Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Durres


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

Plaja din Durres are o lungime de circa 15 km., fiind una din cele mai mari plaje din Albania.

Durres este un oras din Albania, al doilea ca marime din tara (dupa Tirana), situat in zona central-nordica a litoralului Albanez, scaldat de apele Marii Adriatice. Un frumos oras cu o veche si bogata istorie, intemeiat inca din anul 627 i.H.

Durres este un oras in plina dezvoltare, cu un frumos port comercial – cel mai mare din Albania si din Marea Adriatica, iar populatia orasului este de circa 200.000 locuitori. Durres se afla la circa 33 km. de capitala Albaniei – Tirana si este situat pe o mica peninsula. Orasul se bucura de o multime de parcuri, o frumoasa promenada si cea mai mare plaja din Albania – plaja Durres, la care atat locuitorii orasului cat si vizitatorii se bucura de plajele de nisip si frumoasele ape ale Marii Adriatice. Oraselul are o mare varietate de restaurante, cafenele si pizzerii, dintre care se recomanda 2Kitarrat cu muzica live si posibilitatea de a urmari pregatirea mancarii, dar si restaurantul pescaresc Aragosta sau chiar si Troy Piceri Grill House sau Barracuda Bar.

Bogat in evenimente istorice Durres a fost intemeiat in anul 627 i.H. de catre colonisti greci (prima denumire a localitatii – Epidamnos) si a fost pe rand sub ocupatia romana, apoi bulgara si bizantina, venetiana, si apoi turca pana la inceputul secolului XX. Desi orasul a fost distrus de cateva ori, inclusiv de cutremure, se pot gasi si cateva cladiri din epoca romana, ruinele cetatilor bizantine si venetiene, unul din cele mai mare amfiteatre din Balcani ce dateaza din secoul I-II e.n., o mozaica. Un specific al orasului e dat si de cele peste 700 buncare construite in perioada comunista (o medie de 24 buncare pe km patrat). Printre puncte de atractie turistica mentionam:

 • ·         Amfiteatrul Roman Durrachium – ridicat in sec. II i.H. fiind al doilea cel mai mare amfiteatru din peninsula balcanica (20.000 oameni), folosit in scopul constructiei sale pana in secolul al V-a. Amfiteatrul este situat in zona centrala si din pacate s-a pastrat doar o treime din acesta, dar chiar si asa este un “must see” al orasului. In cadrul amfiteatrului merita vazuta mozaica antica crestina.
 • ·         Moscheia Fatiha – cu o vechime de peste 500 ani, situata in pata centrala a rasului.
 • ·         Zidurile orasului ridicate de catre Anastasie I, cu inaltime de peste 12 m. si latime cat sa treaca 4 calareti in acelasi timp unul langa celalalt pe zidurile orasului.
 • ·         Turnul Venetian care adaposteste la moment un bar foarte apreciat de vizitatori
 • ·         Promenada si Portul Turistic
 • ·         Muzeul Arheologic
 • ·         Baile Romane – pastrate foarte bine pana astazi cu “caldarium” si “frigidarium” s.a. Acestea se afla in apropierea teatrului Alexandri.
 • ·         Forul Bizantin
 • ·         Templul Demetrei, Rotondo
 • ·         Mozaica lui Orfeu
 • ·         Mozaica din satul Arapaj
 • ·         Vila regala a lui Ahmed Zogu – reprezentand resedinta de vara a acestuia. Exista proiecte de renovare a acesteea.
 • ·         Ruinele apeductului antic
 • ·         Decoratiunile antice cu mozaic – o imagine de 5m x 3m a unui cap de femeie a carei vechime se presupune a fi de 9 secole a fost descoperita din intamplare la construirea unui nou cartier din oras. Chiar daca a fost descoperita in Durres aceasta opera de arta a fost mutata si expusa la Muzeul din Tirana.

La sud de orasul Durres se pozitioneaza Parcul National Divjake-Karavasta care cuprinde una din cele mai mari lagune din Marea Mediterana si zona de trai a pelicanului Dalmatian (circa 5% din toata populatia acestei specii locuieste acolo). Parcul cuprinde si alte 250 specii de pasari, mamifere si amfibii.

 

Lungimea plajei din Durres este de 15 km., dar nu are continuitatea plajei din Mamaia, latimea variind foarte mult de la o zona la alta. Pentru o mai usoara intelegere este impartita in cateva zone si anume:

 • ·         Plazhi i madhe
 • ·         Shkembi i Kavajes-Golem
 • ·         Mali i Robit
 • ·         Qerret – aceasta zona deja apartine de orasul Kavaya, multi o atribuie zonei Durres, fiind la numai 15 km. de Durres

In diverse zone ale plajei se poate ajunge atat pietonal, cat si auto, dar in acest din urma caz trebuie sa urmati autostrada (si iesirile indicate de pe aceasta).

Zona Qerret este considerata a fi cea mai spectaculoasa fiind inconjurata de padure de pini, plajele de nisip fiind cele mai animate si pline de turisti, iar apa marii curata si un apus de soare magnific. Se pot inchiria atat camere la hoteluri cat si apartamente si vile, complexe hoteliere moderne. 

 • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

 • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.

 • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv .

 • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

  Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Oferte Last Minute !