Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Fatima


Descriere

Fátima este un oraş situat în partea centrala a Portugaliei, fiind faimos pentru viziunile religioase care au avut loc acolo în 1917. Oraşul în sine are o populatie de 7.756 şi este situat în municipalitatea Ourém, în regiunea Centro şi sub-regiunea Medio Tejo. Face parte din districtul Santarém şi este inclus în aglomerarea urbană Leiria, în centrul Portugaliei, 187 km la sud de Porto şi 123 km la nord de Lisabona.

Fatima, altarul lumii

Sanctuarul de la Fatima este un simbol al Fecioarei Maria şi unul dintre cele mai importante situri religioase din lume. O atracţie turistică majoră de secole intregi, primeste pelerini din toată lumea în fiecare an, mai ales între lunile mai şi octombrie.
In perioada mai - octombrie 1917, trei copii ciobani, Jacinta, Francisco şi Lucia - au fost martorii apariţiilor Fecioarei Rozariului (Fecioara Maria), in locul actualului sanctuar.

Iniţial, privit cu suspiciune de către Biserică, si preţuit foarte mult de oameni, fenomenul a fost recunoscut în mod oficial abia în 1930 de către Episcopul de Leiria.

La 13 mai 2000, Vaticanul i-a beatificat pe Jacinta şi Francisco, pentru că se spune că ar fi putut vindeca boli in mod miraculos după viziunile lor. Faima Sanctuarului de la Fatima s-a răspândit în întreaga lume, în special în timpul papalităţii lui Ioan Paul al II-lea, care era un admirator fervent al Fecioarei din Fatima.

Pe langa faimosul Sanctuar, puteţi vizita, de asemenea, Biserica Parohială Fátima, mica Capela din Calea Sfânta şi Patimile. La Loca do Anjo în Valinhos, puteti vizita casele copii de cioban. Excursii la Muzeul de Artă Sacră şi Etnologie, Muzeul figurilor de ceară, şi Casa-Muzeu din Aljustrel, precum şi Muzeul Fátima 1917 Aparições, şi Patut Animat şi Satul din Betleem - vor pune in lumina istoria orasului Fátima şi vor lasa o impresie de durată din acest loc mistic.

Ce ar trebui sa vada pelerinii în Fatima:

Capela a Apariţiilor: Este centrul sanctuarului; acesta a fost primul edificiu construit în Cova da Iria, in locul de apariţie a Fecioarei. Locul exact este marcat de un stâlp de marmură pe care este plasata statuia Sfintei Fecioare. Aici se intalnesc cele patru milioane de pelerini care vizitează Sanctuarul în fiecare an.

Bazilica: Inceputa in 1928 si sfintita la 07 octombrie 1953, cele 15 altare ale sale sunt dedicate celor 15 mistere ale Rozariului.
Capela Adoraţia perpetuă: Situata la sfârşitul colonadelor, pe latura de est, această capelă pentru adoraţia perpetuă a Preasfântului Sacrament expus, este un loc de rugăciune în tăcere şi adoraţie.

Monumentul Inimii Sfante a lui Isus (1932): Care se află în centrul pietei, deasupra unui izvor gasit acolo, apele sale fiind instrumentul mai multor haruri.

Casa Fecioarei de Dolours: Situata în spatele Capelei Apariţiilor, este destinata pentru a primi bolnavi în timpul pelerinajelor şi, de asemenea, pentru cazarea pelerinilor, în general, putand adaposti pana la 300 de persoane.

Casa parohială: Situata pe partea dreaptă a esplanadei, în Casa Fecioarei de Carmel.

Zidul Berlinului: La intrarea în Sanctuar, pe partea de sud a casei parohiale, se poate vizita monumentul Zidului Berlinului, constând dintr-un segment de beton care a fost parte din el.

Casa Fecioarei de la Carmel: Care este deasupra si in spatele casei parohiale, putand adaosti pana la 250 de persoane.

Centrul pastoral Paul al VI-lea: (acces pe sub esplanada) a fost inaugurat la 13 mai 1982, de Papa Ioan Paul al II-lea, ca centru de studiu şi de reflecţie asupra Mesajul de la Fatima, şi a problemelor lumii moderne, în lumina Evangheliei.

 
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !