Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Dubai


Descriere

Descriere: Pana in  anul 1971 emiratele ce formeaza acum Emiratelor Arabe Unite au fost cunoscute sub numele de “Statele armistitiului”, reprezentand un protectorat britanic. Teritoriul tarii este constituit din 7 emirate situate pe “Coasta Piratilor” in  lungul tarmului Golfului Arabic si Stramtorii Ormuz. Numele de “Coasta Piratilor” dateaza din 1820 in urma tratatului incheiat de englezi cu populatia locala prin care ei s-au obligat sa suprime comertul cu sclavi si actele de piraterie. Acest tratat a fost reannoit in1853, cand s-a adoptat denumirea de “Coasta-Armistitiului” iar cele 7 emirate s-au numit “Statele Armistiţiului”. In 1885 englezii instituie asupra acestui teritoriu protectorat adoptand numele de “Omanul Contractual”(sau Omanul sub regim de tratat).In 1968, impreuna cu Qatar si Bahrain, s-a constituit “Federatia Emiratelor Golfului Arabic”. Dupa dezmembrarea acesteia, la 2 decembrie 1971, a luat fiinta, prin unirea celor 7 emirate, statul federativ cu denumirea actuala considerat “stat suveran si independent, parte integranta a lumii arabe”.

Descoperirea si valorificarea petrolului (rezerve peste 3 miliarde de tone) ca si a gazelor naturale (locul 3 in rezervele mondiale, dupa U.R.S.S si Iran) au constituit un adevarat eveniment in viata economica a tarii. Emiratele Arabe Unite produc azi 90 milioane tone (al 5-lea loc intre producatorii din Orientul Mijlociu, dupa Arabia Saudita,Irak,Iran si Kuwait).

Veniturile din petrol si gaze naturale contribuie cu mai puţin de 6% la economia emiratului (PIB - 46 miliarde USD în  2006). Majoritatea venitului emiratului provine de la autoritatea zonei libere Jebel Ali, turismul si alte ramuri orientate spre servicii având o contribuţie tot mai mare la venitul emiratului. Dubai a atras atentia lumii prin proiecte imobiliare inovatoare si evenimente sportive. 

Dubai-ul se poate mandrii cu cele trei insule Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali si Palm Deira, care alcatuiesc aproape 530 de kilometri plaja. Anumite parti din Palm Jumeirah sunt deja in dezvoltare, urmand ca celelalte doua insule sa  fie finalizate in urmatorii 10-15 ani. Cand vor fi terminate, cele trei vor avea peste 100 de hoteluri de lux, numai Palm Deira fiind planuita sa  ajunga de marimea Parisului.

Prima insula Palm Jumeirah - una din cele mai mari insule artificiale din lume. Ea reprezinta prima insula a unui proiect care prevedea construirea a trei arhipelaguri in forma de palmier. Cele trei insule vor adăuga încă 520 de kilometri la lungimea coastelor Dubai-ului. Ea este format dintr-o insula principala, reprezentand trunchiul palmierului, plus alte 17 in forma de frunze. Arhipelagul se intinde pe o suprafata de aproximativ 25 de kilometri patrati - aproximativ 800 de terenuri de fotbal - si este conectata la orasul propriu-zis printr-un pod lung de 300 de metri. Proiectul a necesitat 94 de milioane de metri cubi de nisip si 7 milioane de tone de roca. Cantitatea de materiale pentru “umplutura” insulei ar fi suficienta pentru constructia unui zid inalt de 2.5 metri care ar inconjura Globul de trei ori.

A doua insula Palm "Jebel Ali" reprezinta un proiect "geaman", inceput in anul 2002. La finalul constructiei acestui complex, cunoscut pe plan local ca Palm II, va cuprinde 2400 de apartamente si vile, in care vor locui peste 5000 persoane, 50 de hoteluri, parcuri, restaurante, magazine, locuri de practicare a sporturilor, cinematografe si 120000 palmieri.

A treia insula Palm Deira are forma de palmier si este situata spre Nord, in  Golful Persic. Palm Deira va fi de opt ori mai mare decat  Palm Jumeirah, de cinci ori mai mare decât  Palm Jebel Ali si va gazdui un impresionant numar de peste un milion de locuitor. Termenul de finalizare al lucrarilor la insula Palm Deira a fost stabilit pentru inceputul anului 2015. Astfel, in 2007, la inceputul lunii octombrie, pentru 20% din suprafata Palm Deira fuseseră folositi peste 200 de milioane de metri cubi de nisip. Această insula  artificială va mari capacitatea turistica a Dubai-ului oferind acelasi tip de agrement exclusivist, destinat celor mai bogati oameni din lume. De asemenea, diferitele zone ale orasului vor purta numele unor tari din Orientul Mijlociu, Europa si Asia.

 

Geografie: Emiratele Arabe Unite este un stat situat in sud-estul peninsulei arabice, in Golful Persic (in Orientul Mijlociu), compus din sapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah, Fujairah.

Se invecineaza cu Oman la est si cu Arabia Saudita la sud si vest. Este o federatie a celor sapte emirate, cu un sistem juridic bazat pe Constitutia din 1971, fara alegeri si partide politice. Fiecare emirat are o considerabila autonomie politica, juridica si economica.

Emiratelor Arabe Unite  sunt situate pe coasta orientala a Peninsulei Arabe , la intrarea in  Golful Persic si detin peste 600 km de coasta, cunoscuta in  vechime sub denumirea de “Coasta Piratilor”.

Suprafata totala a EAU este de 91.700 kmp , incluzand si circa 200 de insule naturale. Cel mai mare emirat ca marime este Dubai cu 3.885 kmp.

Orasul Abu Dhabi este oficial capitala Emiratelor Arabe Unite.

 

Clima: subtropicala, arida. Soare si cer senin aproape tot timpul anului. Iarna ploua foarte rar. In ianuarie 24 grade Celsius, in  iulie 41 grade Celsius, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Desi multi turisti cred ca intr-o tara islamica nu exista viata de noapte, Dubai este un oras ultramodern. Ba chiar i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogati”. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, cand incepe week-endul si fiecare are orchestra si DJ. 

 

Atractiile turistice din Dubai sunt:

Muzeul Dubai. Se afla intr-un vechi fort, Al-Fahidi, care dateaza de pe la 1800. Fortul se pare ca este cea mai veche cladire din Dubai. In trecut avea scop strategic, de aparare impotriva triburilor vecine. A servit mai tarziu ca resedinta a Guvernului, inchisoare etc. Astazi in fort se afla Muzeul Dubai, inaugurat in 1971.

Moscheea Jumeirah mai este numita si Marea Moschee. Se afla in Bur Dubai si are cel mai inalt minaret din lume, aproximativ 70 de m inaltime. Jumeirah reprezintă cel mai important loc de rugaciune din emirat.

Parcul Al Mumzar. Cu o suprafata de aproximativ 90 de hectare, este una dintre cele mai frumoase zone pentru amatorii de plimbari si relaxare.

Gradina zoologica din Dubai – este cea mai veche gradina zoologica nu numai din Emiratele Arabe Unite ci si din Peninsula Arabica.

Desertul - safari in deşert, in  care vei avea parte de o adevarata aventura cu masinile de teren. Pe dune se organizeaza curse de masini, plimbari pe camila, ski pe nisip.

Schi in plina vara. Pentru pasionatii de schi, in Dubai exista una dintre putinele partii artificiale acoperite din lume, aflata intr-un soi de glob, in cadrul unui complex de divertisment imens. Intreaga constructie se intinde pe o suprafata de 22.500 de metri patrati si are nevoie de 6.000 de tone de zapada, asezata intr-un strat de 50 de cm, pentru a functiona la capacitate maxima, adica 1.500 de vizitatori simultan.

Wild Wadi World. Cel mai fascinant aqua-park din lume este amplasat in Dubai, intre hotelurile Burj Al Arab si Jumeirah Beach Hotel.

Parcul acvatic "Wild Wadi" este unul dintre cele mai fascinante parcuri tematice de apa proiectate vreodată. Intins pe 5 hectare Wild Wadi are forma unei oaze, pune la dispozitia familiilor de turisti o multitudine de activitati de petrecere a timpului liber.

Souks (sau pietele traditionale). Cea mai vestita dintre ele este piata de aur cu stradutele sale inguste pe care sunt insirate magazinele ce comercializeaza aur. Intr-una dintre pietele tradiţionale cumparatorii pot găsi mirodenii precum scortisoara, tamaie si fructe uscate, in timp ce o gama larga de specii de peste este oferita spre vanzare in  spatii special amenajate.

 

Informatii utile:

Ora locala: GMT +4

Moneda locala: dirhamul (AED) divizat in 100 de ls. Cele mai bune rate de schimb sunt la casele de schimb valutar, care sunt foarte raspandite in special in pietele traditionale (souks) si in centrele comerciale. O gama larga de carti de credit este acceptata pe teritoriul Emiratelor ca si cecurile de calatorie (de preferinta in dolari americani sau in lire sterline).

Limba: araba (oficiala), engleza

Cod telefonic international: 00971. Codul intern pentru Dubai este (0)4.

Bacsis: majoritatea hotelurilor si restaurantelor adauga o taxa de serviciu de 10% la nota de plata.

Note privind documentele de intrare in tara: Toate persoanele care tranzitează Emiratele Arabe Unite trebuie sa detina un pasaport valabil 6 luni de la intrarea in tara si toate celelalte documente de calatorie confirmate. Pozele din pasaport trebuie sa  fie color si cat mai recente.

Asigurarea medicală este recomandata.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !