Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Halkidiki Athos

Aparthoteluri Halkidiki Athos


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

ATHOS

Bratul Athos a fost numit dupa numele gigantului Athos. Bratul este cel mai estic “picior” al peninsulei Halkidiki si are o lungime de circa 60 km, latime intre 7 si 12 km, Muntele Athos ajungand la 2.033 m.

In secolul IX pe peninsula Athos au aparut primele comunitati monahale, iar astazi Athos (supranumit si Muntele Sfant) formeaza un stat monahal, leaganul manastrilor bizantine. In limba greaca muntele se numeste “Agion Oros” (regasit si ca Hagion Oros). Accesul pe acest teritoriu se face doar pe baza unei invitatii aprobate de catre Patriarhia Romana si exclusiv barbatilor. Acest patrimoniu mondial crestin adaposteste circa 20 de manastiri ortodoxe. Din punct de vedere spiritual Muntele Athos se afla sub jurisdictia directa a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol.  Muntele mai este supranumit si „Gradina Maicii Domnului”. Exista un numar mic de agenti de politie neinarmati, care nu sunt calugari, pentru a mentine ordinea. Politia si Garda de Coasta au o prezenta foarte discreta. Rezidentii care nu fac parte din comunitatile religioase locuiesc in capitalul peninsulei - Karyes. Dafni este principalul port al insulei.

In apropiere de intrarea catre Muntele Athos (inainte de a intra pe teritoriul Muntelui Sfant) s-au construit cateva hoteluri si pensiuni spatioase si primitoare. Zona atat de marcata de importanta sa crestineasca, frumusetea muntilor impaduriti su pini si a plajelor insorite atrag in fiecare an mii de turisti catre acest loc cu adevarat binecuvantat.

In zona muntelui Athos au fost inregistrate cateva catastrofe maritime: in anul 498 I.C. regele Persiei (Darius) a pierdut acolo 300 nave, sub comanda generalului Mardonius; in anul 411 I.C. spartanii au pierdut o flota de 50 nave, sub comanda amiralului Epicleas.

 

HALKIDIKI

Peninsula Halkidiki se afla in zona de sud-est a faimosului oras Thessaloniki (Salonic) – al doilea oras mare al tarii, situat in golful cu acelasi nume, considerat de anumite persoane ca cel mai frumos oras al Greciei. In cazul in care nu doriti sa alegeti o excursie organizata (desi recomandam cu caldura) va puteti delecta cu bisericile bizantine: Sf. Dimitrie, Rotonda, Panagia Hlkeon; biserici medievale: Sfintii Apostoli, Profetul Ilie, Sf. Ecaterina; Piata Aristotel, Turnul Alb (Lefkos Pirgos) si Promenada marina (Leofros Nikis).

Peninsula Halkidiki dispune de linie a tarmului de 500 km, avad catre vest Golful Thermaic, iar catre est Golful Strymonic (Golful lui Orfanou), iar mai spre sud vom regasi Golful Kassandra (sau Toroneos) si Golful Athos (sau Sigitikos). Peninsula se bucura de o frumusete deosebita, avand munti acoperiti de paduri de pin ce se pierd in albastrul azuriu a Marii Mediterane. Clima mediteneana, site cultural important supranumit si “Attica Greciei de Nord”. Locuita de circa 700.000 ani, peninsula Halikidiki ofera multiple site-uri arheologice, printre care “Olynthos” – unul din cele mai populare si infloritoare orase din peninsula din perioada de cupru. Halkidiki nu te poate dezamagi. Dezvoltarea turistica a tinut cont de conservarea si pastrarea bogatiilor naturale si pesagistice ale zonei, marea majoritate a cladirilor sunt construite in stil traditional macedonian. In dorinta de a atrage cat mai multi turisti localnicii au investit in oferirea unei destinatii placute si cat mai ecologice posibil.

Halkidiki este usor accesibil, existand aeroport in Thessaloniki, dar si o retea complexa de autobuse ce ofera transfer.

 

GRECIA

Grecia (Republica Elena) ocupa un teritoriu de circa 131.957 kmp, avand o populatie de peste 10 mil. locuitori. Grecia este situata in zona sudica a peninulei Balcanice si este cunoscuta ca tara lui Poseidon (zeul marii) si a lui Apollo (zeul soarelui). Grecia este o tara completa, o tara a carei frumuseti nu-ti ajunge o viata sa le descoperi; o tara care te va surprinde atat ca peisaje, plaje salbatice sau stanci abrupte, cat si ca bogatie culturala si, mai ales, arhitecturala.

Litoralul Grecesc se poate spune ca este aproape inepuizabil, din punct de vedere turistic. Tara ofera peisaje minunate ale unor faleze ce pica in mare, munti acoperiti de paduri dese, plaje insorite care pot lua toate culorile si nuantele posibile (deinde de componenta solului zonei). Iar culoarea si frumusetea Marii Mediterane este coplesitoare.

Tarmul Greciei este foarte dantelat, avand numeroase golfuri si peninsule, oferind conditii perfecte de concedii in aproape toate din cele peste 2.000 insule ale tarii, imprastiate in Marea Mediterana, Marea Egee si Marea Ionica.

 
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro¬†respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv¬† contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !