Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Algarve

Vile la cheie Algarve

Aparthoteluri Algarve


Descriere

Algarve (al carei nume provine din arabescul Al-Gharb, însemnând "Vest") este regiunea cea mai sudica a Portugaliei continentale. Aceasta are o suprafata de 5412 km patrati, cu aproximativ 450484 de locuitori permanenţi, şi cuprinde 16 municipalitati. Regiunea coincide cu districtul Faro şi are ca centru administrativ oraşul Faro, unde se afla atât aeroportul internaţional din Faro (FAO) şi universitatea de stat (Universitatea din Algarve).

Activităţile de turism şi serviciile conexe sunt extinse şi reprezinta mare parte a economiei estivale din Algarve. Producţia de peşte, fructe de mare şi fructe, care include portocale, fasole roşcovă, smochine şi migdale, sunt alte activităţi importante din regiune.

Algarve este cea mai populară destinaţie turistică din Portugalia, şi una dintre cele mai populare din Europa. Populaţia sa se triplează în sezonul de vârf din timpul verii, datorită unui aflux mare de vizitatori, deoarece primeşte o medie de 7 milioane de turişti străini în fiecare an. În total, incluzand vizitatorii naţionali, aproape 10 milioane de oameni viziteaza Algarve în fiecare an.

Coasta de sud a regiunii Algarve, care se intinde pe aproximativ 200 km, este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din Europa.

Mărginită pe două laturi de Oceanul Atlantic, zona Algarve este separata de restul Portugaliei printr-o serie de munţi josi. În partea de est, râul Guadiana formează o frontieră pitoreasca cu ţara vecina, Spania.

Capitala regiunii, Faro, este construita în jurul unui port fermecător, la marginea unei lagune. Atracţiile sale principale includ un muzeu maritim si o catedrala din secolul al XIII-lea.

De-a lungul coastei, spre est, se afla una din cele mai luxoase statiuni din Europa, Quinta do Lago, unde vizitatorii pot juca golf sau pot explora Rezervatia Naturala Ria Formosa.

La fel de celebra este staţiunea Vilamoura, situata în centrul regiunii Algarve. Zona care cuprinde 1600 de hectare cuprinde mai multe hoteluri de înaltă calitate, restaurante şi o gamă impresionantă de facilităţi sportive.

Albufeira, in partea de vest, este cea mai mare statiune turistica din regiune, oferind activitati turistice pe tot parcursul anului.
Zona mai linistita a regiunii Algarve începe de la Lagos, localitate care gazduieste un port de agrement modern, multe biserici vechi şi o plajă lungă, cu nisip fin. La vest de Lagos, spre coasta atlantică, se afla frumoasele sate Luz, Burgau şi Salema, cu străzi înguste, case vopsite în alb, şi cu o tradiţie veche de pescuit.

La Sagres, locul cel mai de sud - vest din Europa, intalnim frumuseţea accidentata din Algarve. Orasul este un monument al Printului Henry Navigatorul, un erou naţional, a cărui experienţă în elaborarea hărţilor de navigaţie şi in predare i-au adus un loc în cărţile de istorie. Asezat pe un promontoriu, locul vechii cetati este acum ocupat de un castel si o busola uriaşe realizate din pietricele.

În anii 1960, Algarve a devenit o destinaţie foarte populară pentru turişti, în principal pentru cei din Marea Britanie. A devenit de atunci o destinaţie comună pentru germani, olandezi şi irlandezi. Multi dintre aceste turişti au propriile lor care în regiune. In Algarve există publicatii si ziare in limba engleză, care se adresată în mod specific aceastei comunitati.

În plus faţă de frumusetile naturale si o multime de plaje, Algarve a investit în crearea unei reţele de terenuri de golf. Bine-cunoscutele plaje din Algarve se intind de la Praia da Marinha la Armação de Pêra. Un oraş balnear bine cunoscut este Caldas de Monchique.

Algarve este o destinaţie populară pentru turism, în primul rând datorita plajelor sale, climatului mediteranean, siguranţei, bucătăriei şi costurilor relativ reduse.

Posibilitatile de cazare în staţiunile din Algarve variază de la unitati de cazare foarte luxoase la pensiuni tradiţionale, situate în oraşele mici şi satele din jurul coastei Algarve. În ultimii 50 de ani, Algarve a înregistrat o creştere în dezvoltare, în special din partea unor dezvoltatori straini. De-a lungul ultimilor câţiva ani, mulţi turişti care vizitează Algarve s-au mutat departe de staţiuni şi au ales confortul unei pensiuni traditionale din Algarve, multe dintre acestea fiind conduse de populatia originara din din Anglia, Olanda, Germania, veniti aici pentru o calitate mai buna a vietii.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !