există, de asemenea, mai multe proiecte de trenuri de la nord la sud in Gran Canaria si Tenerife.
Între insulele se face legatura cu avionul, cu linii regulate operate de companii ca Binter şi Islas Airways, plus transportul maritim pe linii de feribot, feribot rapid sau catamarán, ale companiilor Fred Olsen si Naviera Armas. Portul din Santa Cruz de Tenerife este al doilea cel mai mare port din Spania în mişcarea de nave şi maşini încărcate, depasit doar de portul Bahia din Algeciras.
Din Peninsula Iberică şi din restul Europei se ajunge in insule cu curse aeriene regulate şi cu chartere. Există, de asemenea, o linie maritimă săptămânală dinspre Cadiz şi alta dinspre Funchal.
Insulele Canare sunt comunitatea autonomă cu cele mai multe aeroporturi pentru traficul civil (opt), intre care se evidentiaza aeroportul din Gran Canaria (cel mai aglomerat ca numar de aeronave, ca numărului de pasageri şi volum de marfă), aeroportul din Tenerife Sud, aeroportul din Lanzarote şi aeroportul din Tenerife Nord.
Importurile şi exporturile sunt facute în principal pe mare. Insule au un regim fiscal special în cadrul Uniunii Europene (regiuni ultraperiferice).

  
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !