Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Ayia Napa


Descriere

 Ayia ( Agia) Napa este o statiune localizata in partea estica a insulei, si dispune de una dintre cele mai bine cunoscute plaje din Cipru. Localitatea s-a dezvoltat in urma cu circa 10 ani cand era doar un sat pescaresc. In prezent Ayia Napa este una dintre cele mai animate statiuni din Cipru, cu restaurante, cluburi, cafenele, discoteci, aqua parc, muzee, magazine.

Populatia statiunii este de 1000 locuitori, insa in timpul sezonului de vara numarul de turistii depaseste 10.000 / zi.

 Initial statiunea Ayia Napa era comparata cu renumita Ibiza, insa in ultimii ani, turismul s-a dezvoltat in orientarea spre atractiile si facilitatile turistice pentru toata familia.

Plajele sunt foarte bune, cu nisip fin si mici golfulete. Centrul regiunii este la Paralimni, crca 5 km in nord. In partea estica a localitatii este districtul Protaras, recunoscut pentru viata de noapte si oamenii patrecareti.

 Obiective turistice

 

Mormintele Macronissos - situl este format din 19 morminte, un sanctuar si o cariera antica, situata in partea vestica a localitatii. Datorita profanarii, mormintele au fost destul de afectate de-a lungul anilor. Potrivit arheologilor, decedatii erau pusi in sarcofage dintr-un amestec special de argila. Mormintele erau folosite in timpul perioadeli helenice si romane. Ruguri au fost gasite la suprafata, unul dintre elementele specifice rituaturilor de inmormantare la greci.

 

 Manastirea din Agia Napa dedicata “frumoasei padurii” se regaseste in centrul statiunii inconjurata de pereti de cetate. Atat manastirea cat si statiunea au numele derivat din cuvantul grecesc napa, care are semnificatia de vale de lemn, o referinta la morfoligia regiunii in trecut. Este construita ca o cetate medievala si este una dintre cele mai cunoscute obiective din statiune. Manastirea este construita partial in subteran si sculptata in piatra. In fata portii dinspre sud este plantat in paltin care dateaza de peste 600 ani.

 

Muzeul Etnografic Avgorou este o cladire dispusa pe doua etaje cu o curte interioara, constructie ins til traditional. In cadrul muzeului sunt expuse obiecte de la pise de mobilier pana la materiale de tesut, infatisand ocupatiile si activitatilor generatiilor trecute.

 

 Muzeul “Thalassa” este format dintr-o cladire cu o arhitectura deosebita, menita sa infatiseze viata marina si nu numai din apele Ciprului, incepand de la timpurile preistorice pana in prezent. Una dintre cele mai importante exponate este replica unui vas scufundat in zona coastei Keryneia, datand din secolul al IV-lea.

 

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !