Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Insula Mallorca


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

Mallorca (de la latinescul insula maior, mai târziu Maiorica insula cea mai mare) este cea mai mare insulă din arhipelagul Balear, care constituie o comunitate autonomă uniprovincială, cea mai estică a Spaniei. La fel ca celelalte insule Baleare Menorca, Ibiza şi Formentera, Mallorca este o destinaţie turistică majoră. Are o suprafaţă de 3625.75 km ² şi 846.210 de locuitori în conformitate cu recensământul din 2008 (densitate: 233.39 loc/ km ²). Demult, pentru atmosfera sa liniştită a fost, de asemenea, cunoscută sub numele de Insula Calmă.

Capitala insulei, şi, de asemenea, a regiunii autonome, este Palma de Mallorca, Calvia fiind următoarea ca importanţă şi apoi Inca. Insula Cabrera şi toate celelalte mici insule aparţin administrativ de municipiul Palma de Mallorca. Mallorca este, de asemenea, insula cele mai populată din Baleare şi a doua în Spania, după Tenerife (Canare).

Populaţia
Insula are o populatie înregistrată de 846.210 de locuitori (2008), din care puţin sub jumătate trăiesc în capitala sa, Palma de Mallorca (396.570locuitori, conform recensamantului din 1 ianuarie 2008). Municipalităţile care urmeaza ca numar de populatie dupa Palma de Mallorca sunt Calvia (50.777 locuitori), Manacor (39.434 locuitori), Inca (29.450 locuitori), Llucmajor (35.092 locuitori), Marratxi (32.380 locuitori), Alcudia (18.327 locuitori), Felanitx (17.969 locuitori) şi Pollença (16.997 locuitori). Zona metropolitană a capitalei, care se întinde pe raza oraşelor Palma de Mallorca, Calvia, Llucmajor si Marratxi, situate în Golful Palma, are mai mult de 500.000 de locuitori. Prin contrast, municipiul cel mai puţin populat este Escorca (276 locuitori), situat în Serra de Tramuntana.

Mallorca primeşte în jur de 12 milioane de vizitatori pe an, în primul rând datorită turismului, care este activitatea cea mai importantă a insulei. Acest aflux de vizitatori face ca în timpul verii populaţia oraşelor sa se multiplice. Este de remarcat prezenţa unui număr mare de rezidenţi străini.

Orografie
Relieful insulei Mallorca este format din Sierra de Tramuntana, care cuprinde cei mai înalţi munţi, Sierra de Levante, cu înalţimi mai modeste, precum şi alte dealuri minore. Sierra de Tramuntana, în nord-vest, formează stânci impresionante şi golfuri stâncoase, în contrast cu plaje de nisip din restul litoralului. Zona cunoscuta sub numele
"Pla" este câmpia fertilă centrală. La vest de această câmpie şi în centrul Golfului Palma este situată in capitala, Palma de Mallorca.

Principalii munţi sunt:

• Sierra de Tramuntana: Puig Major (1445 m), Massanella (1364 m), Puig Tomir (1102 m), Puig de l'Ofre (1090 m), Puig d'es Teix (1064 m) şi Puig de Galatzó (1027 m).

• Sierra de Levante: Puig de Morell (562 m), Bec de Ferrutx (519 m) şi Puig de Sant Salvador (510 m).

• În afară de cele două lanturi muntoase, trebuie menţionate Puig de Randa (543 m) şi Puig de Galdent (420 m).

Limbi
În conformitate cu Statutul de Autonomie din Insulele Baleare, în 2007, "limba catalană, din Insulele Baleare, are, împreună cu castiliana, statutul de limbă oficială".

Clima

Clima din Mallorca este în tipic mediteraneana, cu temperaturi ridicate în timpul verii (cu peste 30 ° C) şi moderat de scăzute în timpul iernii (rar sub 5 ° C). Căderile de zăpadă sunt comune iarna pe cele mai înalte vârfuri din Serra de Tramuntana, si numai excepţional în zona de câmpie ş în capitală. Fiind o insula, nivelul de umiditate este foarte mare.

Economia

Cele două principalele motoare ale economiei insulei sunt turismul şi construcţiile, mai importante decat industria (piele, încălţăminte, mobilier, ceramică, bijuterii) şi sectorul primar (agricultură, creşterea animalelor, pescuitul, exploatarea miniera), cu toate că, in ultima vreme, guvernele locale fac eforturi pentru diversificarea economiei si consolidarea altor sectoare. În acest sens, industria hoteliera este printre primiele din Spania şi chiar din lume. Locaţile care concentrează cel mai mare numar de turişti se afla intre municipiul Calvia, în special în statiune turistica Magaluf, urmat de o parte din plajele din Palma de Mallorca, cunoscute sub numele de El Arenal şi zona Alcudia. În 2008, multe din fermele vechi din Mallorca au fost transformate în unitati turistice specifice turismului rural, cum ar fi Son Boronat, (unde se afla un sistem de canale arabesti şi adevaratul turn de aparare al fermei, datand din secolul al al XIV-lea).

Unul din golfurile de pe insula, de renume internacional, este format din Portals vells cu golful El Mago, care a luat numele de la un film care a fost filmat acolo, în 1967, cu Anthony Quinn, Candice Bergen si Michael Caine ca protagonisti.

Vinurile din Mallorca sunt foarte bine primite în alte zone din Spania şi Europa, în ultimii ani. Mallorca are două denumiri de origine: D. O. Binissalem-Mallorca şi D. O. Pla i Llevant, precum şi o indicaţie geografică “vin de pe pamanturile din Mallorca”.

Cum se ajunge in Mallorca:

Principalul mijloc de transport catre Mallorca este avionul. De pe aeroportul din Palma de Mallorca sunt zboruri regulate catre capitalele celorlalte insule (Ibiza si Menorca), cateva oraşe continentale (Barcelona, Valencia, Madrid, Alicante, Bilbao, etc), precum şi catre multe orase europene, în principal în Regatul Unit al Marii Britanii şi Germania. Aeroportul Palma de Mallorca este al 3-lea din Spania ca numar de pasageri.

Pe lângă aeroport internaţional, există si un mic aeroport in Son Bonet, utilizat pentru avioane mici, avioane private şi elicoptere. Acest aeroport este si baza mijloaceor aeriene anti-incendiu (avioane şi elicoptere) de pe insulă.

În afară de avioane, din portul din Palma de Mallorca se poate ajunge cu vaporul la Valencia sau Denia, şi, de asenemea, la Barcelona, din porturile din Palma de Mallorca şi Alcudia. Din portul Soller exista curse regulate saptamanale catre oraşul francez Sète. Vaporul este un mod economic de a călători catre Mallorca (de asemenea este permis transportul de automobile).Vaporul şi avionul sunt mijloacele de interconexiune între insule.

Gastronomia

Printre felurile de mâncare tipice din Mallorca se numara ensaimada şi diferite tipuri de mezeluri. Cele mai cunoscute sunt sobrasada şi butifarron, si, de asemenea, camaiot şi blanquets. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare este “frito mallorquin” care constă dintr-o prăjeala de ficat cu cartofi şi ardei (poate contine sânge şi organe), de miel sau de porc, sau de fructe de mare. De asemenea, importante sunt supele mallorcane, tumbet, lomo con col (cotlet cu varză) sau cu “esclatasang” şi vinete umplute. Există mai multe feluri de a pregăti orezul, cel mai tipic fiind « orez Brut ». Pa amb Oli, specific cinelor, este un fel de mancare regional.

Porcella” este, de asemenea, un fel Tepic pentru mesele şi adunările de familie, în general; contine frunze de salata prajite, cartofi felii, fiind asezonat cu rozmarin.

Salata, care este de obicei consumată vara, se face cu rosii, ceapa si ardei verde.

În peritada Saptamanii Sfinte se face “empanada” (placinta), umpluta cu carne de miel, mazare sau peşte. Pot fi facute din aluat dulce sau sărat, mai frecvente fiind cele din aluat sarat. Sunt, de asemenea, tipice crespells şi robiols, umplute în mod tradiţional, cu branza dulce, crema şi gem.

Este, de asemenea, foarte frecventa coca de legume, facuta cu ardei roşu prajit si “caracolls”, care sunt un fel de placinta în formă de triunghi, umpluta cu legume si stafide.

Vinurile din Mallorca sunt foarte bine primite în alte zone din Spania şi Europa. Mallorca are două denumiri de origine: D. O. Binissalem-Mallorca şi D.O. Pla i Llevant, precum şi o indicaţie geografică “vin de pe pamanturile din Mallorca”.

Sarbatori:

În Palma de Mallorca, pe 20 ianuarie, este celebrată sarbatoarea lui San sebastián, patronal orasului; în cele mai multe sate de pe insula sarbatoarea cea mai celebrată este Sant Antoni Abad (17 ianuarie). O altă sarbatoare de pe insula este "Dijous Bo" din Inca, unde are avut loc un târg cu tot felul de produse mallorcane; se sărbătoreste si în unele oraşe din centrul insulei ("Raiguer"). Comemorand lupta împotriva musulmanilor, există mai multe locuri în care există o tradiţie de a pune in scenă luptele dintre creştini şi musulmani, in locurile în care trăieste cu mai multa pasiune - numita "Moros y Cristianos" - Son Pollensa, celebrata în ziua "Patroanei" (2 august), precum şi Soller, in prima zi de luni, după a doua duminică din luna mai.

Cea mai veche sarbatoare celebrata în Mallorca (si una dintre cele mai vechi din Europa, celebrata incontinuu din anul 1229) este 31 decembrie, cand se comemorează cucerirea de Coroana de Aragon a Capitalei de către trupele regelui Jaime I.

In prima sâmbătă din luna august a fiecarui an se celereaza Pelerinajul de la Güell la Lluc, pe jos, urcand din Palma de Mallorca la Sanctuarul din Lluch (Escorca), mergand pe jos. În acest pelerinaj, credincioşii merg sa venereze pe Sfanta din Lluc (Patrona insulei Mallorca).

De asemenea, se celebrează Diada de Mallorca, pe 12 septembrie, sarbatoare recent stabilita de Consilul din Mallorca, cand se comemoreaza jurământul făcut de regele Mallorcai, Jaime II în anul 1276. De asemenea, in această zi, în 1229, conform tradiţiei, trupele creştine sub comanda lui Jaime I, au debarcat în Santa Ponsa şi au început cucerirea din Mallorca.
În ceea ce priveşte festivitatile locale, se evidentiaza patronul capitales Palma de Mallorca (San Sebastian, 20 ianuarie).

Organizaţia Politica:

Cea mai importanta instituţie politică din Mallorca este Consiliului Insular din Mallorca. Acest organism este responsabil pentru politicile care afectează întreaga insulă. Sediul guvernului din Insulele Baleare, cea mai mare instituţie din Insulele Baleare, este situat în Palma de Mallorca.

Regiuni
Regiunile din Mallorca nu au recunoaşterea oficială, dar există un consens în rândul geografilor, astfel:

• capitala: Palma de Mallorca

• Pla de Mallorca

• Sierra de Tramontana

• Raiguer

• Migjorn

• Llevant

Celebritati native sau relationate:

• regii Spaniei petrec perioade lungi de timp pe insulă, în special în timpul verii. Reşedinţa mallorcana a regilor este Palatul Marivent.

• Fray Junipero Serra, născut la Petra, pe 24 noiembrie 1713, a murit în Monterey, California, pe 28 august 1784. Călugăr franciscan, doctor în filozofie şi teologie, evanghelist şi fondator al mai multor misiuni de Alta California, inclusiv in Los Angeles, San Francisco, Sacramento si San Diego.

• Ramon Llull s-a născut în Palma de Mallorca. A fost un laic apropiat franciscanilor (se poate sa fi apartinut Ordinului al treilea al Calugarilor Minor), filozof, poet, mistic, teolog şi misionar mallorcan al secolului al treisprezecelea. El a fost declarat binecuvântat.

• Antonio Maura y Montaner, om de stat şi scriitor spaniol (1853-1925), de cinci ori prim-ministru.
• Gaspar Melchor de Jovellanos, prizonier in Castelul Bellver (1802-1808), a facut prima descriere a castelului şi primele planuri şi desene ale acestuia, precum şi o descriere botanica şi geologica a pădurilor de pin înconjurătoare.

• Celebrul pianist Frédéric Chopin care a trăit un timp în mănăstirea din Valldemossa, impregna cu scriitoarea George Sand, unde sunt păstrate documente ale pianistului şi o parte din bunurile sale personale, ca şi chilia în care a locuit.
• Pau Riba, cântăreţ si artist versatil.

• Robert Graves, scriitor englez celebru pentru romanul său "Eu, Claudius," printre altele, a trăit în Deià mare parte din viaţa lui.

• Maria del Mar Bonet, canautoare în limba catalană.

• Agustí Villaronga, regizor de film şi scenarist, autor al filmului “El Mar”.

• Pep Lluís Martí Soler, fotbalist al echipei de fotbal Real Club Deportivo Mallorca.

 Carlos Moya Llompart, jucător profesionist de tenis; a castigat turneul de la Roland Garros.

• Jorge Lorenzo, pilot de curse de motociclete de 250cc, dublu campion mondial în 2006 şi 2007.

• Rudy Fernandez, jucător de baschet Draft NBA: 1-a runda  (locul 24), in 2007, cu Phoenix Suns.

• Rossy de Palma, actrita relationata cu miscarea madrilena.

• Chenoa, cântăreţ şi participant de Operación Triunfo.

• Rafael Nadal, jucător profesionist de tenis, născut în Manacor, de patru ori campion al Roland Garros şi No. 1 din 2008.

• Joan Llaneras, ciclist profesionist născut în Porreres, cu trei medalii olimpice şi de şapte ori campion mundial al Madison.

• Concha Buida, cântăreaţa de flamenco, sufletul, jazz si funk.

• Mike Kogel (mai bine cunoscut sub numele de Mike Kennedy), cântăreţ din trupa Los Bravos.

• Michael Douglas, actor american, cu resedinta de vara in Deia.

• Modelul german Claudia Schiffer, cu o mosie în Andratx.

• Tomeu Penya compozitor si chitarist care trăieste în Vilafranca de Bonany.

• Baltasar Porcel scriitor, jurnalist şi critic literar din Andratch.

• Mike Oldfield muzician şi compozitor englez, a trăit în Ibiza şi de Mallorca şi este vizitator regulat al insulelor.

   

Obiective Turistice

Arhitectură
• Una din figurile arhitectonice cele mai reprezentative ale insulei este Castelul Bellver, acesta fiind unul din cele 3 castele europene cu aspect circulară. Recent, s-a autorizat vizitarea pesterilor situate în pădurea din jurul castelului, de care aparţin.
• Catedrala Sfanta Maria din Palma de Mallorca, faimoasa deoarece conţine cele mai mari ferestrele in stil gotic, fiind cunoscuta ca Ochiul Goticului.

• Sanctuarul din Lluch, loc de pelerinaj prin excelenţă al insulei, unde se afla Fecioara din Lluch (Patroana de Mallorca).

• Pasul Calvia considerat plamanul verde al oraşului, pe o distanta de 32 km.

• Castelul Bendinat construit în secolul XIX, de către Marchizul de La Romana.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !