Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Coimbra


Descriere

Orasul istoric Coimbra este situat în centrul Portugaliei, la 120 km sud de Porto si la 195 km nord de Lisabona. Una dintre cele mai importante intersecţii ale Portugaliei, Coimbra este servita de către A1, autostrada principală a tarii. Urmeaza cursul râului Mondego, la aproximativ 40 km est de Figueira da Foz, un oraş de coastă vecin, cu mai multe plaje si facilităţi estivale si maritime de pe coasta Oceanului Atlantic. În afara zonei metropolitane există, de asemenea, mai multe oraşe pitoreşti de munte, cum ar fi Lousã şi Penacova, dar şi oraşe şi sate statiuni, cum ar fi Luso, Buçaco şi Curia.
Cu o grilă urbana densa, oraşul Coimbra este renumit pentru monumentele sale, biserici, biblioteci, muzee, parcuri, viata de noapte, facilitatile sale de asistenţă medicală şi centrele comerciale, dar, mai presus de toate, pentru viaţa ei culturală intensă, centrată pe Universitatea din Coimbra, una dintre cele mai vechi universităţi din Europa.

Aceasta relevanţă în contextul vieţii culturale a ţării poate fi văzuta în numărul mare de scriitori, artişti şi cadre didactice care au legătură cu oraşul, asigurand astfel, de-a lungul istoriei sale, o reputaţie ca Atenas Lusa (Atena lusitana).

Oraşul Coimbra (suprafata urbane construita) este alcătuit din şase parió civile:

- Almedina;

- Santa Clara;

- Santa Cruz;

- Santo António dos Olivais;

- São Bartolomeu;

- Sé Nova.

Deşi a servit drept capitala natiunii în timpul Evului Mediu, orasul Coimbra este mai bine cunoscut pentru universitatea sa, Universitatea din Coimbra, care este una dintre cele mai vechi din Europa şi cea mai veche instituţie academică din lume, vorbitoare de limbă portugheză.

Potrivit recensămîntul din 2001, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica portughez, oraşul avea o populaţie de 101.069 de locuitori. Coimbra este unul dintre cele mai importante centre urbane din Portugalia (după orasele mult mai mari Lisabona şi Porto), jucând un rol important în partea central - nordica (incluzand litoralul şi interiorul) a ţării. Este principalul centru din regiune Centro, Districtul Coimbra şi subregiunea Baixo Mondego.
Există mai multe structuri arheologice care datează din epoca romană, când Coimbra era sediu pentru Aeminium, ca si apeductul sau bine conservat. În mod similar, gasim si acum clădiri din perioada când Coimbra era capitala Portugaliei (1131 - 1255). In timpul Evului Mediu Tarziu, cu declinul sau ca centru politic al Regatului Portugaliei, Coimbra a început să evolueze într-un centru cultural foarte important, ajutat de către Universitatea care s-a stabilit acolo, în cele din urmă, în 1537. Universitatea, una dintre cele mai vechi din Europa, în afară de faptul ca atrage mulţi studenţi europeni şi internaţionali, este vizitat de turişti pentru monumentele sale şi istorie.

Coimbra are mai multe spaţii verzi atractive si placute, cum ar fi parcuri, terenuri de joacă, grădini şi păduri. Cel mai renumit parc din oraş este, probabil, Grădina Botanică de la Universitatea din Coimbra, a cincea cea mai veche din lume.

Zone verzi ale oraşului includ, de asemenea, Mata Nacional do Choupal, Mata Nacional de Vale de Canas, Jardim da Sereia (cunoscuta, de asemenea, sub numele de Gradina Sfintei Cruci), Penedo da Saudade, Parcul Manuel Braga, Parque Verde do Mondego şi Choupalinho. Quinta Das Lágrimas, un palat din secolul al XIX-lea, care a fost transformat într-un complex hotelier şi de golf, conţine, de asemenea, un parc mare. De asemenea, demn de menţionat este Paul de Arzila, o rezervaţie naturală ocupând o suprafaţă mare în municipiul Coimbra (în Arzila), şi în municipalitatile învecinate - Condeixa-a-Nova şi Montemor-o-Velho.

Nu departe de centrul urban, aproape de oraş, şi pe deplin stabilit în municipiul Coimbra, există o mulţime de peisaje montane si de rau. Acestea includ plaja râului Palheiros do Zorro, în parohia Torres do Mondego.

 
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !