Hoteluri Alexandroupolis


Arata /Ascunde acesta harta !

Descriere

ALEXANDROUPOLIS

     Alexandroupolis este cel mai mare oras din zona Traciei din Grecia, avand o populatie de circa 52.720 locuitori (2001). Orasul se situeaza la circa 14 km vest de delta raului Evros, la 40 km de granita cu Turcia, circa 350 km distanta de Thessaloniki. Numele initial al orasului era Dedeagac (nume de provinienta turca), fiind redenumit dupa Primul Razboi Mondial dupa numele regelui Alexandru al Greciei – Alexandroupolis. Orasul este relativ tanar, infiintat la mijlocul secolului XIX dupa trasarea liniei de cale ferate ce facea legatura intre Thessaloniki si Constantinopol. Orasul ofera spre vizitare Muzeul Ecleziastic, Muzeul Folcloric, Muzeul Florei si a Faunei din Evros s.a. Alexandroupolis este capitala Prefecturii din Evros si adaposteste Scoala de Medicina Democritus, Universitatea Traciei, Univeritatea pedagogica.

     Orasul beneficiaza de cateva hoteluri de lux, dar si hoteluri de categorii medii. Plaja orasului este foarte larga si intinsa, adapostind si cateva campinguri. Pe timpul verii va puteti bucura de diverse evenimente organizate in parcul Egnatia precum concerte si teatru in aer liber, la circa 6-10 km de oras se pot vizita castele medievale Potamos si Avanta (cu ziduri datand din perioada Miceniana, Clasica sau Bizantina. Pe drumul spre Thessaloniki se pot vizita numeroase pesteri, una dintre ele adapostind capela Agii Theodori (picturi din sec. XI si XIII).

     Orasul dispune de aeroportul international Dimokritos (AXD) situat la circa 6 km de oras in localitatea Apalos, fiind unul din cele mai aglomerate din Grecia. In timpul verii exista zboruri zilnice catre Atena si Creta transportand in principal turisti catre destinatiile dorite. Portul maritim al orasului ofera multiple curse catre insulele din zona de nord a Greciei. In apropierea orasului se pot vizita doua sate pescaresti: Makri si Dikela.

  
  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro¬†respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv¬† contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !