Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Insula Kefalonia

Aparthoteluri Insula Kefalonia


Descriere

        Kefalonia este cea mai mare ca suprafata dintre insulele Ionice situate in vestul Greciei, avand o suprafata de 688 kmp. Numele insulei provine de la figura mitologica Cephalus, desi unele persoane il asociaza cu “insula cu cap” deoarece Cephallus este derivat din cuvantul grec “cap”. Insula Kefalonia se afla la sud de insula Lefkada si Ithaki, la nord de Corfu. Populatia insulei este de circa 37.000 locuitori. Capitala Kefaloniei este Argostoli, oras ce cuprinde o treime din populatia insulei. Cea de-a doua localitate ca marime este Lixouri. Printre orase importante ale insulei mentionam Sami (cu cel mai important port maritim), Erisos (care cuprinde si portul Fiscardo), Elios-Pronnoi, Leivathos, Omala, Pylaros.

        Cel mai inalt varf a muntilor Kefaloniei ajunge la altitudinea de 1.628 m – varful Megalos Soros de pe muntele Ainos. Printre cei mai inalti munti de pe insula mentionam si Sf. Denate (1.131 m), Rudi (1.125 m), Xerakias (1.068 m), Omorfia(1.043 m) si Sella (1.000m). Pe muntele Abies, in parcul natural protejat, puteti admira bradul grecesc (Cephalonica Abies) specific zonei. Kefalonia dispune de Capul Agios Georgios si Capul Kounopetra. Insula cuprinde circa 200 sate cu biserici si manastiri, vai acoperite cu podgorii de vita de vie si de plantatii de maslini. Kefalonia ofera multiple posibilitati pentru drumetii montane, mountain-bike, echitatie. Se pot inchiria iachturi pentru a face turul insulei sau a vizita insula Ithaka. Cele mai importante golfuri ale insulei sunt cele din Sami, Myrtos, Argostoli, Lourda si Livathi.

        Kefalonia este o destinatie potrivita unui concediu reconfortant, relaxant si memorabil, dar si cu multiple posibilitati de practicare a sporturilor, in special nautice. Cea mai activa zona turistica a Kefaloniei avand multiple restaurante, baruri si discoteci este capitala Argostoli. Lassi este una dintre cele mai cunoscute si populare statiuni de pe insula, beneficiind de cateva plaje superbe.

        Kefalonia dispune de plaje extraordinare si spectaculoase, majoritatea cu nisip fin, dar si cu pietre. Plaja Myrtos din golful cu acelasi nume este una din cele mai cunoscute plaje de pe insula si este considerata una din cele mai frumoase din lume, fiind situata la poalele muntelui, nisip auriu fin si apa cristalina. Plaja Skala este foarte intinsa (avand peste 1 km lungime) si dispune de numeroase facilitati pentru relaxare si practicare a sporturilor nautice.

        Zona de pe langa Lassi va ofera cateva plaje frumoase: plaja Kalamia mica si pitoreasca, plaja Makrys Gialos cu nisip fin si multiple taverne, potrivita pentru familii; plaja Platys Gialos si plaja Gradakia. O plaja foarte apreciata pentru practicarea sporturilor nautice este plaja Poros, in mod special parapanta. Plaja Lourdas este situata intr-un golf pitoresc, avand nisip fin.

          

        De interes deosebit se bucura pesterile insulei: pestera Drogarati/Melissani, Agalaki, Sfantul Theodoron, Zervati, Sakou. Cea mai spectaculoasa pestera este Drogarati avand stalactite si stalagmite multicolore. In apropiere veti regasi fascinantul lac subteran Melissani, care poate fi vizitat doar la o plimbare cu barca cu vasle. Apa isi schimba culoarea odata cu miscarea soarelui in timpul zilei.

             

        Insula dispune de 2 atractii religioase importante: Manastirea Haghia Panagia din Markopoulo si Manastirea Agios Gerasimos, situata pe drumul ce leaga Argostoli de Michata. La sfarsitul anului 2006 in Fiscardo au fost descoperite ruinele unui mormant roman, cea mai importanta descoperire de acest gen din insulele Ionice. In imediata apropiere de acel mormand a fost gasit si teatru roman. In timpul liber va puteti delecta in unul din muzeele insulei: Muzeul Korgialeneios din Argostoli, Kosmetatos in Argostoli, Muzeul Arheologic din Argostoli, Museum in Fiscardo. De asemenea pe insula se pot vizita Castelul Sf. George si Castelul Assos.

               

        Una din marile curiozitati ale insulei este existenta unei specii deosebite de broaste testoase de mare – “Loggerhead sea turtle (Caretta caretta)” – cea mai mare broasca testoasa din lume -  care isi face cuibul pe plaja Kaminia. Unele exemplare din aceasta specie traiesc peste 50 ani, pot ajunge la greutatea de 150 kg si lungimea de circa 110 cm. Aceasta specie este considerata pe cale de disparitie si este protejata de multiple asociatii de profil.

        In 1953 un cutremur puternic aproape ca a distrus asezarile de pe aceasta insula, doar orasul Fiscardo a fost ocolit de pagube semnificative.

        Aeroportul international Kefalonia opereaza multe zboruri charter pe perioada verii, zboruri zilnice spre Atena si este situat la 10 km sud de orasul Argostoli. Insula dispune de urmatoarele porturi maritime:

 • Sami – cel mai mare port, facand legatura cu orasul Patras si insula Ithaca
 • Poros (in sud) avand legaturi cu feribot catre Kyllini
 • Argostoli (in vest) ce face legatura cu Zante si Lixouri
 • Fiscardo (in nord) avand legaturi cu Lefkada si insula Ithaca
 • Lixouri – situat pe peninsula Lixouri, la circa 4 km distanta de portul Argostoli (distanta parcursa pe drumurile rutiere dintre cele doua porturi presupune 30 km de parcurs)
 • Aghia Efimia este un mic port utilizat pentru croaziere, iahturi, taxi pe apa
  
 • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro¬†respecta standardele turistice locale.

 • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

 • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv¬† contractelor incheiate anterior.

 • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

  Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !