Descriere

Albania este o tara europeana situata in zona de sud-vest a Europei, zona de Est a peninsulei Balcanice, avand iesire atat la Marea Adriatica, cat si la Marea Ionica. Albania este despartita de Italia prin Stramtoarea Otranto, care face legatura dintre Marea Adriatica si Marea Ionica. Albania cu siguranta este cea mai putin cunoscuta tara din punct de vedere turistic de pe peninsula Balcanica, dar dezvoltarea acesteea din ultimii ani a dus la cresterea constanta a numarului de turisti care viziteaza aceasta tara. Tarifele inca accesibile, vederi panoramice deosebite, plaje curate, chei spectaculoase, site-uri istorice spectaculoase si frumusetea naturala a acestei tari reprezinta atuurile acestei destinatii.

Albania este o republica democratica prezidentiala, singura tara europeana majoritar musulmana (peste 70%). Limba oficiala este albaneza, dar majoritatea locuitorilor inteleg limbile greaca, italiana si o parte din limbile slave. Moneda oficiala este ALL -> Albanian Lek. Un lek = 100 kindarkam. Mare parte din teritoriul tarii este acoperit de munti si vai spectaculoase, dar exista si cateva superbe lacuri impresionante ca marime. Climatul tarii este subtropical si mediteranean, avand veri secetoase si ierni blande si umede. Media temperaturilor vara este de 24 – 28 grade.  Deoarece nivelul de dezvoltare a tarii este relativ scazut, procurarea anumitor medicamente poate fi problematica, din acest motiv e recomandat sa aveti la Dvs. medicamentele de prima necesitate in calatoria in Albania. Populatia tarii este ospitaliera si amabila cu toti vizitatorii acestei tari in plina dezvoltare.

Cetatenii romani pot intra in Albania fara viza, cu cartea de identitate sau pasaport (valabil minim 3 luni de la data intrarii in Albania) pentru perioada de sedere mai scurte de 90 zile.

Datorita pozitionarii sale geografice, varietatii reliefului si iesirii la Marea Mediterana bucataria acestei tari este foarte variata si complexa, astfel incat se pot degusta preparate traditionale albaneze, dar si cele caracteristice bucatariei italiene si grecesti, o mare varietate de produse din peste si fructe de mare. Deoarece Albania a fost sub dominatia otomana mai bine de 400 ani bucataria acesteea este puternic influentata de traditiile gastronomice turcesti. Majoritatea produselor din carne sunt preparate cu carne de vita sau de pui; dar se gasesc si o varietate mare de produse vegetarene. Unele din produse sunt inspirate din bucataria bizantina, venetiana, araba, dar si caracteristica tarilor din fosta Iugoslavie (chevapchichi, raznichi, musaca etc.).  Albania s-a schimbat mult in ultimii ani, fiind astazi o destinatie sigura si linistita, fiind necesara atentia in limite normale a calatorilor asupra lucrurilor personale. Inchirierea masinilor este insa destul de problematica, domeniul fiind inca la inceput; din acest motiv se recomanda calatoria cu masina proprie sau excursii organizate. Infrastuctura transportului in comun este inca slab dezvoltata. Albania are o mare varietate de piete si piatete cu diverse cadouri si suveniruri populare, incepand de la produse artizanale sculptate in lemn, ceramica, diverse broderii traditionale si pana la instrumente muziale nationale si diverse produse din cupru.

Numarul de turisti din Albania creste de la un an la altul iar acest lucru se datoreaza in primul rand plajelor superbe si marii curate a acestei tari. Hotelurile din statiunile din Albania au tarife mult mai mici decat tarifele tarilor vecine, reprezentand o foarte buna alternativa persoanelor care doresc sa-si petreaca un concediu accesibil la Marea Mediterana. Cele mai cunoscute statiuni din Albania sunt:

 

 • ·         Shengjin
 • ·         Durres
 • ·         Vlora
 • ·         Sarande

 

Retineti ca in Albania exista un singur aeroport, la Tirana. Albania cuprinde cateva puncte de interes turistic incluse in patrimoniul UNESCO, dar in timpul sejurului Dvs. la superbele plaje de la Marea Adriatica puteti vizita al doilea cel mai mare Amfiteatru Roman din Balcani situat in orasul Durres, dar puteti face si o excursie catre Castelul Rozafa din orasul Shkoder. Va recomandam de asemenea vizitarea catorva obiective Patrimoniu Unesco situate in Albania:

 • -          Berati – cel mai vechi oras albanez cu arhitectura albaneza unica & Gjirokastra
 • -          Castelul antic din centrul orasului Butrinti, parcul arheologic si orasul Korca – capitala culturala a Albaniei. In Albania se pot vizita cateva castele medievale impozante precum Castelul Petrella din vecinatatea orasului Tirana sau Castelul Skanderberg din Kruya; manastirea medievala de la Bektas. Parcul national “Lure”, muntii Tomor si Alpii Albanezi reprezinta un alt punct de tractie turistica din tara.
  
 • Conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.plaja.ro respecta standardele turistice locale.

 • Toate tarifele si ofertele sunt valabile in limita disponibilului si pot expira in orice moment si nu sunt retroactive.

 • Ofertele Speciale si Reducerile de orice tip NU se pot combina intre ele cu exceptia ofertelor la care este mentionata aceasta posibilitate si nici nu se aplica retroactiv .

 • Fotografiile de pe site sunt doar de prezentare si nu pot fi considerata contractuale,ele reprezentand doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

  Parcarea nu poate fi rezervata pentru nici o unitate de cazare si orice informatie legata de acest subiect nu obliga si nu angajeaza in nici un fel site-ul www.plaja.ro catre beneficiarii rezervarilor.

Oferte Last Minute !