Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Insula Ibiza


Descriere

Ibiza (în catalană - Eivissa) este o insulă situată în Marea Mediterană; face parte din Comunitatea Autonomă a Insulelor Baleare, în Spania. Insula este extinsă pe o suprafaţă de 570 km ² şi are o populaţie de 125.053 de locuitori (în urma ultimului recensământ din 2008). Are 210 km de litoral, în care plajele cu nisip fin alternează  cu zone pietroase. Distanţa maximă a insulei este de 41 km de la nord la sud şi de 15 km de la est la vest.

Insula are o morfologie foarte neregulată, formată din mai mulţi munţi (dintre care cel mai înalt este Sa Talaia, situat în municipiul San Jose, cu o altitudine de 475 de metri).

Geografia:

Insula Ibiza se află la aproximativ 79 km est de Peninsula Iberică, în dreptul localităţii Denia, la 140 km sud-vest de insula Mallorca, şi la nord de Formentera, cu coordonatele 38.98 ° N 1.43 ° E. Capitala sa este Ibiza (Eivissa în catalană) şi cele mai importante localităţi ale insulei, pe lângă capitală, sunt San Antonio de Portmany şi Santa Eulalia del Río; cel mai mare municipui este San José.

Insule Ibiza şi Formentera sunt cunoscute ca Insulele Pitiusas, formând un arhipelag diferit faţă de cel al insulelor Mallorca şi Menorca, cu toate că în zilele noastre se vorbeşte de arhipelagul Balear (cele patru insule fac parte din aceeaşi unitate administrativă). Insula Ibiza este străbătută de un singur râu, Santa Eulalia del Río, singurul râu din Baleare, care de mulţi ani este uscat din cauza exploatării excesive a resurselor de apă de pe insulă.

Demografia:

Municipiile insulei Ibiza (2005)

Municipiu

Populaţie

Suprafaţă

Densitate

1

Ibiza

42.797 loc

11,14 km²

3.841,74 loc/km²

2

Santa Eulalia del Río

26.724 loc

153,58 km²

174,01 loc/km²

3

San José

18.382 loc

159,38 km²

115,33 loc/km²

4

San Antonio Abad

18.366 loc

126,80 km²

144,84 loc/km²

5

San Juan Bautista

4.838 loc

121,66 km²

39,77 loc/km²

Total insula Ibiza

111.107 loc

572,56 km²

193,22 loc/km²

Adimistraţie:

Insula este împărţită în cinci municipii, iar acestea la rândul lor în parohii. Organismul de conducere al arhipelagului este guvernul Balear, care guvernează Ibiza şi Formentera prin intermediul Consiliului Insular al Ibizei şi Formenterei, ca formă de administrare teritorială. În urma reformei statutare din 2008, Formentera a căpătat un statut aparte de cel al insulei Ibiza, având propriul său Consiliu Insular şi păstrând figura nominală a Primăriei sale – cele două organisme au fuzionat. Existenţa sa se bazează pe instituţia vechii Universităţii, moştenită de la Coroana Aragoneză, care fusese desfiinţată după Războiul de Succesiune Spaniolă la începutul secolului al XVIII - lea, fiind înlocuit cu un alt organism, Primăria.

De la 1 ianuarie, s-a constituit Consiliul Insular al insulei Formentera (în catalană, Consell Insular de Formentera).

 

 

Plaja

Obiective Turistice

Catedrala din Ibiza, în care se află imaginea Virgen de las Nieves (patroana Ibizei), precum şi sediul Episcopiei din Ibiza.

Patrimoniu al Umanităţii:

85.64 km ² din Ibiza sunt parte a Patrimoniului Mondial numit "Ibiza, biodiversitate şi cultură", declarat de către UNESCO în 1999. Acesta este un loc de caracter mixt, adică, atât cultural şi natural. Astfel cum a subliniat de Organizaţia Mondială, Ibiza este un exemplu excelent de interacţiune între ecosistemele marine şi de coastă. Preerile dense de Posidonia oceanică (iarbă de mare), o specie endemică importantă care se găseşte doar în bazinul mediteranean, conţine şi suportă o varietate de viaţa marină. Ibiza păstrează dovezi considerabile ale lungii sa istorii. Siturile arheologice de la Sa Caleta şi de Puig des Molins (necropolă) atestă rolul important jucat de insulă în economia din Marea Mediterană în preistorie, în special în timpul perioadei feniciano-cartagineză. Fortificata „Ciudad Alta” (Alta Vila) este un exemplu remarcabil al arhitecturii militare renascentiste; a avut o profunda influenta asupra dezvoltării de fortificatii în aşezările de spaniole din Lumea Nouă. Din acest loc face parte Parcul Natural Ses Salines, bine cunoscut pentru plaja sa.

 

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !