Vezi numele si pozitia hotelurilor pe Google Maps

Hoteluri Alentejo

Aparthoteluri Alentejo


Descriere

Alentejo este o regiune de central - sudica a Portugaliei. Originea numelui său, "Alem-Tejo", se traduce prin "Dincolo de Tajo". Regiunea este separata de restul Portugaliei prin râul Tagus şi se extinde catre sud, unde se învecinează cu Algarve.
Oraşele principale din regiunea Alentejo sunt: Évora, Portalegre, Beja, Serpa şi Sines.

Din punct de vedere topografic, zona rurala variază în mod considerabil, de la câmpii deschise, in parea de sud a regiunii Alentejo, la dealurile de granit dinspre frontiera cu Spania, în partea de nord-est. Pentru a alimenta cu apă această zonă este nevoie de un număr considerabil de baraje care au fost construite ; dintre ele se remarca barajul Alqueva. Peisajul este în primul rând unul cu dealuri joase si campii, cu stejari de plută şi măslini sau, ocazional, viţă de vie.

Clima regiunii este de obicei foarte uscata, o mare parte a anului, cu temperaturi care ajung vara si până la 40 de grade Celsius şi cu ierni blânde. Alentejo este unul dintre cele mai fierbinţi locuri din Europa, ca si zona interioara de sud a Spaniei. În Alentejo, temperatura medie anuala poate ajunge pana la 25ºC, dar intalnim şi temperaturi de 50 de grade Celsius (Amareleja, la data de 05/07/2010). În cea mai mare parte a teritoriului regiunii Alentejo, clima este mediteraneana cu veri foarte fierbinti, dar există o zona, în partea de sud a districtului Beja, care are un climat semiarid, unde temperaturile sunt foarte ridicate. În această parte a regiunii Alentejo, verile sunt chiar mai fierbinti decât cele din Almeria, un oraş din sudul Spaniei, care are un climat arid.

Cele mai multe precipitaţii anual au loc toamna târziu pana la începutul primăverii.

Cele mai mari orase din Alentejo (Beja, Evora şi Portalegre) au temperaturi foarte ridicate în timpul verii, cu un climat mediteranean foarte cald in timpul verii, dar acestea nu sunt cele mai fierbinti orase din această regiune fierbinte. Unele studii arată chiar că Alentejo nu este cel mai fierbinte loc din Portugalia.

Cu un peisaj colorat, drumuri larg deschise şi sate văruite in alb, regiunea Alentejo este considerata ca fiind una dintre cele mai pitoresti din Portugalia.

Ocupând aproape o treime din zona continentala a Portugaliei, regiunea începe la o distanta de o oră de mers cu maşina catre nord-est, dinspre Lisabona, şi se termină la munţii din Algarve, invecinandu-se cu Spania pe toate intinderea sa.

Puteti descoperi Alentejo în toata splendoarea sa in timpul primăverii, atunci când florile salbatice umplu şanţurile şi acoperă pământul necultivat. Berzele isi construiesc cuiburile pe acoperisuri, iar păstorii isi arata mieii nou-născuţi, oferind vizitatorilor o impresie vie despre Portugalia reala.

Timp de sute de ani, regiunea a fost un cîmp de luptă, în primul rând împotriva maurilor şi apoi împotriva invadatorilor spanioli. Pe acest teren cotropit, culturile nu au avut timp să crească sub picioarele tuturor armatelor cotropitoare. Dar astăzi este o zona foarte fertila, care produce mai mult de două treimi din necesarul total de plută la nivel mondial.

În inima regiunii, oraşul fortificat Evora este un punct de plecare foarte bune, de unde să exploraţi mai multe orase vecine. Fiind cel mai mare oras din regiunea Alentejo, acesta iese in evidenta printr-un templu roman si o impresionanta catedrala gotica.

Elvas, aproape de frontiera spaniolă, este cea mai mare cetate din tara. Atracţiile sale principale includ o catedrală in stil manuelin şi mai multe placi rafinate de azulejo, în biserica Freiras de São Domingos. Chiar la iesirea din oraş se află apeductul Amoreira cu o lungime de 7 km.

Locuitorii din localitatea vecina - Estremoz au reuşit să păstreze intacta partea superioară veche a oraşului, unde o turelă se conturează deasupra castelului. Zona de jos a orasului este înconjurata de fortificaţii, inclusiv biserica gotica din cadrul mănăstirii São Francisco.

Alte locuri de interes din Alentejo includ oraşele Portalegre, Montemor-o-Novo, Monsaraz şi Mértola.

  • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

  • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.La ofertele Zile Gratuite ,noptile gratuite se considera cele cu tarife mai mici in cazul in care exista tarife diferentiate !

  • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv  contractelor incheiate anterior.

  • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

    Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Super Oferte Litoral 2019 !