Excursii Litoral Romania 2019

Dobrogea-Traseul Vinurilor-Gusturilor Autentice-Delta Dunarii

Bucuresti - Delta Dunarii - Mamaia - Dobrogea - Bucuresti  ( optional Balcik

5 nopti cazare /6 zile vizite

Excursie Litoral Romania- Dobrogea -Delta Dunarii


Plecari in Mai - 05.05,12.05,19.05 *,26.05

Plecari in Iunie 02.06,09.06,17.06,23.06

Plecari in Septembrie 01.09,08.09,15.09,22.09

* Ptr plecarea din 19.05 nu mai sunt locuri !

Descrierea excursiei : O excursie unica ,completa, plina de culoare , obiective si GUSTURI !

Regiunea cuprinsă între fluviul Dunărea şi Marea Neagră ascunde, pe lângă numeroase atracţii turistice, şi o multitudine de bogăţii istorice, culturale și gastronomice. De departe cea mai importanta atracție a Dobrogei, cuprinsă în programul acestei excursii, o reprezinta Delta Dunării, aflata in patrimoniul UNESCO. Deosebit de importante pentru reperele istorice, culturale sau spirituale sunt și celelalte obiective cuprinse în sejurul nostru, cu m ar fi cetăţile Histria și Enisala, monumentul de la Adamclisi sau mănăstirile Sf. Andrei, Cocoș și Celic Dere. Totodată, ne vom delecta cu bucate din gastronomia tradițională a comunităților multietnice din Dobrogea: ne vom bucura de gustul autentic al borșului de pește, al baclavalelor sau plăcintei dobrogene alături de vinuri de indicație geografică din această regiune.

 

Ziua 1: București - Mănăstirea Celic Dere - Mănăstirea Cocoșu - Crama Niculițel - Murighiol

Plecăm în descoperirea acestor comori la ora 07.00, din parcarea din fața Palatului Parlamentului, având ca destinație comuna Murighiol, cea mai întinsă comună din România, al cărui nume este de origine turcă și se poate traduce prin “lacul vânăt”.

 

După aproximativ două ore vom trece fluviul Dunărea pe podul de la Hârșova și ne vom continua traseul prin centrul Dobrogei, îndreptându-ne spre Mănastirea Celic Dere din județul Tulcea. După vizitarea mănăstirii, ne continuăm traseul spre un alt important centru de spiritualitate dobrogeană, Mănăstirea Cocoșu.

 

O nouă oprire deosebit de interesantă pe harta primei zile de excursie va fi la Crama Niculițel, un simbol al vinurilor de calitate pentru Dobrogea de Nord. Aici vom degusta vinuri de soi și ne vom ospăta cu bucate tradiționale românești. Caii de la Letea, Trilogie în alb sau Aligote sunt doar câteva dintre vinurile care ne vor bucura la prima întâlnire cu vinurile dobrogene.

 

Și pentru că seara ne așteaptă o cină pescărească, ne îndreptăm spre punctul final al primei zile, localitatea Murighiol, unde ne vom caza la frumosul complex Best Delta 4*.

 

Ziua 2: Murighiol - Canale și lacuri din Delta Dunării - Murighiol 

 

Cea de-a doua zi este dedicată in totalitate Deltei Dunării, peisajelor maiestuoase, preparatelor tradiționale și obiceiurilor lipovenești. Imediat dupa micul dejun, ne îmbarcăm în șalupe elegante și parcurgem un traseu pitoresc pe canalele inguste ale Deltei, străbatem lacurile “locuite” de pelicani, cormorani si egrete, admirăm covoarele infinite de nuferi galbeni și albi și ne oprim pentru a fotografia toate aceste minuni ale naturii. Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei. Delta Dunării conține mai bine de 360 de specii de păsări și 45 de specii de peste de apă dulce în numeroasele sale lacuri, fiind și locul unde milioane de păsări din diferite colțuri ale lumii iși găsesc locul, din primăvară până toamna. Prânzul tradițional opțional ( aproximativ 45 lei / persoană), este servit la un restaurant cu specific pescăresc. După masă vom petrece timpul liber la piscina resortului.

 

Seara - Cină Festivă ne va bucura cu preparatele tradiționale lipovenești, iar un ansamblu folcloric ne va încânta cu cântece din folclorul autentic local.

 

Ziua 3: Murighiol - Tulcea - Babadag - Cetatea Enisala - Cetatea Histria - Mamaia

 

Lăsăm în urmă complexul de la Murighiol și ne îndreptăm spre orașul celor șapte coline: Tulcea. Începem vizita în oraș la monumentul Eroilor din Războiul pentru Independență, a cărui piatră de temelie a fost pusă la 17 octombrie 1879, în prezența regelui Carol I. De aici se poate admira întreg orașul dar și parcursul Dunării pe porțiunea care străbate orașul.

 

Opțional, se poate vizita Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării, care cuprinde pe lângă o interesantă expoziție permanentă dedicată patrimoniului natural din Delta Dunării și un acvariu.

 

In imediata apropiere se află Muzeul de Etnografie și Artă Populară, unde se pot admira aproximativ 8000 de piese care alcătuiesc un fond etnografic deosebit.

 

Ne îndreptăm spre orașul Babadag unde vom ajunge pentru a savura un delicios prânz turcesc. Continuăm cu vizita celui mai vechi monument de arhitectură musulmană de pe teritoriul României, Moscheea Babadag sau Geamia Ali-Gazi Paşa.

 

Lăsăm în urmă poveștile turcești și ne deplasăm spre Enisala, locul în care vom vizita Cetatea Enisala, care domină maiestuos dealurile din jurul lacurilor Razim și Babadag.

 

Trecând prin satele lipovenești Jurilovca și Vișina, unde vom fi surprinși de albastrul caselor și forma deosebită a bisericilor, ajungem la Histria, cel mai vechi oraș atestat de pe teritoriul României. Cetatea grecească Histria a fost întemeiată de coloniști greci din Milet în jurul anului 657 î.Hr., ca port la Marea Neagră.

 

Ne continuăm plimbarea spre Mamaia, punctul final al acestei zile unde ne vom caza la un hotel de 3*.

 

Seara se încheie pe faleza din Mamaia unde ne vom bucura de o cină dobrogeană.

 

Ziua 4: Mamaia - Constanța - Balcic* ( optional)  - Mamaia  

 

Dacă ziua precedentă a fost una plină de obiective turistice și gastronomice interesante, am decis să vă lăsam o zi la dispoziție pentru a vă bucura de plajă, plimbare sau shopping în Constanța. Pentru cei care își doresc să continue aventura noastră Dobrogeană dincolo de granițele României, am inclus în program o excursie opțională în Bulgaria, la Castelul Reginei Maria de la Balcic și la Grădina Botanică. Pentru grădinile castelului construit în 1925 s-au adus pietre tocmai din insula Creta, iar decorul acestor gradini superbe este terasat in 6 trepte, pentru că Regina Maria a fost mama celor 6 copii: Carol, Elisabeta, Maria, Nicolae, Ileana si Mircea. Regina era foarte iubită la Balcic, aici i se spunea Sultana, pentru că vila sa este asemănătoare cu construcțiile musulmane, are un turn precum un minaret. Balcic devine si locul de refugiu al Reginei Maria după moartea Regelui Ferdinand, iar după moartea Reginei Maria, inima sa a fost adusă la Balcic, într-o casetă de argint decorată cu peste 300 de diamanate si pietre prețioase. Grădina Botanică din Balcic este la fel de atrăgătoare ca și Castelul Reginei Maria, aceasta adăpostește plante exotice si mai bine de 3000 de specii de cactuși. Surpriza excursiei: Degustare de vinuri regale la Castelul Balcic!

 

Seara se va încheia pentru întregul grup la un restaurant de pe faleza din Mamaia, unde ne vom bucura de gustul autentic al preparatelor tradiționale românești acompaniate de vinuri dobrogene.

 

Ziua 5: Mamaia - Techirghiol - Constanța - Mamaia

 

Mozaicul multietnic dobrogean este foarte bine reliefat în Techirghiol, loc de unde vom începe o nouă zi a excursiei noastre cu o vizită la Mănăstirea Sfanta Maria din Techirghiol, ale cărei baze au fost puse în1928, atunci când patriarhul a înființat aici un sanatoriu preoțesc. Deosebit de interesant este parcursul bisericuței de lemn care se află la intrarea în mănăstire și care a urmat un traseu început în satul Maiorești din judetul Mureș, unde a fost construită, iar mai apoi trecând pe la Castelul Pelișor de la Sinaia, datorită regelui Carol al II-lea, ca în cele din urmă să ajungă, prin grija patriarhului Justinian, la Techirghiol.

 

Inspirată de proprietățile curative deosebite ale nămolului din Lacul Techirghiol, o tânără întreprinzătoare a dezvoltat aici produse de îngrijire cu calități extraordinare pe care vom avea ocazia să le testăm chiar în fabrica Techir, unde ghid ne va fi chiar creatoarea acestui brand de succes.

 

După o scurtă vizită la biserica germană din localitate și o plimbare pe faleza lacului,  ne așteaptă o incursiune în gastronomia musulmană, participând la o degustare de produse tradiționale preparate în gospodăriile locale: Suberek, baclavale, ayran, ceai.

 

Reîntorși în centrul vechi al orașului Constanța, vom participa la un tur pietonal extraordinar în care vom putea descoperi poveștile vechiului Tomis și ale caselor din zonă, fiind conduși de Diana Slav, fondatoarea Constanta Walking Tour. Vom include în acest traseu vizitarea Edificiul roman cu mozaic din Constanța.

 

Plimbarea pe faleza din Constanța și Portul Tomis ne va purta în atmosfera de vacanță specifică litoralului, iar seara o vom petrece în atmosfera preparatelor grecești.

 

Ziua 6: Mamaia - Viișoara - Adamclisi - Mănăstirea Sf. Andrei - București

 

Începem ultima zi de excursie cu o vizită la renumita cramă dobrogeană Viișoara, unde, printre poveștile despre vie, struguri și metode de vinificație, vom degusta vinuri de indicație geografică dobrogeană.

 

Ne continuăm plimbarea cu vizita la Monumentul triumfal Tropaeum Traiani de la Adamclisi ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106-109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr.

 

Vom vizita mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, una dintre cele mai reprezentative aşezări monahale dobrogene. Peștera Sfântului Apostol Andrei este o biserică adevarată săpată în stâncă, amplasată la baza unui mic munte impădurit. Chiliile și alte două biserici compun ansamblul monahal dobrogean, loc în care se află și moaștele Sfântului Andrei.

 

Nu putem să ne luăm rămas de la Dobrogea fără a admira cel mai lung pod din Europa la data construcției sale, Podul Regele Carol I, proiectat de inginerul Anghel Saligny. 

 

La lăsarea serii, ne intoarcem catre București, ducând cu noi multe amintiri pe care cu siguranță le vom depăna cu prietenii în compania unui pahar de vin dobrogean.

 

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar/microbuz clasificat (aer conditionat, scaune rabatabile)
 • 2 nopți cazare la pensiune 3* Delta Dunării
 • 3 nopți cazare la hotel 3* Mamaia
 • Mic dejun și 4 cine specifice (pescărească, dobrogeană, românescă, grecească)
 • 1 Seară Festivă cu preparate tradiționale lipovenești și ansamblu folcloric 
 • Croazieră în Delta Dunării cu șalupe confortabile
 • Degustări la crame dobrogene
 • Excursie la Techirghiol
 • Tur ghidat în centrul vechi din Constanța
 • Ghid însoțitor pe toată durata excursiei

 

Servicii neincluse:

 • Excursia opționala la Castelul Balcic - Bulgaria
 • Intrare la obiective turistice 
 • Asigurare storno

 

TARIFE :

 • Tarif Standard - 1.199 lei / persoană (cazare cameră dublă) 
 • Tarif Early Booking 28.02.2019 -  999 lei /pers in camera dubla !
 • Supliment cazare cameră single: 399 lei
 • Copil 0-2.99 ani: GRATUIT
 • Copil 3-11.99 ani: plateste doar 399 lei (în camera cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

 

 

 • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

 • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

 • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

 • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

  Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !